21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăLifestyleAdministratorul Cluj Arena nu a plătit impozitul pe clădiri, datorii de 5,6...

Administratorul Cluj Arena nu a plătit impozitul pe clădiri, datorii de 5,6 milioane lei

SC Cluj Arena SA, care administrează stadionul pe care evoluează CFR și U Cluj, are datorii de 5,6 milioane lei, deoarece nu a achitat impozitul pe clădiri pentru 2011-2014.

Potrivit raportului Curţii de Conturi Cluj pe anul 2013, printr-un contract de asociere în participațiune, Consiliul Județean (CJ) Cluj, ca asociat participant, a pus la dispoziția asociatului administrator SC Cluj Arena SA Cluj-Napoca folosința imobilului Cluj Arena, conform Mediafax.

"Prin contractul de asociere în participațiune, CJ Cluj, ca asociat participant, a pus la dispoziția asociatului administrator SC Cluj Arena SA Cluj-Napoca folosința imobilului Cluj Arena, pentru ca asociatul administrator să desfășoare activitatea de administrare și exploatare a imobilului, pe bază de contract sau comision. În aceste condiții, în perioada 2011 – 2014 nu a fost calculată, declarată, înregistrată și virată taxa pe clădirile primite în administrare, aparținând domeniului privat al județului Cluj, în sumă de 5,6 milioane de lei”, se arată în raportul Curții de Conturi.

De asemenea, SC Cluj Arena SA Cluj-Napoca este acuzată că nu a înregistrat în evidența contabilă valoarea bunurilor și terenurilor aparținând domeniului public și privat al unităților administrativ teritoriale primite în administrare, în valoare de 168,8 milioane de lei.

Directorul Cluj Arena, Radu Raţiu, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că raportul Curţii de Conturi a fost contestat, fiind aşteptat un răspuns.

"Am contestat raportul Curţii de Conturi, pe motiv că noi cu CJ Cluj avem un contract de participaţiune, în care se stipulează că ei vin cu imobilul şi noi cu exploatarea. Noi nu puteam plăti impozit pe clădire şi nici nu puteam înregistra în evidenţa contabilă valoarea terenului aferent, pentru că nu suntem proprietari. Nu avem nici măcat drept de folosinţă a clădirii, iar în ceea ce priveşte terenul nu avem niciun document de la CJ Cluj legat de vreun drept”, a spus Raţiu.

La rândul său, vicepreşedintele CJ Cluj cu atribuţii de preşedinte, Vakar Istvan, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că instituţia pe care o conduce este proprietara Cluj Arena, astfel că societatea care administrează stadionul nu ar trebui să achite impozit pe clădire, cum susţine Curtea de Conturi.

"CJ Cluj este proprietatea imobilului, nu SC Cluj Arena, ca urmare ei nu trebuie să plătească impozitele. Numai o societate care este proprietara unui imobil poate plăti. Aşteptăm punctul de vedere la contestaţia Cluj Arena depusă faţă de decizia Curţii de Conturi să vedem ce este de făcut în continuare”, a spus Vakar.

Cluj Arena a fost inaugurat în octombrie 2011, în prezenţa fostului premier Emil Boc şi a fostului ministru al Dezvoltării Elena Udrea. 

Cele mai citite

Vremea se răcește semnificativ și devine instabilă în Capitală: Averse torențiale și descărcări electrice

Potrivit prognozei speciale emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vremea în Capitală se va schimba radical în ziua de duminică. Se așteaptă o...

Mircea Geoană ia apărarea jurnaliștilor americani și celui român anchetați de Rusia

Libertatea de exprimare nu este doar un drept, ci şi o responsabilitate, afirmă Mircea Geoană, candidat independent la alegerile prezidenţiale. El condamnă "cu toată fermitatea"...

Suceava: ISU intervine pentru salvarea unui bărbat surprins de un mal de pământ

Un bărbat a fost surprins de un mal de pământ în timp ce săpa o fântână, în localitatea Călugăreni, comuna Adâncata, au anunţat reprezentanţii...
Ultima oră
Pe aceeași temă