Cine sunt „patrioţii“ români care au felicitat Rusia pentru anexarea Crimeii

de Dan Cristian Turturica, Ondine Ghergut , 24 aprilie 2014 - stire actualizata la ora 07:53, 25 aprilie 2014
Cine sunt „patrioţii“ români care au felicitat Rusia pentru anexarea Crimeii

„Comitetul Român pentru Cinstirea Eroilor vă transmite dvs. și, prin dvs., populației regiunii Crimeea și orașului Sevastopol felicitările noastre cu prilejul istoricului eveniment, întoarcerea la patria-mamă.” Acest fragment face parte din scrisoarea trimisă ambasadorului Federației Ruse la Bucureşti, Oleg Sergheevici Malginov, la data de 28 martie 2014, de o organizaţie neguvernamentală din România, condusă de Daniel Iancu, unul dintre cei mai vocali protestatari din iarna lui 2012.

Scrisoarea de felicitare a fost semnată şi de preşedintele „Federației Societatea Civilă Românească“, Petre Răcănel. Cele două ONG-uri, care afişează o atitudine contrară poziţiei oficiale a României şi a NATO în problema ucraineană, fac parte din Consiliului Național al Societății Civile, ce întrunește 56 de organizații neguvernamentale, apropiate de PSD și de Dan Voiculescu.

În discursul său rostit în fața Came­relor reunite ale Parlamentului Rus, președintele VLADIMIR PUTIN declara: NE AFLĂM AICI PENTRU UN MOMENT DE IMPORTANȚĂ ISTORICĂ. PE DATA DE 16 MARTIE, ÎN CRIMEEA A AVUT LOC UN REFERENDUM CARE A CORESPUNS CRITERIILOR INTERNAȚIONALE. APROAPE 90% DINTRE CEI CARE AU VENIT LA VOT AU VOTAT PENTRU ALIPIREA LA RUSIA.”

Acesta este textul felicitării trimise ambasadorului Federației Ruse la Bucureşti, Oleg Sergheevici Malginov, la data de 28 martie 2014, de către ­Comi­tetul Român pentru Cinstirea Eroilor. Cine este totuşi această organizaţie care a felicitat Rusia pentru o acţiune condamnată oficial de România şi aliaţii ei din NATO?

Printre semnatarii felicitării se află Daniel Iancu, președintele “Comitetului Român pentru Cinstirea Eroilor”, și Petre Răcănel, președintele “Federației Societatea Civilă Românească”. Cele două ONG-uri sunt membre ale Consiliului Național al Societății Civile, ce întrunește 56 de organizații neguvernamentale, apropiate de PSD și de Dan Voiculescu. Aceste organizaţii au fost în fruntea mitingurilor de protest din ianuarie - februarie 2012 împotriva guvernului condus de Emil Boc şi a preşedintelui Traian Băsescu. Perso­najul cel mai vocal din rândul celor 56 de organizaţii a fost colonelul Mircea Dogaru, apropiat al fondatorului ­Antenelor, Dan Voiculescu. Printre cei care au incitat la violenţe în timpul protestelor a fost Petre Răcănel, chiar unul dintre semnatarii felicitării de acum adresate Rusiei cu ocazia anexării ­Crimeii.

Diplomați ruși, decoraţi de organizaţiile lui Iancu şi Răcănel

În decembrie 2011, chiar înainte de începerea protestelor violente antiguvernamentale, organizaţiile „Comitelul Român pentru Cinstirea Eroilor” (Daniel Iancu) şi „Federaţia Societatea Civilă Românească” (Petre Răcănel) au acordat diplome de excelenţă unor diplomaţi ruşi precum Victor Makovskiy, Natalia Muzhennikova şi Alexander Churilin. În afară de cei doi preşedinţi, diplomele au mai fost semnate de: “Alianța Națională Antidrog” – președinte Pavel Abraham, fost general de Poliție, fost ofițer de Miliție, implicat în dosarul mineriadei sângeroase din iunie 1990; “Asociația Națională a Veteranilor de Război” – președinte general de armată Marin Dragnea; “Veteranii Revoluției din Decembrie 1989” – președinte Cătălina Maria Henț, vicepreședinte Iuliana Starcz; “Asociația pentru siguranță comunitară antidrog din Republica Moldova” – președinte Igor Gasciuc.

Daniel Iancu: “Servim umanitatea, chiar dacă e făcută cu tancuri și mitraliere”

Am încercat să aflăm de la Daniel Iancu și Petre Răcănel de ce au felicitat agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, încurajând astfel continuarea agre­siunilor și împotriva Republicii Moldova. Daniel Iancu, președintele Asocia­ției “Comitetul Român pentru Cins­tirea Eroilor” spune că a felicitat Rusia deoarece această anexare a fost făcută în urma unui referendum. “Eu nu sunt cu occidentalii în țara mea; servim Rusia ortodoxă, servim umanitatea, chiar dacă e făcută cu tancuri și mitraliere” – ne-a spus ­autoritar Daniel Iancu.

El este convins că Rusia va aduce României “pâine și bomboane”.

Daniel Iancu este atât de pornit împotriva “trădătorilor de țară”, “a jurnaliștilor dezinformatori” deoarece pe vremea lui Ceaușescu a fost muncitor necalificat, dar a muncit. Acum, însă, nu are loc de muncă.

Revoluționarii care îl cunosc ­(Daniel Iancu a figurat ca revoluționar la Asociația 16-22) susțin, însă, că ar fi școlit, iar în anul 1994 ar fi fost chiar consilierul lui Ion Iliescu la Cotro­ceni. Daniel Iancu a negat.

Cine îndrăznește să-l întrebe de ce a semnat o felicitare trimisă Rusiei, nu poate fi decât agent al puterilor ­occidentale, plătit cu bani mulți de acestea, spune Iancu.

L-am întrebat dacă, urmând logica sa, el este plătit de ruși. Domnia sa ­mi-a răspuns cu o amenințare: dacă eu, ca jurnalist, nu-mi servesc țara, pot să o și pățesc deoarece “o să vedem noi ce e și cu dvs”. Nu mi-a spus cine mai e inclus în cuvântul “noi”, în afară de domnia sa. A preferat să închidă telefonul.

Petre Răcănel, fost atașat la ­Teheran: “Am semnat pentru că era patriotic”

La rândul său, domnul Petre Răcănel, președintele Federației “Societatea Civilă Românească” susţine că a semnat felicitarea Rusiei pentru ­anexarea Crimeeii și Sevastopolului din patriotism (“Am semnat pentru că era patriotic să o fac și era în urma unui referendum”) și pentru că l-a rugat Daniel Iancu. Printre țările admirate de Răcănel, care este şi cetăţean german, se află Rusia și China.

Petre Răcănel ne-a povestit că pe vremea lui Ceaușescu a făcut o școală tehnică de comerț“ exterior și apoi Facultatea de Comerț Exterior “de cinci ani”, că știe franceza, engleza, germana, că a fost atașat comercial pe la vreo cinci ambasade ale României, inclusiv la Teheran, că este patriot.

A recunoscut faptul că a fost la ­mitingurile de pe străzile Capitalei din ianuarie-februarie 2012, ba chiar a incitat la violențe. Mi-a prezentat scuze deoarece am fost victima sa în urma unor astfel de incitări.

Acum, domnul Răcănel este consilier al unor firme, oferind consultanță. În urma sfaturilor sale, un consorțiu de mai multe firme – spune el – a câștigat o licitație de peste 25 de ­milioane de lei la Complexul Energetic Turceni.

Presa a relatat că acest consorțiu, care ar fi controlat de Răcănel, “fost ofițer de Securitate”, nu și-a înde­plinit obligațiile contractuale. De asemenea, că imediat după începerea derulării contractului, la CET Turceni a avut loc un incendiu despre care Răcănel spune că a fost “sabotaj”. Domnul Răcănel ne-a mai relatat că fiul său, Emanuel Răcănel, este reprezentantul firmei Austria ­Energy, care derulează contracte cu CET Turceni.

Petre Răcănel nu a protestat doar ­împotriva guvernelor Boc și Ungu­reanu, ci și împotriva extragerii gazelor de șist, care ar conferi independență energetică României față de Rusia. În acest moment se ridică întrebarea legitimă: de ce este important că nişte organizaţii neguvernamentale au simţit nevoia să felicite Rusia într-un astfel de moment? Importanţa vine din faptul că aceste ONG-uri se bucură de o oarecare recunoaştere din partea statului român. Astfel, “Comitetul Român pentru Cinstirea Eroilor” poate fi regăsit, printre multe aso­cieri foarte interesante și la depunerea de coroane la Cimitirul eroilor ruși, din București, care a avut loc, în iunie anul trecut, cu ocazia vizi­tei secretarului Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrusev. Mai mult chiar, lui Răcănel i-a fost recunoscută oficial de către USL contribuția la răsturnarea guvernului PDL, având în vedere că a fost invitat să facă parte din delegația Mișcării de Protest “Piața Universității/Km Zero – 13 ianuarie 2012”, care a negociat, în noiembrie 2012, cu Marian Liviu Pop, ministrul delegat pentru dialog social la vremea aceea, revendicările pe care le aveau foștii protestatari.

Petre Răcănel, diplomat până în ’89, filorus, militând împotriva gazelor de șist

Daniel Iancu (dreapta) crede că Rusia va aduce României „pâine și bomboane“ ... Vedeți documente și informații pe Turturica.ro.

 

Comentarii

 • dr.samarescu

  22 septembrie 2014 18:31

  Asta ne mai lipsea.iN REST AVEM DE TOATE MAI ALES "DE TOATE FELURILE".EPLINA TARA DE OAMENI CIUDATI GLUMETI,aiuriti...Dr.Samarescu

  raspunde comentariului
 • Doroftei Ilie

  24 iunie 2014 11:47

  Crimeia a fost tinut rus , asa ca , de ce va opuneti revenirii acesteia la tara mama !? Vedeti ca sunteti niste cacati ?!

  raspunde comentariului
 • dan

  11 iunie 2014 22:13

  Articol stupid.

  raspunde comentariului
 • valahul

  16 mai 2014 21:27

  Acest Daniel Iancu nu merita sa mai stea un minut in fruntea Comitetului roman pentru cinstirea eroilor. Cat despre acest Dogaru de la sindicatul cadrelor militare disponibilizate, ce sa mai zic. Spune cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti!

  raspunde comentariului
 • Cugetatoru'

  28 aprilie 2014 22:50

  Romania daca chiar isi cunoaste prioritatile, ar trebui sa contruiasca o granita in jurul propriului tinut si sa spuna clar si respicat ca pe aici nu se trece , indeferent daca te numesti Germania, SUA sau Rusia. Dar cand toti depind de cascaval si alte produse finite cum si pana pasta de dinti o importam in mare parte si aflu ca occidentul nu prea e multumit ca romanii nu prea sa "spala pe dinti". Deci, ar trebui sa-si impuna fortele intr-o republica federala...dar de unde cand ne-am vandut de-a lungul vremurilor ca niste sclavi vestului sau estului. Cum de altfel stim ca noi suntem o republica semiprezidentiala ca si in cazul Rusiei dupa destramarea URSS-ului, in timp ce Germania considerata chiar o forta la aceasta vreme a Europei si a fost si in timpul succesiunii imperiilor germane isi consolideaza pozitia intr-o republica federala si parlamentara ca si in cazul americanilor in treburile lor nu prea sa amesteca nimeni in timp ce adversariiinamicii adevarati in cazul occidentului nu sunt rusii ca stim ca rusii nu s-au amestecat in treburile americanilor din Irak, Afganistan , Libia ,ca si in prezent ca ar fi de partea Siriei...deja capitalismul s-a impus in partea asta a Europei nu mai e nimic de facut...doar de redus rusii la tacere,ca apoi expansiunea adevarata sa se intinde catre tariile puternice ale Asiei, si numai sa enumaram China , care chiar e o republica socialista....atentie sa nu se amestece cu comunismul, poate doar in Coreea de nord si Cuba la ora actuala. Ceea ce stim cu adevarat si istoria scrisa nu prea vrea sa ne dezvaluie practicile imperiilor mari in cazul popoarelor mici bineinteles ca nu excludem imperiul roman, bizantin, otoman, roman de natiune germana, mongol ,rus, britanic. Iar acuma se pare ca ia nastere de ceva vreme un nou imperiu.... care sa puna in stapanire daca deja n-a pus, Europa dupa aceea a acapareze puterea statelor asiatice ca doar cele africane au fost asuprite de imperiile europene germane si britanice, cum de altfel cele din america latina si unele islamice care stim cine e acel imperiul...poate va fi denumit de-a lungul vremii Imperiul American sau doar ca in cazul celor care sustin o noua ordine mondiale nu se va opri decat in cazul unui exterminari ale populatiei globala. Cum de altfel avem sperante ca ,cum de fiecare data un imperiu intact poate sa dureze intre 200-300 de ani...deci , simplu ca buna ziua mai avem de indurat daca nu ii oprim din cucerirea lor asupra lumii. IAr noi , cum si alte tari din estul Europei mai ales ar trebui sa fim un stalp de neclintit si sa nu ne vindem libertatea daca nu chiar pe gratis dar macar sa o vindem cu folos....ori sa ramanem dacii liberi si nu sclavii nimanui!

  raspunde comentariului
 • Ion de la raion

  28 aprilie 2014 15:18

  pt 'ralex' - nu pactul ribentropp-molotov este in vigoare, ci 'tratatul de pace de la paris' din 1946, pe care olteanul tatarescu si generali mitici de la bucale au semnat cedarea basarabiei catre urss, de buna voie si nesiliti de nimeni.

  raspunde comentariului
 • ralex

  27 aprilie 2014 20:14

  Discursul celor doi seamana cu cel al lui zubcu petrovici codreanu antistatal si prohitlerism,doar ca al astora doi este tot antistatal dar proputinism..Ce nenorociri a facut hitler,caporalul nebun se stie iar ce face putin,kgbistul nebun, se vede.Astia doi ignora pactul ribentrop-molotov,tezaurul Romaniei si jaful sovieticilor in perioada de douazeci de ani1944-1964 a ocupatiei "armatei rosii eliberatoare",prin asazisele firme "de interes comun"si anume sovromurile,care au adus Romania in pragul prabusirii economice.Cei mai in varsta isi amintesc de foametea din '46 si cartelele pe puncte.Oameni buni,vreti aceleasi vremuri "cu paine si bomboane" ?

  raspunde comentariului
 • Horia

  27 aprilie 2014 18:59

  Si NOI suntem -si suntem mai multi de cat va inchipuiti.Peste tot-iata am intalnit aici in indeparata Californie Romani neaosi din Munti si intelectuali-credeti care fac un astfel de activism decat sa ne dispara natiunea Romana, ne vom alia si cu Dracu la nevoie.

  raspunde comentariului
 • Alf

  27 aprilie 2014 18:57

  Răcănel nume predestinat-lepădătura răcanului ne promite pâine mucegăită în Gulag i bomboane cal.7,62 în stomac dacă nu revenim la iubirea comunistă.

  raspunde comentariului
  • Marin

   12 mai 2014 17:57

   Nu mi-am inchipuit ca astazi 12 mai 2014, voi afla d espre nazbitiile unor rasfatati ai PSDului.Mai aflam ca sunt la baza protestelor pentru care astazi nu avem o lege a sanatatii serioasa si ne tratam ca pe vremea fostei guvernari. Constat ca acesti gainari, se cred tamaduitorii romanilor pentru care isi permit sa faca prostii in numele lor. ALO organelle statului , nasii acestor organizatii PSDul si Antenele, intretinute din banii romanilor, nu aveti nimic de spus, masuri de uat? Au alta preocupare acesti parsivi, imbuibati din sudoarea romanilor occidental? La mitinguri organizate si intretinute de acesti nenorociti ai neamului, trebuiesc intepati si taiat orice cheltuiala facuta de stat din bugetul poporului, pentru niste tradatori.

   raspunde comentariului
 • cbabeanu

  27 aprilie 2014 8:54

  Cei doi indivizi, Iancu si Cracanel au, in numele libertatii de exprimare, dreptul sa debiteze oricite imbecilitati doresc. Nu i-asi eticheta drept "tradatori" ci doar prosti. Insa incercarea autorului articolului de a-i lipi pe cei doi caraghiosi si gasca lor de oponentii basescului este cu adevarat perversa si necinstita autorul incearca sa induca ideea ca adversarii basescului sint filo-rusi, ceea ce reprezinta in opinia mea o gandire primitiva. Milioane de cetateni in tara asta detesta politica dusa de Basescu si acolitii sai, dar asta nu inseamna ca sinl de partea Rusiei. O asemenea perversitate jurnalistica este demna de anii '50 ai secolului trecut. Cind William Faulkner a primit Premiul Nobel pentru Literatura, a declarat ca intreaga sa opera se afla sub influenta lui Dostoievsky, pe care il considera cel mai mare scriitor al lumii. Conform logicii infantile a d-lui Turturica, Faulkner ar fi putut fi acuzat ca e filo-rus, deci tradator sau dusman al Americii...Cred ca atit timp cit statul roman "joaca" in interiorul NATO, tara noastra are pentru prima oara in istoria sa garantata securitatea granitelor. Iar dl. Turturica ar fi trebuit sa stie ca la nivel de populatie, filo-rusii din Europa de Vest sint mult mai multi si exista chiar si formatiuni parlamentare europene care privesc deschis cu admiratie la Putin, ceea ce nu se intimpla in Romania. "

  raspunde comentariului
 • Radu Palade

  27 aprilie 2014 7:47

  Pentru domnul Turturica Tradatorii de neam sa fie sanctionati cu severitate.Dan Voiculescu care se afla in spatele acestei actiuni sa i se respinga recursul iar pentru pagubele aduse statului paguba 60 milioane euro, sa i se mareasca pedeapta la 12 ani cu executare si sa i se retraga autorizatiile de functionare pentru ANTENE. Pentru Paul Abraham sa fie degradat de la general de militie la gradul de soldat iar baroul de avocati sa-l dea afara din barou iar pensia sa-i fie redusa de la 300 de milioane la 1600 lei. Pentru ceilalti degradare civila pe 25 de ani. si sa care apa cu galeata intr-n sat lovit de Dumnezeu de la 10 kilometri distanta. Sa li dea dreotul sa urle la pereti.

  raspunde comentariului
 • Radu Palade

  27 aprilie 2014 7:47

  Pentru domnul Turturica Tradatorii de neam sa fie sanctionati cu severitate.Dan Voiculescu care se afla in spatele acestei actiuni sa i se respinga recursul iar pentru pagubele aduse statului paguba 60 milioane euro, sa i se mareasca pedeapta la 12 ani cu executare si sa i se retraga autorizatiile de functionare pentru ANTENE. Pentru Paul Abraham sa fie degradat de la general de militie la gradul de soldat iar baroul de avocati sa-l dea afara din barou iar pensia sa-i fie redusa de la 300 de milioane la 1600 lei. Pentru ceilalti degradare civila pe 25 de ani. si sa care apa cu galeata intr-n sat lovit de Dumnezeu de la 10 kilometri distanta. Sa li dea dreotul sa urle la pereti.

  raspunde comentariului
 • Avocatul Diavolului

  27 aprilie 2014 5:19

  Incintat sa vad cum aparatorii "democratiei" occidentale se exprima pe acest forum. Sint mindru de voi si de capacitatile voastre. Domnul Cimpeanu de asemenea ar trebui sa fie mindru, de voi, "pui de daci".Si daca tot vorbim de democratie, uite atasez nishte informatii reale ca sa va documentati si voi, "puii de daci" de cite ori de la 1945 incoace, Statele Unite a sponzorat schimbari de regim asta bineinteles in numele democratiei.httpen.wikipedia.orgwikiCovert_United_States_foreign_regime_change_actionsCred ca am sa fiu unul din patriotii care a sa-l felicite pe Vladimir Putin cu ocazia anexaarii Crimeei.

  raspunde comentariului
  • cbabeanu

   27 aprilie 2014 9:03

   Draga avocatule al diavolului, din pacate ai dreptate in cinismul tau. Cei mai filo-rusi s-au dovedit a fi SUA si Marea Britanie cind au decis ca Stalin trebuie ajutat pina la capat iar la sfirsitul Razboiului, cele doua Mari Puteri occidentale au decis la Ialta ca Estul Europei poate fi luat de Stalin , fara sa le pese ca in felul acesta au condamnat la sclavie comunista natiuni intrregi.

   raspunde comentariului
 • vic

  26 aprilie 2014 22:26

  Dogarule Firar mata a ******** de mizerie comunista

  raspunde comentariului
 • Dimijoarei Obt

  26 aprilie 2014 19:30

  Sunt Rusinea Romaniei ! Au facut practic sa se rascoleasca in mormant neamul nostru cazut la datorie in WW2! Dzeule Mare ce latrine de oameni mai trebuie sa tolereze tara asta !

  raspunde comentariului
 • T 34

  26 aprilie 2014 17:15

  Ba Suca ba,da tare prost esti,auzisi,tare prost esti.Adicatelea esti din ong-ul trei,ala bunu care nu e cu rusii e cu NATO,ba suca ba, da tare slobod la vorba esti, slobod rau,ma nu tu esti cu NATO,ma tu esti bolsevic dala rosu rau auzi,ca numa cazaci aia analfabeti erau spurcati la gura.Ai si tu galoane capatate in lupte grele pa la Cotu Dopului,racane?Auzi tu,sa va ia mama ******** da comunisti ca mi l-ati omorat pe bunicu si pe unchiu in puscarii ca avea carciuma si mosii si aia batranii ai tai umblau in curu gol pa ulita si dormeau in bordei.

  raspunde comentariului
 • Mircea Popescu

  26 aprilie 2014 17:09

  24 Aprilie 2014Atitudini antinaționale printre unii membri ai CNSCAflu din articolul publicat în România Liberă httpwww.romanialibera.roexclusiv-rlinvestigatiirevolutionarii-din-ianuarie-2012-il-felicita-pe-putin-pentru-anexarea-crimeei-333254 că două organizații membre ale Consiliului Național al Societății Civile își declară susținerea pentru acțiunile agresive ale Rusiei și îi condamnă pe românii cu vederi "occidentale" pe care-i denunță ca trădători.Poziția mea este total opusă celor doi lideri Daniel Iancu și Petru Răcănel, deoarece, eu consider că Rusia constituie cel mai mare pericol și își menține caracterul dușmănos față de România și de poporul român,- prin ocuparea și ciopârțirea teritoriului României- prin refuzul de a-și recunoaște vina față de poporul român pentru genocidul comis împotriva celor circa 1,2 milioane de români din teritoriile cotropite- prin impunerea comunismului în țara noastră cu tancurile armatei sale de ocupație- prin implicarea și presiunile pentru menținerea Basarabiei în afara teritoriului național român- prin refuzul de a restitui tezaurul RomânieiOrice sprijinire a politicii agresive a Rusiei, așa cum s-a manifestat și împotriva României de-alungul Istoriei, înseamnă servilism și trădare a intereselor noastre naționale.De aceea, în cazul in care CNSC nu ia atitudine publică, nu se delimitează și nu exclude cele doua organizații "Federația Societatea Civilă Românească" și "Comitetul pentru Cinstirea Eroilor", vă rog să considerați că eu nu mai sunt afiliat în niciun fel cu CNSC.Menținerea lor tacită și lipsa de reacție ar însemna solidaritatea CNSC cu poziția antinațională a respectivelor organizații.În consecință, vă voi ruga să ștergeți numele meu din lista Coordonatorilor Consiliului Național al Societății Civile.Cu respect,Mircea Popescuhttpmipopescu.wordpress.com

  raspunde comentariului
  • Racanel

   28 aprilie 2014 0:03

   Domnule Mircea Popescu, v-ai delimitat public de unii membri a CNSC între care se află i subsemnatul. Din păcate nu ne cunoatem, iar dumneavoastră vă delimitai de ceva despre care nu avei habar i invocai atitudini anti-naionale, mai mult, mă acuzai de condamnarea românilor cu vederi occidentale. i nu avei sursă de informare, aa cum spunei, decât articolul apărut azi în România Liberă. Eu sunt un cetăean care are dreptul la opinie i îmi asum ceea ce am afirmat eu, nu ceea ce au interpretat cu reavoină cei din presă în articolul pe care îl citai. Vă fac i dumneavoastră precizarea pe care i-am făcut-o reporteriei Ondine Ghergu i anume că nu sprijin politica Rusiei, ci salut organizarea referendumului, ca instrument democratic de consultare a voinei populare, a cetăenilor care au dreptul să-i aleagă cu cine vor să meargă mai departe. În cazul de faă, cei din Crimeea au decis cu majoritate zdrobitoare, 90, că vor ceva. Putem noi să le impunem altceva? NU, categoric, nu! Agreez toate argumentele dumneavoastră cu privire la problemele noastre cu Rusia, deci nici pe departe nu sprijin o politică agresivă a Rusiei, iar de mai muli ani sunt prezent în stradă i în diverse activităi de sprijin a recuperării teritoriilor româneti alipite forat fostei URSS. Cu atât mai mult mi se pare deplasată o acuzaie de genul servilism i trădare a intereselor naionale. Vă întreb totui, ce probe concrete avei cu care să vă susinei aceste acuzaii atât de grave i să cerei excluderea mea din CNSC. Vă este suficientă invocarea unui delict de opinie? Trăii în SUA, acolo nu se respectă dreptul la liberă opinie?????Dacă totui considerai că avei dreptate i nu vă retragei solicitarea, vă rog să cerei împreună cu mine probe de la cei de la care ai preluat informaiile tendenioase, pentru a ne ajuta ara cu adevărat i pentru a nu ne lăsa pe mâna adevărailor ageni ai puterilor străine, aa cum insinuează autoarea articolului din România Liberă. V-ar conveni să se lanseze un asemenea zvon despre dumneavoastră. fără niciun temei i fără documente incontestabile? Sunt convins că nu.Recunosc, în final, că îmi iubesc ara noastră dragă i frumoasă, România i a vrea ca visul nostru american al tuturor românilor mai ales de după 89, să fie împlinit. Din păcate, poprul român nu primete de 25 de ani decât promisiuni, iar cei care conduc această lume împreună cu adevăraii trădători de ară ne-au adus în pragul falimentului, cu datorii de nerecuperat în următorii muli ani i cu poveri pe umerii copiilor notri. Ar fi regretabil să vă retragei din rândurile CNSC, întrucât suntei o voce hotărâtă i sonoră i suntei bineintenionat după argumentele pe care le invocai atunci când definii relaia României cu Rusia. Consider că ai fi o pierdere pentru societatea civilă românească. Nu v-am urmărit încă activitatea, pentru că nu sunt ceea ce se spune tot în presă, însă mi-ar face plăcere să vă cunosc personal i vă rog dacă putei să-mi menionai câteva dintre aciunilor dumneavoastră pro-româneti, în SUA sau în România. Unii vom fi mai puternici! Vă asigur de întreaga mea consideraie.

   raspunde comentariului
 • dezrobirea

  26 aprilie 2014 14:35

  Da ! Sa-l felicitam putin pe Putin ! merita asta pentru ca prin ceea ce a facut ,a cam scapat 70 milioane de suflete din mainile diavolului Faceti la fel aparati-va unul pe altul ... aparati-va sufletele ,credinta ortodoxa si biserica care a fost legata fedeles de puterea iadului sunteti legati fedeles ,cum se spune asa vad eu aici jos un drac si-un inger un drac si-un ingger cateodata vad mai multi draci si cate-un singur inger... intelegeti ce inseamna asta sufletele vandute ,sufletele compromise ... cei vanduti ajung draci hraniti fara stiinta marea putere a diavolului si o slabiti pe a lui Dumnezeu ingerii cazuti ,ingerii prigoniti ingerii asteapta cooperarea voastra pt a va putea elibera cei de sus ,cei de jos care sunt robiti luptati impotriva voastra putin punetiva de acord vorbiti pe o singura voce =cea a omului drept europeni ! acum ! Dumnezeu va cere asta ! El va cere ssa va dezrobiti acum! sunteti legati ,cum v-am spus la nivel de guvern ,la nivel de biserica ,biserica in care si acolo a intrat diavolul si ,,slujeste el lui dumnezeu ,spovedeste ,grijeste va dati seama ce inseamna asta = inchinare gradina pe care a zidit-o D=zeu in mainile potrivnicului si in acelasi timp FATARNICIE , BOICOT MASCAT cum nu a-ti mai vazut si nu a-ti mai intalnit niciodata

  raspunde comentariului
  • hoto

   16 mai 2014 21:33

   Dupa cate stiu esti de prin Ardeal , domnule Dogaru!Faci de rusine tara si oamenii cinstiti de la dvs din locul de bastina!

   raspunde comentariului
 • Stoian

  26 aprilie 2014 14:27

  Cred ca oamenii acestia,care l-au felicitat pe Putin,sunt bolnavi.Ei n-ar trebui sa fie blamati,ci,mai bine,trimisi,chiar dusi,la un sanatoriu de boli mintale...

  raspunde comentariului
 • Unul

  26 aprilie 2014 13:38

  Vedeti Dvs., in ziua de azi calificativul "patriot" se castiga prin a fi bautor de whisky, inchinator la dosul marelui licurici si prin a ura din oficiu vecinii cu care ar trebui sa ne aflam in relatii bune. Pe vremuri, daca nu erai cu URSS si cu Tratatul de la Varsovia, spuneau nu doar ca nu esti patriot, ci ca esti us dusman al poporului.. Acum "patriotismul" se dovedeste lingand umil cizmele organizatiei teroriste nato. Inafara stapanilor, s-a schimbat ceva?

  raspunde comentariului
  • Alf

   27 aprilie 2014 19:01

   Uite, în Ucraina filorusii au nevoie de ******* ca tine. Pasol in mă-ta Rusia să o pupi în dos.

   raspunde comentariului
 • DUSMANU

  26 aprilie 2014 12:41

  E vina noastra a tuturor celorlalti, ca zeci de ani am lasat sa se reproduca aceasta specie rapace, produs al bolsevicilor.Odata cu tancurile sovitice au aparut cu miile,din vacari,****** si pleava analfabeta acesti asazisi ofiteri ai armate romane.Se stie clar ca Romania nu putea fi sovietizata decat decimand floarea elitei si punand in loc satrapi obedienti ale caror vlastare se inchina si azi,sfidand totul,Mamei Rusia.Cand toata viata ai spus"sa traiti!"ai mancat la popota si ti-a dat statul casa, normal ca in democratie ai dat de greu.Privilegiati o viata intreaga imbuibati de Marx,Lenin,Jdanov si mai stiu eu ce mari carturari sovietici,acesti tradatori si vanzatori de tara si-au construit viata,intre doua votci,pe himerele dusmanului care sta sa invadeze tarisoara.Pensii de lux pentru trandaveala,betii si,ce e mai grav,pentru blocarea dezvoltarii tarii asteia prin tinerea ei captiva in dihotomii est-vest.Manipulati cu succes de turnatorul ordinar,Voiculescu-Felix,aceste jigodii nu vor decat sa-si prezerve privilegiile de securisti mafioti.Sus Patria!

  raspunde comentariului
 • paul ivan

  26 aprilie 2014 11:58

  Acesti "patrioti" care pupa-n *** pe rusi si armata sovietice SUNT PUI DE RUSI pentru ca pe mamele lor, care i-a nascut in timpul celui de-al doilea razboi mondial, le-a regulat soldatii rusi. Sunt foarte multi romani nascuti din timpul razboiului si care provin din violuri ale soldagtilor rusi asupra femeilor romance. Si intr-un sat din judetul Iasi am cunoscut un asemenea urmas a unui soldat rus care a violat-o pe mama acestuia. Acestia intradevar au o slabiciune pentru rusi. Nu trebuie sa ne mire ca avem asemenea specimene printre noi care folosesc odata pe an sapunul. Sa incerce si fringhia alaturi de sapun ca se pot vindeca usor de iubire de rusi.

  raspunde comentariului
 • gogus

  26 aprilie 2014 10:08

  Daniel Iancu si Petre Răcănel Jeguri de oameni !!!! Lingai pt mici avantaje si duri cu oricine nu le poate da o coaja de paine !! Urati oameni si gretzosi ! Si lingaul principal Mircea Dogaru, pretenaru' lu' doctore -ponta..... cetatzean care toata viata nu a facut nimic,pupat doar in locuri ascunse si da sfaturi de moralitate !!! ORIBIL !!! BLEAAHHHHHH

  raspunde comentariului
 • eugen raduca

  26 aprilie 2014 10:01

  stimati tovarasi prooccidentali gunoaiele comuniste basescugeoana maior et compania. nu uitati ca aliatii nostril de azi au fost tyovarasii lui stalin care ne-a adus ....libertatea ..,. la ialta cind roosvelt churchiull si stalin au batut palma peste capul europei s-au fotogrfiat pentru posteritate . tradatorii ameriucani proisrael vor razboi neaparat cu rusii . pregatiti-va .

  raspunde comentariului
 • santi

  26 aprilie 2014 9:00

  dupa plecarea rusilor ne-a ramas TRANSILVANIA,MOLDOVA si MUNTENIA.Acum o buna bucata din BASARABIA e din nou a noastra.Asta asa ,pe harta.Cat din pamant mai e sau o sa mai fie al romanilor,al statului roman,in scurt timp.AUD?tu daca cumperi o insula greceasca,roman fiind,a cui mai e ,a GRECIEI? ETC,ETC.

  raspunde comentariului
 • bogdan

  26 aprilie 2014 8:51

  un dobitoc veritabil.sa plece la ei si sa ne lase in pace

  raspunde comentariului
 • POPESCU

  26 aprilie 2014 3:01

  Romania este plina de tradatori copmunisti care conduc o tara de ***** .....amin.

  raspunde comentariului
 • Avocatul Diavolului

  26 aprilie 2014 0:40

  Se pare ca Domnul Turturica s-a uitat bine in oglinda cu privirea lui fixa si a ajuns la concluzia ca numai dumnealui si lichelele care au vindut, distrus si delapidat Romania au astazi un monopol in cea ce priveshte definitia patriotismului.Eu nu l-am felicitat pe Vladimir Putin pentru anexarea Crimeei dar cu siguranta felicit populatia care dansa in strada de bucurie ca s-au alipit la Rusia si cred ca asta face sens.

  raspunde comentariului
 • DE LA RĂCĂNEL, DEDICAŢIE AUTOAREI

  25 aprilie 2014 23:38

  Doamna Ondine Ghergut, dintre colegii dumneavoastra cu aceleasi simpatii politice Dan Turturica scria, coincidenta, chiar azi, referindu-se la subsemnatul Despre el va scrie, in curand, pe larg, colega mea Ondine Ghergut, in Romania libera.... Nu am nimic a va spune decat sa va fie rusine pentru insinuarile murdare si nici macar inteligente pe care le faceti. Va solicit probe concludente pentru acuzatiile pe care mi le aduceti si care sfideaza deontologia jurnalistica, precum si acordarea unui drept la replica in conditii similare celor in care m-ati denigrat. In caz contrar, chiar si pentru atat, ne vedem in instanta, unde spre binele dumneavoastra sper sa veniti cu probe care sa va sustina afirmatiile. Eu stiu foarte bine ce v-am declarat si ce am semnat in virtutea dreptului la libera opinie, dar de aici pana la a ma prezenta drept agent de influenta infiltrat printre manifestantii din ianuarie 2012 este cale lunga. Si pentru ca articolul pe care l-ati scris face parte, constat, dintr-un pachet mai mare, presei basiste care ma ataca astazi concertat ii raspund urmatoarele Inteleg virulenta cu care ma atacati tinand cont de dorinta fierbine de a va incepe campania electorala in forta, adica cu scandal, ca sa ajungeti din nou la cascaval. De data aceasta, va promit eu, Racanel, ca n-o sa mai pupati!Mai existati inca dupa venirea la guvernare a celorlalti frati de sange ai vostri, fratii din FSN? Ati avut norocul sa aveti un presedinte ca Basescu, care s-a descurcat in toate momentele, a jonglat si a jucat cum a vrut pe fondul incompetentei voastre a tuturor, inclusiv a puterii. De asta mai existati si puteti sa va mai exprimati calomnios in spatiul public. Ati participat si participati in continuare, in mod constient, la dezbinarea romanilor, in vreme ce i-ati tolerat si ignorat, tot constient, pe adevaratii jefuitori ai tarii. Va inselati amarnic daca va concentrati asupra mea. Toate afirmatiile dvs sunt nefondate si nu pot fi probate decat prin jocuri de cuvinte, interpretari tendentionase care vor sa induca opiniei publice impresia ca eu sunt vinovatul principal pentru distrugerea Romaniei, si nu voi toti impostorii de dupa 1989. Institutiile statului au inceput sa faca curat printre voi de circa 2 ani incoace, iar disperarea cu care ma atacati este si urmarea inceperii saltarilor si in randurile baronilor vostri dupa cum s-a relatat recent la stiri. Romania de-a lungul timpului a dezvoltat relatii economice si diplomatice cu toate tarile lumii, indiferent de nivelul de dezvoltare al acestora. Cu atat mai mult cu cei din vecinatatea noastra in care regasim, din fericire sau nu, si Rusia. Ma consider mai mult un adept al valorilor occidentale decat al celor din est, insa cred ca pentru noi toti e o dezamagire mare ce-am obtinut dupa 89, in comparatie cu ce-am visat. S-a demonstrat, si este recunoscuta chiar, diplomatia romaneasca de-a lungul timpului, care le-a rezistat greilor lumii, surprinzator, binisor si dupa 89. Relatiile bilaterale inclusiv cu Rusia ne-au asigurat o stabilitate moderata. Sunt convins ca trebuie sa fim pragmatici. Trebuie sa avem grija de interesele mai ales comerciale pe care le avem in aceasta zona, unde tarile ex-sovietice si Rusia nu sunt de neglijat. Nu suntem singurii care am dezvolta asemenea relatii. Exemplul nostru este America, fratele nostru mai mare si tarile UE. Aveti nevoie de mai multe explicatii? Vi le acord cu placere, insa contra cost. Uneori, fara sa ne cunoastem, v-am admirat punctul de vedere in diverse chestiuni de pe agenda publica. Ati avut insa norocul, spre deosebire de mine, sa fiti mediatizati. Aveti curajul sa ne mediatizam impreuna? Va astept cu nerabdare la o confruntare deschisa, publica, la care sper sa veniti cu probe concrete pentru ceea ce afirmati si nu cu interpretari.... In ceea ce priveste zelul cu care ma denigrati si inocenta pe care o afisati fata de cazurile deosebit de grave ale baronilor basisti, care au fost cel putin la fel de pagubosi pentru tara ca si cei de la USL, ma determina sa cred ca aprecierea de care vorbeam a fost o eroare pentru ca prin ceea ce scrieti cu atata patos nu faceti decat sa incercati sa deturnati atentia de la lucrurile grave care va pot afecta emotional. Poporul roman e mult mai destept decât îl credeti voi. Să nu uitati asta!

  raspunde comentariului
 • DE LA RĂCĂNEL, DEDICAŢIE AUTOAREI

  25 aprilie 2014 23:33

  Doamnă Ondine Ghergu, dintre colegii dumneavoastră cu aceleai simpatii politice Dan Turturică scria, coincidenă, chiar azi, referindu-se la subsemnatul Despre el va scrie, în curând, pe larg, colega mea Ondine Ghergu, în România liberă.... Nu am nimic a vă spune decât să vă fie ruine pentru insinuările murdare i nici măcar inteligente pe care le facei. Vă solicit probe concludente pentru acuzaiile pe care mi le aducei i care sfidează deontologia jurnalistică, precum i acordarea unui drept la replică în condiii similare celor în care m-ai denigrat. În caz contrar, chiar i pentru atât, ne vedem în instană, unde spre binele dumneavoastră sper să venii cu probe care să vă susină afirmaiile. Eu tiu foarte bine ce v-am declarat i ce am semnat în virtutea dreptului la liberă opinie, dar de aici până la a mă prezenta drept agent de influenă infiltrat printre manifestanii din ianuarie 2012 este cale lungă. i pentru că articolul pe care l-ai scris face parte, constat, dintr-un pachet mai mare, presei băsiste care mă atacă astăzi concertat îi răspund următoarele Îneleg virulena cu care mă atacai inând cont de dorina fierbine de a vă începe campania electorală în foră, adică cu scandal, ca să ajungei din nou la cacaval. De data aceasta, vă promit eu, Răcănel, că n-o să mai pupai!Mai existai încă după venirea la guvernare a celorlali frai de sânge ai votri, fraii din FSN? Ai avut norocul să avei un preedinte ca Băsescu, care s-a descurcat în toate momentele, a jonglat i a jucat cum a vrut pe fondul incompetenei voastre a tuturor, inclusiv a puterii. De asta mai existai i putei să vă mai exprimai calomnios în spaiul public. Ai participat i participai în continuare, în mod contient, la dezbinarea românilor, în vreme ce i-ai tolerat i ignorat, tot contient, pe adevăraii jefuitori ai ării. Vă înelai amarnic dacă vă concentrai asupra mea. Toate afirmaiile dvs sunt nefondate i nu pot fi probate decât prin jocuri de cuvinte, interpretări tendenionase care vor să inducă opiniei publice impresia că eu sunt vinovatul principal pentru distrugerea României, i nu voi toi impostorii de după 1989. Instituiile statului au început să facă curat printre voi de circa 2 ani încoace, iar disperarea cu care mă atacai este i urmarea începerii săltărilor i în rândurile baronilor votri după cum s-a relatat recent la tiri. România de-a lungul timpului a dezvoltat relaii economice i diplomatice cu toate ările lumii, indiferent de nivelul de dezvoltare al acestora. Cu atât mai mult cu cei din vecinătatea noastră în care regăsim, din fericire sau nu, i Rusia. Mă consider mai mult un adept al valorilor occidentale decât al celor din est, însă cred că pentru noi toi e o dezamăgire mare ce-am obinut după 89, în comparaie cu ce-am visat. S-a demonstrat, i este recunoscută chiar, diplomaia românească de-a lungul timpului, care le-a rezistat greilor lumii, surprinzător, binior i după 89. Relaiile bilaterale inclusiv cu Rusia ne-au asigurat o stabilitate moderată. Sunt convins că trebuie să fim pragmatici. Trebuie să avem grijă de interesele mai ales comerciale pe care le avem în această zonă, unde ările ex-sovietice i Rusia nu sunt de neglijat. Nu suntem singurii care am dezvolta asemenea relaii. Exemplul nostru este America, fratele nostru mai mare i ările UE. Avei nevoie de mai multe explicaii? Vi le acord cu plăcere, însă contra cost. Uneori, fără să ne cunoatem, v-am admirat punctul de vedere în diverse chestiuni de pe agenda publică. Ai avut însă norocul, spre deosebire de mine, să fii mediatizai. Avei curajul să ne mediatizăm împreună? Vă atept cu nerăbdare la o confruntare deschisă, publică, la care sper să venii cu probe concrete pentru ceea ce afirmai i nu cu interpretări.... În ceea ce privete zelul cu care mă denigrai i inocena pe care o afiai faă de cazurile deosebit de grave ale baronilor băsiti, care au fost cel puin la fel de păguboi pentru ară ca i cei de la USL, mă determină să cred că aprecierea de care vorbeam a fost o eroare pentru că prin ceea ce scriei cu atâta patos nu facei decât să încercai să deturnai atenia de la lucrurile grave care vă afectează grav emoional. Poporul român e mult mai detept decât îl credei voi. Să nu uitai asta!

  raspunde comentariului
  • Lorenzo Monkson

   26 aprilie 2014 13:37

   Si ia zi bai CRACANEL...unde ti-ai facut scolile? La Gradistea lu teroristul ala Plesita? Luate-ar ***** de puroi *******, voi ati distrus tara si inainte si acum, CRAPI!

   raspunde comentariului
  • Ellias

   26 aprilie 2014 9:38

   Eu nu imi imaginez ca un "educat" ca dumneata, domnule racanel, care face o mie de greseli de ortografie pe fraza, sa se considere ca reprezinta o clasa sociala din care face parte domnia voastra. Daca si pe vremea cand erai in armata, scriai si, probabil, te exprimai asa cum aici comentezi in articol, atunci nu ma mir ca ai fost "pus pe liber" probabil pe bani frumosi, fiinca faci de ras orice roman care a facut clasele elementare 1-4, sa nu mai zicem de cei ce au facut si mai multe clase decat " trenul de Agnita". Pai domnule racanel, dupa cum si numele inspira... dumneata ai fost probabil rusinea armatei romane, asa ca nu e de mirare ca ai ajuns sa iti traiesti "cele mai frumoase clipe din viata ta" in Piata Victoriei, fiinca probabil ca oricine iti citeste scrisul, realizeaza ca nu ai cum sa lucrezi in pozitii mai decente de lucru, decat la grajdurile CAP-ului, si fiinca si acelea au fost vandute pe nimic de "tovarasii" care te-au tinut in functie pana la data "eliberarii", singurul loc sigur, e Piata sau Arcul de Triumf....Vai de mama ta si te mai consideri om educat care sa fie luat ca exemplu de catre tinerii Romaniei. Stati mai fratilor mai bine acasa si incercati sa faceti ceva ore de gramatica si scriere si dupa aia mai iesiti si dati exemple de "oameni demni de urmat" Faceti de ras toata natia romana. Si apropo nu trebuie sa postezi un comment de doua ori noi nu suntem "militieni"- intelegem din prima...cat de rusofon esti

   raspunde comentariului
 • Dan

  25 aprilie 2014 22:48

  Ca fost ofiter roman, vazand umilinta de cea mai jegoasa speta la care cadrele militare din Romania au fost supuse incepand din anul 2010, la ordin american, nu pot decat sa apreciz pozitia ONG-rilor incriminate de RL.

  raspunde comentariului
  • Scurt

   26 aprilie 2014 19:34

   Scurtfaceti de rusine armata romana.Nici nu vreau sa cred ca ati facut parte din ea.Probabil ati facut parte din ,,armata" securistilor de la Contrainformatiile militare.Nu America v-a umilit d-le ! Si nu numai dvs ati fost umilit,ci si medicii prin salarii de mizerie,la fel profesorii,inginerii dati afara din serviciu,pensionarii care fac foamea dupa o viata de munca etc.Au fost umiliti de neocomunistii instalati la putere in dec. 1989,care n-au facut reformele necesare iar economia s-a prabusit.In afara de asta,nu militarii care au pensii relativ decente,chiar daca au prins doar perioada de pace ar trebui sa se planga. In plus comiteti aproape un act de tradare,daca sunteti de acord cu cei ce au felicitat Rusia ptr o agresiune,sfidand pozitia tarii noastre si a aliatilor ei din NATO. Maine o sa fiti de acord cu ei cand vor felicita Moscova ptr Doamne fereste! o interventie in Transnistria,nu-i asa d-le ofiter al Armatei Romane?Nu sunteti demn de uniforma de ofiter a Armatei Romane,in care ofiterii mai pastreaza ceva din mandria loialitatea si devotamentul soldatilor Romei.Imi permit sa va dau un sfatstudiati istoria cea adevarata sa vedeti cat rau ne-a produs Imperiul Tarist,noua,romanilor, si apoi Imperiul sovietic.Nu America a furat Basarabia si Bucovina de la trupul Patriei-Mama ci Tzarul Rusiei si apoi ,in "40 bandele bolsevice din Armata Rosie a lui Stalin.

   raspunde comentariului
  • Scurt

   26 aprilie 2014 19:32

   Scurtfaceti de rusine armata romana.Nici nu vreau sa cred ca ati facut parte din ea.Probabil ati facut parte din ,,armata" securistilor de la Contrainformatiile militare.Nu America v-a umilit d-le ! Si nu numai dvs ati fost umilit,ci si medicii prin salarii de mizerie,la fel profesorii,inginerii dati afara din serviciu,pensionarii care fac foamea dupa o viata de munca etc.Au fost umiliti de neocomunistii instalati la putere in dec. 1989,care n-au facut reformele necesare iar economia s-a prabusit.In afara de asta,nu militarii care au pensii relativ decente,chiar daca au prins doar perioada de pace ar trebui sa se planga. In plus comiteti aproape un act de tradare,daca sunteti de acord cu cei ce au felicitat Rusia ptr o agresiune,sfidand pozitia tarii noastre si a aliatilor ei din NATO. Maine o sa fiti de acord cu ei cand vor felicita Moscova ptr Doamne fereste! o interventie in Transnistria,nu-i asa d-le ofiter al Armatei Romane?Nu sunteti demn de uniforma de ofiter a Armatei Romane,in care ofiterii mai pastreaza ceva din mandria loialitatea si devotamentul soldatilor Romei.Imi permit sa va dau un sfatstudiati istoria cea adevarata sa vedeti cat rau ne-a produs Imperiul Tarist,noua,romanilor, si apoi Imperiul sovietic.Nu America a furat Basarabia si Bucovina de la trupul Patriei-Mama ci Tzarul Rusiei si apoi ,in "40 bandele bolsevice din Armata Rosie a lui Stalin.

   raspunde comentariului
  • busuioc

   26 aprilie 2014 14:34

   Toti cei care-i aproba pe acesti patrioti de mucava,sunt,ori cazuti in cap,ori idioti dea binelea.Ai badjovcori,si ai persifla,nu-i o solutie.,,Avocatul poporului" ce face?doarme?Ar trebui sa se sesizeze si sa-i actioneze in justitie!

   raspunde comentariului
  • x224511n

   26 aprilie 2014 2:15

   am fost in armata si am vazut eu ce fel de ofiteri....

   raspunde comentariului
 • dany

  25 aprilie 2014 21:16

  lipseste iliescu din poza probabil e bolnav

  raspunde comentariului
 • constantin raducan

  25 aprilie 2014 19:22

  Parerea mea este urmatoarea.Acesti indivizi au fost si vor mafi tradatori ai neamului romanesc ,deci dispret total pentru ei .

  raspunde comentariului
 • TROTIL

  25 aprilie 2014 18:45

  De cand asteptau securistii astia o miscare a Rusiei.Toata viata si-au justificat galoanele nemeritate pe himerele dusmanului etern.Fosti plotoneri deveniti colonei si generali la apelul bocancilor,adevaratii tradatori ai natiei asteia.Ferchezuiti, imbibati de cultura Marxism-leninismului si de alcool,huzuresc cu pensii indecente capatate la varste cand altii muncesc pe branci.Colonei si generalii cu miile intr-o tara cu o armata de mana a treia,vasala multi ani a Moscovei.Nimic nu le justifica existena intr-un numar atat de mare,paria societatii.E timpul ca vremea privilegiilor nemeritate sa apuna pentru javrele astea care ne arata iar, ca lumina vine de la rasarit.Bolsevici anacronici.

  raspunde comentariului
 • Rinciog

  25 aprilie 2014 18:41

  Privind cele prezentate de catre ziarul "Romania libera" clic pe link pt. accesarea articolului, in acord cu toate componentele Consiliului National al Societatii Civile, SCMD se delimiteaza de orice pozitie personala pe care si-o exprima domnii Petre Racanel si Daniel Iancu, in necunostinta de cauza, in legatura cu evenimentele din Ucraina.Am pus deja la dispozitia intregii societati civile punctul de vedere clic pe link pentru accesarea articolului, de mare bun simt, exprimat de catre colaboratorul nostru, dl. Mircea Popescu, coordonator al CNSC. Acest punct de vedere este si al meu personal.Exaltarea in politica, in absenta unei cunoasteri aprofundate a evenimentelor, indiferent de cat de bune sunt intentiile care o anima, nu face decat sa construiasca, matematic, drumul spre Iad, pentru natiunea romana si comunitatea europeana.Avertizez ziarul "Romania Libera" ca la orice viitoare tentativa de a implica, fie si printr-o simpla fotografie manipulatorie, SCMD, in astfel de manifestatii deviante, se va trezi cu un proces in justitie.PRESEDINTELE SCMD,Col. r dr. Mircea DOGARU

  raspunde comentariului
  • Racanel

   28 aprilie 2014 0:05

   Stimate domnule Mircea Dogaru,Nu mă surprinde gestul prin care vă delimitai de ceva ce, personal, eu nu cunosc! Aa cum de altfel a făcut-o i colaboratorul dumneavoastră Mircea Popescu, coordonator al CNSC nu tim însă pe ce merite, în ce context i de către care dintre componenetele CNSC a fost ales!?...Nu vă dezicei i pentru mine nu suntei o surpriză, nici măcar neplăcută suntei imprevizibil i incontrolabil în atitudinile i aciunile dumneavoastră, pe care din fericire le cunosc mai bine decât muli alii, uneori fiindu-vă i eu alături din dragoste de ară, de popor, de armata română, i fiind neiertător faă de cei care încearcă să ne batjocorească i să ne umilească în propria ară. Cu privire la aprecierile personale pe care le facei la adresa mea sunt surprins că tocmai dumneavoastră, care încercai de la un timp să transformai societatea civilă în rampă pentru politică împreună cu ali câiva i suntei contestat vehement chiar în interiorul propriei dvs componente SCMD, insinuai o exaltare în politică a subsemnatului care nici pe departe nu este reală. Nu mă consider un politician i aa cum bine tii, chiar dacă am avut ocazia i mi s-a oferit să candidez, nu am făcut-o niciodată, tocmai pentru că sunt dezgustat de majoritatea celor care ne-au reprezentat, de modul în care au ajuns acolo i de halul în care au adus ara. Au fost momente în care nu am fost de acord cu unele dintre poziiile publice cu care v-ai afiat în media vezi cazul solicitării desfiinării unor instituii vitale ale statului, între care DNA, cu aplecarea vizibilă spre o zonă politică mai mult decât spre alta contrar principiilor de neutralitate care ar trebui să caracterizeze membrii societăii civile, cu faptul că nu ai dat curs invitaiei mele de a convoca toate componentele CNSC pentru a stabili planul de aciune comun într-un an atât de important în care unii in mai mult la agenda personală decât la interesele Consiliului, .a.m.d. Nu m-am desolidarizat însă de dumneavoastră, cum nu o fac nici acum când vă lăsai influenat de aparene, de interpretări i de critici nefondate, emise dintr-un spaiu dubios, colorat politic strident, populat cu aa-zii vectori de opinie care tocmai ei s-ar putea să fie angrenai în mecanisme anti-naionale i nu eu! urmărind să ne denigreze pe noi i să ne dezbine!V-a fi dorit alături pentru a-mi întări convingerea că suntei cu adevărat unul dintre liderii veritabili ai societăii civile de care ara are atâta nevoie în aceste momente grele. Răspunsul meu transmis colaboratorului dumneavoastră din SUA vi-l redau mai jos, i am toată convingerea că, în înelepciunea dvs, îl vei prelua ca atare. Dar totui îl completez spunându-vă răspicat că eu sunt PRO-ROMÂN! Atât i nimic mai mult! Aa cum Putin este pro-rus, Obama este pro-american i muli alii sunt susinătorii popoarelor lor! i sunt convins că i dumneavoastră suntei la fel! De aceea, în momente de genul acesta în care fiecare dintre noi putem să lăsăm loc de intrepretări în aciunile noastre, TREBUIE să rămânem unii pentru cauza naională i dreaptă, a societăii civile!Nu trebuie să ne fie frică de nimeni, de aceea am intrat în NATO i UE, iar drumul spre iad este rezervat trădătorilor, atacatorilor, dezbinatorilor, impostorilor i celor care nu-i iubesc patria. Trăiască România i unitatea componentelor CNSC!Al dumneavoastră, Consiliul Naional al Societăii CivilePetre Răcănel Preedinte FSCR

   raspunde comentariului
 • Dimjaorei Obt

  25 aprilie 2014 17:17

  Astia merita lasati fara pensii si salarii complet nu asa doar reduse.

  raspunde comentariului
 • Sorin

  25 aprilie 2014 17:08

  Nu mai mor odata fosilele astea. Rusine pentru romani ca exista astfel de maimute printr noi. Jeguri de oameni fara constiinta. Ce ma deranjeaza este ca au si tupeu. Ce le-as pune cate o katiusha sub scaun....

  raspunde comentariului
 • BERCEA

  25 aprilie 2014 16:33

  Numai niste cretini fosti si probabil actuali securisti-kaghebisti pot face asa ceva.

  raspunde comentariului
 • nuna

  25 aprilie 2014 16:22

  sunt acei tovarasi care ridica lunar pensii mai mari decat salariile tinerilor care le platesc si care au si propriile afaceri bazate pe relatiile dobandite , ei strigau cel mai tare impotriva Presedintelui si au fost onorati de Pontacul plagiator ! asta nea adus USL - decat sa plateasca salarii bune tinerilor sa munceasca pt tara si pt viitorul lor acasa platim pensii de mii de euro unor securisti care au facut suficient rau tarii !

  raspunde comentariului
 • dumitru

  25 aprilie 2014 16:21

  Eu daca as avea o mitraliera i -as macelari pe pe toti in frunte cu dogaru ,mama voastra de bolsecici.

  raspunde comentariului
 • George

  25 aprilie 2014 16:21

  Acestia sunt KGB-istii si GRU-istii pe caree Ceausescu I-a tinut sub control si sub observatie. Dupa 1990 si-au reinceput actiunile de slugarnicie fata de stapanii lor de la Kremlin. Acte profund antinationale. Acum isi veacul pe forumuri, facand propaganda proruseasca si antiromaneasca. Niste tradatori de tara care ar trebui sa ajunga in fata plutonului de executie.

  raspunde comentariului
 • UnSoricel

  25 aprilie 2014 15:49

  Zori si Ilici... cred ca bosorogi numiti de voi desi probabil morti atunci o sa rada de voi la coada... Istoria chiar si cea recenta pot fi rescrise de o parte sau de alta, dar pozitia geografica nu... Iar la nivel de rescris istoria ai Iraqul si Afghanistanul din care puteati sa invatati cine spune ca vrea una si iese alta. Deci probabil sunteti in buzunarul altor adica daca ti-ai luat ochelari smechei americani si votati cu ei ca sa nu va zic 'merican biatches'!

  raspunde comentariului
  • grecu

   25 aprilie 2014 17:28

   tu trebuie sa faci parte din grupul acestor mizerabili turnatori si tradatori de tara,mizerabilule scutestene de comentariile tale pe aceasta pagina si scoateti barna din ochi ca sa vezi unde ne-au adus putiflenderi ca tine., nu te mai ascunde dupa sinonime caci asta esti "ndefinitiv.

   raspunde comentariului
 • zoro

  25 aprilie 2014 14:55

  Astia sunt marii patrioti care au facut cel mai mare steag din lume79.290mp de se vedea pe Luna Acum sunt gata sa se stearga cu el la fund si sa il schimbe cu cel rusesc.Dar de la niste bosorogi cu 0 neuroni nu ai la ce sa te astepti.

  raspunde comentariului
 • ilici

  25 aprilie 2014 14:40

  Cred ca opiniile pro bolsevice ale unor sclerozati de varsta a treia, nu ar trebui sa faca obiectul unui articol din RL. Aceleasi ong-uri finantate de familia voiculescu si de Moscova au fost folosite de USL ca justificare ptr. actiunile lor anti democratice din vara lui 2012....deci nu le mai faceti atata publicitate gratuita pt ca majoritatea sunt niste organizatii lilipute ce numara maxim cativa membrii.

  raspunde comentariului
 • tepes

  25 aprilie 2014 14:31

  Domnule Turturica bun articol insa pe alocuri mincinos si subiectiv.Se stie ca R.L.este anti USL fost si mult prea Basinos ca sa aveti credibilitate.Totusi incercati sa puneti aceste ONG-uri la originea caderii lui Boc prin acele proteste mult prea vocale gresit domnilor jurnalisti,,toata tara a vrut caderea Bocului asta nu intelegeti dv.sau intelegeti dar sfidati evidenta.Apoi vreti sa puneti semnul egalitatii intre fostul regim comunist si PSD asta intrece orice limita. a bunului simt.Domnilor jurnalisti daca vreti sa va apropiati de romani nu mai mintiti.

  raspunde comentariului
  • @tepes

   25 aprilie 2014 16:23

   tepesEsti un ***** profund. Crezi matale ca nu stim cine sunt gunoaiele care s-au aflat in strada in lunile ianuarie si februarie 2012? Plimba ursu' de-aici, propagandistule rusofon!

   raspunde comentariului
 • MITICA

  25 aprilie 2014 14:21

  MAFIA, IMORALITATEA si INCOMPETENTA AU DISTRUS ROMANIAE mai mult decat terifiant ce se intampla in Ro, dupa 25 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, cand armata a tras in propriul popor ucigand oameni dupa care criminalii in uniforme si-au luat certificate de revolutionar, justitia militara si-a batut joc de adevarul din dosarele bataliilor din perioada 1989-1991, tortionarii militari unii sub acoperire s-au imbogatit, si-au facut partidegrupari infractionale de crima organizata dupa care in numele democratiei si al interesului national, aplicand diverse metode perverse de tradare terfelesc continuu prin IMORALITATE si INCOMPETENTA societatea romaneasca compromitand viitorul neamului romanesc.

  raspunde comentariului
 • buki

  25 aprilie 2014 14:01

  sa ne spuneti si gradele la momarlanii astia.

  raspunde comentariului
 • Radu

  25 aprilie 2014 13:59

  In democratie poti spune si face multe fara a fi condamnat.Dar acesti oameni care azi felicita pe rusi ,daca ,fereasca Dzeu s-ar intampla sa vina aia ei vor avea asternutul facut.Vor dizidentii capitalismului,a NATO,a UE.Foarte periculosi si prea bagati in seama.Ca siPonta de altfel,tipic sovietic.

  raspunde comentariului
  • buki

   25 aprilie 2014 14:08

   ai dreptate totala.un exemplu oarecum asemanator.aproape toti ungurii au ,,dobandit,, dubla cetatenie.ii avem peste tot in posturi de conducerearmata.politie,jandarmeriesa nu mai vorbim de guvern.intrebare.astia cu cine trag????

   raspunde comentariului
 • ares

  25 aprilie 2014 13:32

  Ce legatura exista intre continutul articolului, telegrama de felicitare semnat si de cei 2 si poza din capul articolului? A semnat si Sindicatul cadrelor Militare felicitarea? A semnat si dogaru? Daca nu, semnatarii articolului si sustinatorii lui de pe forum sunteti de aceiasi teapa cu racanel si si iancu manipilatori de 2 bani. Gauriti....

  raspunde comentariului
 • raul marius

  25 aprilie 2014 13:16

  daca se observa ,toti sint GUNOAIELE DE PROPAGANDA ale PSD-ului,alegatorii sa se trezeasca sa vada si sa auda aceste grozavii criminale si sa dea de pamint cu ponta si cu PSD-ul care sustin astfel de GUNOAIE UMANE !!!

  raspunde comentariului
  • Dimijoarei Obt

   25 aprilie 2014 14:29

   Mai este nevoie sa spun ca Pulin s-a smintit odata cu evenimentele din Romania lui 2012 ?

   raspunde comentariului
 • sam

  25 aprilie 2014 12:22

  o adunatura de "mos Teaca" ,care intr-o viatza de om afara de nimic nu au facut nimic.

  raspunde comentariului
 • Damian

  25 aprilie 2014 11:46

  Pai, daca tot trimit felicitari la Moscova, ar fi cel mai bine sa se si duca acolo si sa scapam de astfel de idioti. Ce crezi bai, Dogarule, ca Ivan ar avea pentru alde voi altceva decat dispret? Pe fata v-ar aplauda apucaturile de tradatori imputiti, dar imediat ce-ati iesi din sala ar scuipa in urma voastra. Ar trebui sa nu vi se mai dea nici pensie, labarilor!

  raspunde comentariului
 • jenescu jeane

  25 aprilie 2014 11:34

  bre tiurtiurica, nu te mai ofusca atat de ucrainienii astia mai bine gandeste-te la judetele Romaniei care sunt in Ucraina si la Cernauti, devenit Cernowitz, unde mai sunt 2 romani si unde nu mai poti vorbi romaneste. Asa ca lasa-i pe "patrioti" si fii un adevarat patriot, nu sustinator al golaniilor post-stliniste. Iat indignatilor din comentarii le propun sa a sa citesca niscaiva istorie si b sa nu uite ca dusmanul nostrum principal au fost si raman rusii, indifferent ca se cheama rusi, bielorusi sau ucrainieni bagati bine la cap si nu uitati tradarea lui Emilica Constntinescu. De insula Serpilor ce sa mai vorbim amice Turturro ????? e ucrainieana, nu ???

  raspunde comentariului
 • castrare porcilor

  25 aprilie 2014 10:50

  Jegosu-le de daniel iancu ganeste-te bine l-a ce faci . s-ar putea ......?

  raspunde comentariului
 • Gasitorul

  25 aprilie 2014 10:50

  Pornind de la o realitate condamnabila felicitarea trimisa cu ocazia anexarii Crimeei, semnata de doi dezorientati, Iancu si Racanel, liderii unor ONG-uri despre care nu auzisera decat ei si inca vreo 1015 nostalgici ai blocului sovietic, autorul recurge la o practica la fel de condamnabila, o manipulare de sorginte KGB-ista. Bazandu-se pe apartenenta acestor doua ONG-uri la o larga federatie de organizatii, numarand 56 de astfel de grupuscule, autorul translateaza sustinerea pentru Putin a celor doi dezorientati la nivelul intregii federatii, pentru a avea ocazia de a ataca formatiuni aflate in aceasta perioada la guvernare PC, PSD, pe motiv ca ar avea oarece legaturi cu federatia de ONG-uri sus-mentionata. Indiferent care ar fi opinia fiecaruia dintre noi referitoare la indivizi precum Voiculescu sau Ponta si care ar fi pacatele acestora, a le atribui simpatii fata de politica expansionista a lui Putin conform schemei de translatare de la doua ONG-uri la o intreaga federatie si apoi la entitati politice apropiate ca orientare cred ca este o exagerare. Dupa cum exagerare este si a pedata pe ideea ca Iancu ar fi fost unul dintre manifestantii vocali din ianuarie 2012. Orientarea politica a participantilor la mitingurile din ianuarie 2012 era de o extrema diversitate de la "Noua Dreapta" ultranationalista pana la stanga nostalgica, iar intre cele doua extreme sustinatori ai PSD-ului, ai PPDD-ului, ai liberalilor, ai ecologistilor, ai taranistilor nepavelescieni, acestora adaugandu-li-se neimplicatii politic, precum "ultrasi" ai galeriilor fotbalistice, diversi oameni cu venituri diminuate, "baieti cu ochi albastri" care isi indeplineau sarcinile de serviciu etc. etc.. Daca ne amintim si faptul ca numarul participantilor la mitinguri depasea frecvent cifra de 2000...3000, este cel putin nepotrivit a afirma ca Iancu si Racanel sunt liderii spiritualii si exponentii ideologici ai demonstrantilor din iarna anului 2012.

  raspunde comentariului
 • lazard

  25 aprilie 2014 10:21

  Cu asemenea IDIOTI vrem sa construim o noua Romanie ?Imi este rusine ca am fost militar de cariera !Asti netoti au dat jos guvernul MRU si cu ce ne-am ales cu un plagiator ******* ,un birepetent nepriceput TOTAL in treburile statului dar care se vrea MUSAI presedinte al tarii.Inca odata RUSINEEEEEE !

  raspunde comentariului
 • Ion

  25 aprilie 2014 10:10

  Brava voua, subiect de prima pagina, reclama gratuita la niste bieti idi0ti! RL a trecut de partea rusilor???

  raspunde comentariului
 • rsss

  25 aprilie 2014 9:30

  D-le Daniel Iancu, Eminescu spunea N-am venit să-ți tulbur somnulSau să-ti f... tamâia matii.Am venit sa-mi iau paltonul,Pălări și bastonul,Si tu dormi in Mizda Patii

  raspunde comentariului
 • vasile

  25 aprilie 2014 9:17

  Pentru acesti kaghebisti, cozi de topor ai rusilor, cuvantul patirot nu trebuie pus nici macar in ghilimele. Sunt niste scursori comunistoide, capuse care ne sug sangele cu pensii grase, dupa ce si-au batut joc de noi pe vremea causismului. Poate ca si moartea ar fi prea putin pentru asemenea scarnavii

  raspunde comentariului
 • mircea

  25 aprilie 2014 9:09

  Daca am fi o democratie si nu o dictatura indivizii ar avea dreptul sa isi exprime opinia in mod liber, chiar daca nu se inscriu in linia partidului de la Washinton.

  raspunde comentariului
 • barbu

  25 aprilie 2014 8:58

  răcănel?! nu cumva este rudă descendent de-al poetului pupincuristoceauist i redactor ef adjunct! al scânteii, care semna nicolae drago? pe buletin, numele oficial era tocmai răcănel.iar faptul că tov. iancu i ai lui au activat în 2012, când cu evenimentele, indică i mai limpede din ordinul cui l-au adus i de ce este ponta necesar ca premier.

  raspunde comentariului
 • Mihai Andrei

  25 aprilie 2014 8:35

  Cred ca multi dintre acesti tradatori ordinari de neam si tara au facut parte din echipa generallului Militaru, indivizi controlati de rusi, adevaratii teroristi din 1989!!!!Si drept recunostinta, statul roman le plateste pensii grase!!!!In timp ce milioane de cetateni romani nu au un loc de munca!! In timpe ce aceia care mai lucreaza in tara asta platesc din munca lor pensiile si alte indemnizatii unor asemenea nemernici!!!PSD stie de ce!!!!!!In timp ce opinia publica romaneasca tace si casca gura la televizorul lui Voiculescu...

  raspunde comentariului
 • Observator

  25 aprilie 2014 7:54

  Daniel Iancu a ajuns agent FSB. Intereseaza pe cineva serviciile lui ?

  raspunde comentariului
 • lot

  25 aprilie 2014 7:29

  daca maica u.r.s.s.nu ar fiexportat comunismul in ROMANIA astazi nivelul de trai si economia tarii ar fi fost aproape de nivelul occidentului.dar prieteni rusi cu davai fabrica,davai ceas,davai palton,davai nevasta,davai mosia cum a fost tovarasia suntem unde suntem.

  raspunde comentariului
 • Danâleţul reshapat

  25 aprilie 2014 5:49

  O alta incercare disperata a maculaturii bishnitzarului de TroCoceni-de a discredita SCMD.Ce legatura are" s ula cu prefectura" SCMD si aia doi ??

  raspunde comentariului
 • Nastrapulea

  25 aprilie 2014 5:27

  Sa va ia *****` de "patrioti", plecati in Rusia si voi si cretinii aia care v-au urmat in strada ... Popor cretin !! Nu ne-au ajuns toti anii aia sub influenta securistilor, politrucilor scoliti la Moscova vezi fosila infecta de iliescu, voiculescu etc. ?????

  raspunde comentariului
 • Vasile

  25 aprilie 2014 4:10

  Sa plece in rusia. Comunisti cu mutre de bolsevici. Poporul roman merita mai mult decit vechii securisti. Aruncati la lada de gunoi ai istoriei. Romania Libera face bine ca publica declatatiile lor, ca numai asa aflam si noi ce se petrece in mintiile fostilor comunisti. Prietenii lui dan voiculescu care mai ieri declara ca numai are nimic pe numele lui. O sa pierzi tot si tu si familia ta comunistule.

  raspunde comentariului
 • ALFRED

  25 aprilie 2014 3:30

  ...Nu pot decit, sa transmit acestor"patrioti", sa ceara si ei azil politic in "patria mama Rusia" !!! Sa plece, din tara, fiindca locul lor este acolo, in patria bolsevismului , nu in alte tari mai mult sau mai putin civilizate !! Dupa 24 de ani, inca tinjesc , dupa acele gunoaie- rusii-asta aarata ca datorita acestor "patrioti", Romania este unde este...Cind au venit , aceste gunoaie rusii, si impreuna cu comunistii, ne-au luat tot, au omorit intelectualii, au pus in pozitii cheie, pe ultimii oameni din comune betivii satului, batausii, oamenii de nimic, din orice comunitate !!! Acesti "patrioti", sint urmasii , copiii, neamurile acelor oameni de nimic.....

  raspunde comentariului
 • tibi

  25 aprilie 2014 1:27

  OK, "felicitatorii" astia sunt o categorie de rinoceri greu de imaginat. Insa si propaganda facuta de articol, pentru exploatarea gazelor de sist, este cusuta nu cu ata, ci de-a dreptul cu odgon alb. Mai, nea Turturica, las-o ******** de treaba, ca te umplusi de mazga!

  raspunde comentariului
 • Petre

  25 aprilie 2014 1:14

  Un stereotip stupid la multi asociaza Rusia cu comunismul. Rusia de azi cu toate deficientele ei nu mai seamna cu cea tarista iar debolsevizarea este aprope completa.Rusia ne'a cauzat rau-stim asta cu totii dar daca o scoatem din acest contest , mai vedem si altceva 1. A scapat Omenirea de Nazism -cu un pret urias.2 Datorita lor ne'a ramas Ardealul dupa razboi. 3. Este azi speranta ca Sionismul mondial sa nu arunce toate neamurile in sclavie. Planeta e flamanda de o balanta strategica.

  raspunde comentariului
  • Alex

   25 aprilie 2014 10:29

   Prietene, Ardealul l-a eliberat armata Romana cu mari sacrificii si fara nici un ajutor de la rusi. Singurul lucru pentru care le-am putea multumi este ca nu l-au luat ei dupa aceea.

   raspunde comentariului
  • mike

   25 aprilie 2014 8:42

   Cu dobitoci ca tine i-si fac astia treaba,ba idotule!!!!In cazul unei invazii, ai fi in prima linie a tradatorilor, care ar linge c---l rusilor, numa ca sa-ti fie bine!!!!Javre fara valoare si fara caracter!!!Noroc ca traiesti intr-o oarecare democratie, care-ti permite tie si altor nemernici sa va exprimati public mizeria din creierele voastre bolnave!!!Te cheama Petre sau Petrov?

   raspunde comentariului
  • Periscop

   25 aprilie 2014 6:39

   Rusia rămâne imperialistă ! Nu s-a schimbat deloc ! A rămas expansionistă . Un imperiu militarist și colonial. Calcă în picioare orice. În structurile superioare de conducere și decizie. inclusiv mass-media, sunt aceiași comuniști.Se practică aceeași propagandă axată pe spălarea creierului. prin definiție, oricine nu e rus sau filo-rus este fascist. 100 de ani de propagandă comunistă nu se șterg !

   raspunde comentariului
  • ALFRED

   25 aprilie 2014 3:41

   Stimate D-le Petre, Nu stiu citi ani ai dumneata, si nici nu ma intereseaza, dar afla ca , chiar daca consideri "stereotip stupid", EU NU POT ASOCIA ACEASTA TARA PE CARE PERSONAL O CONSIDER UN GUNOI !!!, DECIT CA "PARINTELE" CIUMEI NUMITE COMUNISM, TARA MAMA A LUI LENIN, STALIN, HRUSCIOV ETC , GUNOAIE CARE AU ANULAT PE TOTI OAMENII MARI PE CARE I-A DAT RUSIA !!!!! SI TARA CARE A DISTRUS ROMANIA !!!! NU URASC PE NIMENI, DAR URASC DIN TOT SUFLETUL , ACEASTA TARA CU TOT CE II APARTINE !!!

   raspunde comentariului
  • Mihu

   25 aprilie 2014 2:39

   Rusia debolsevizata...??? esti un caraghios sinistru...aici nu e vb de tarism,comunism, bolshevism,neo liberalism ,eurasianism! Vorbim despre Rusia ca putere hegemonica nereformata, intelenita in gandirea expansionista a lui Petru cel Mare! Un monstru politic care se foloseste de idei politice,sociale,de religie pt a-si crea panza in care sa si prinda prada cea naiva!Petru nu a avut ganduri rele cu Rusia insa a supraestimat capacitatea de reformare a tarii! A impus cu biciul reforma acolo unde s-a putut si a obtinut un ghiveci de militarism prusac si hegemonie de tip asiatic. O combinatie perfida care pe de o parte impinge valoriile societatii in fata in acelasi timp mentinand majoritatea palmasa subt puterea biciului!Societatea rusa a fost una de tip sclavagist pana tarziu in sec XIX si chiar continuand in sec XX! Taranul roman era un fericit cu ale sale 20 de zile de munca pe an pt boier! In Rusia taranul era obligat la 3 zile pe saptamana de munca pt boier,in cele mai multe cazuri ajungand sa munceasca si 4-5 zile! In Rusia mai exista sclavie pana in ziua de astazi! In regiunea Uralilor se face comert pe fata cu sclavi!!!! In Kamensk Uralski sunt intreprinderi care exploateaza copiii de la varsta de 8 ani!!!!..Dupa China,India,Nigeria,Ethiopia si Pakistan,Rusia se afla pe locul 6 in lume in cea ce priveste numarul de sclavi!!!In Rusia exista in anu 2014 intre 500.000 si 1000.000 de SCLAV I! Acesti oameni nu au nici un drept,nu exista,sunt obiectele stapanilor lor!Rusia a scapat lumea de nazism??? Comunismul rus e bunicul nearian al national socialismului german bai basarabene!Stalin a ucis popoare intregi pe aceleasi considerente ca si Hhitler! Spatiu vital si nevoia de propasire a omului sovieticrus-nu ai sa vezi statui propagandistice de mongoli reprezentand idealul omului sovietic!!Rusia este un mutant periculos al societatii umane per ansamblu ,rezistent la orice forma de evolutie sociala! Tu, Petre fie cunosti aceste realitati foarte bine din ipostaza unui agent de dezinformare ruscea ce ma indoiesc fie esti un amarat yutubisto-conspirationisto-googleman care si traieste frustrarea salariului de 300 de euro pe blogurile publicatilor on line!

   raspunde comentariului
 • Che

  25 aprilie 2014 1:06

  Pai suntem multi Domnule, pe langa iei-inclusiv noi care traim de mult in West-dar vedeti-nu s'a prins tampenia de noi si am priceput cine'i porcul. Am trimis mesaj de felicitare Ambasadei Ruse locale mi'au rasouns dupa vreo 8 zile.

  raspunde comentariului
 • Radu Palade

  24 aprilie 2014 23:37

  continuare-Liviu Dragnea vicepremierul din Teleorman si-a adus o fatuca o bruneta focoasa la cabinettul lui Ponta dupa care a bagat-o in parlament la varsta de 22 de ani. Aceasta "saltea pneumatica" a lui Dragnea a facut facultatea la Moscova. Cunoaste limba rusa. Asta sunt indivizii care s-au plasat pe langa actualul premier. Cu cine votezi Victoras ?

  raspunde comentariului
 • PSD PC = Rusia

  24 aprilie 2014 23:35

  Rusia ne-a distrus ca tara, furandu-ne Basarabia, Bucovina de Nord si Tinutul Herta. Acesti rusofoni bolsevici si kaghebisti, condusi de Dogaru, Voiculescu si pesedistii lui Ilici, ar trebui arestati pentru TRADARE DE TARA.Dogaru cu asa zisul sindicat liber din armata sunt tradatorii din armata care au spionat pentru Rusia si au participat la jefuirea Romaniei alaturi de Voiculescu si PSD. Toate aceste ONG-uri ale varanului trebuie scoase infara legii.

  raspunde comentariului
 • Radu Palade

  24 aprilie 2014 23:26

  In 1924 guvernul roman a interzis partisul comunist organizatie care din acel moment si pana in 1944 a intrat in ilegalitate. Noi de ce nu ii arestam pe tradatorii de tara care s-au demascat ca avand atitudini contrare politicii statului roman Paul Abraham a fost generalchestor in Ministerul de Interne. Ulterior a intrat in avocatura.Il tot vad la canal Antena 3 tunand si fulgerand impotriva opozitiei de dreapta.Ma uluieste prezenta intre tradatori a unui individ fost colonel Dogaru asa zis istoric in realitate fost politruc in armata. A lucrat pe la o revista militara. S-a afirmat ca o delegatie a tradatorilor a fost primita de fostulk ministrru al culturii la Palatul Victoria un neica nimeni pe care-l vad frecvent la televizor stand de vorba cu actualul prim ministru. Indivizii din acest comitet al revolutionarilor din ianuarie 2012 ar trebui sa intre in atentia DNA -ului pentru desfasurarea de activitati ostile statului roman.

  raspunde comentariului
 • Aliosha

  24 aprilie 2014 23:06

  Mai bine să vedem cine sunt"patrioii! care pupă America în curDan Turturică,Cristian Câmpeanu,Lauraniu Mihu,Sabina Fati! Ătia,alaături de clasa politică,sunt trădătorii de ară!!

  raspunde comentariului
 • Adrian Halpert

  24 aprilie 2014 22:37

  Uraaaaaa, traiasca Putin!JOS BASESCU!

  raspunde comentariului
 • Dr.Dan Florian Samarescu

  24 aprilie 2014 22:10

  Din cauza unora ca ei,suntem unde suntem RUSINE ! Dr.samarescuP.S. Daca ieseau din rând în perioada comunista,era ceva ...Acum e absurd si daunator.

  raspunde comentariului
 • Ne.Ro

  24 aprilie 2014 22:10

  Nici nu vreau sa ma gandesc ce senzatii tari traiesc turcii,cu NATO in spate, vazand Rusia ca pe o prada.Asta asa ca o revansa pentru razboiul Crimeii.

  raspunde comentariului
 • Ne.Ro

  24 aprilie 2014 22:01

  Urmasii celebrei divizii Tudor Vladimirescu.In mod normal ar trebui acuzati de inalta tradare.Tovarasii de lupta ai Anei Pauker,Bodnarciuc si alte cadavre sovietice venite pe tancurile rusesti in Romania.Ce vremuri erau alea...cand tovarasii astia puteau fi trimisi la munca in agricultura prin Polonia!

  raspunde comentariului
 • George

  24 aprilie 2014 22:01

  Dupa ce Rusia ne-a furat si ne-a distrus ca tara, furandu-ne Basarabia, Bucovina de Nord si Tinutul Herta, se gasesc niste cozi de topor rusofone sa joace exact asa cum le ordona Putin. Acesti indivizi dezgustatori, care si-au si trimis postacii la latrat, ar trebui urgent deportati in Rusia. Sau mai degraba arestati si trimisi la ocna. Tradatorii de neam si de tara au o singura soarta plutonul de executie. Acest Dogaru si slugile lui trebuie sa raspunda in fata plutonului de executie. Asa cum raspund toti tradatorii de tara si de neam.

  raspunde comentariului
 • George

  24 aprilie 2014 21:54

  Vorba aia... N-au rusii atatea topoare cate cozi de topor exista in Romania. Un general sovietic spunea asta, pe vremuri. Stia el ce spune. Iata, cozile de topor ies la suprafata! Sunt usor de recunoscut. Ce fac serviciile secrete romanesti cu acesti tradatori de tara si iubitori de cizme rusesti?

  raspunde comentariului
 • Calugarul

  24 aprilie 2014 21:48

  Sa va arda focul iadului de tradatori.......Dogarule,ai vandut-o si pe mata la rusi,mars afara din romania tradatorilor,ordinari.

  raspunde comentariului
 • Dimijaorei Obt

  24 aprilie 2014 21:26

  Porcii Romaniei !

  raspunde comentariului
  • ego

   26 aprilie 2014 15:16

   Te rog sa nu jignesti porcii. Sunt niste animale folositoare omului, pe cand idiotii astia fac umbra pamantului fara a merita.

   raspunde comentariului
 • Filon

  24 aprilie 2014 21:18

  Au procedat correct aceste NGO. Personal, nu credeam sa ajung intr'o zi sa fac 'galerie" pentru Rusia.Evolutiile NATO si UE din ultimele 2 decenii m'au convins CATEGORIC sunt organizatii criminale , pornite intru controlul omenirii si desfiintarea natiunilor. dar nu vedeti ca Romania moare cu fiecare zi ? Nu a fost poporul Roman asa de umilit nici in vremea celei mai tari dominatii Otomane. Sa faci lege speciala ca cetatenii Americani ce'si desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei sa fie deasupra legii ?E posibil asta? Ce fel de guvernanti si legislatori avem? pentru cine lucreaza ei ? pentru Romania? NU, NU este raspunsul.

  raspunde comentariului
  • Arhanghel

   24 aprilie 2014 21:50

   Mars in rusia ******* ruseasca........romania nu va vrea...cancere ce sunteti.

   raspunde comentariului
 • Joaquin Murieta

  24 aprilie 2014 21:14

  Care-i alternativa cand vezi ca Occidentul anti-Roman si regimul criminal Basist subordonat Occidentului progreseaza zilnic in planul lor criminal de exterminare a poporului Roman si stergerea Romaniei de pe harta ? Oare trebue Romanii sa mearga disciplinati spre abatorul uman, pe care l-au pregatit pentru ei Occidentalii anti-Romani de rasa Germanica, ca vitele la taiere ?

  raspunde comentariului
 • gheorghe

  24 aprilie 2014 21:12

  ce tot va dati cu pateti ----dogaru cu asa zisul sindicat liber din armata sunt tradatorii din armata care au spionat ptr rusia si au participat la jefuirea romaniei. apropiati sau mai bine zis colaboratori din umbra ai psd-moscova in a spiona structuri nato dupa teritoriul romaniei. propun sistarea pensiilor si deferiti ptr tradare de tara impreuna ci tot psdul

  raspunde comentariului
 • Ion

  24 aprilie 2014 21:10

  Toate aceste ONG-uri cu manifestari antinationale trebuie scoase infara legii. Ar trebui expulzati in mama lor, fie ea chiar Rusia, alaturi de varan, dragnea, pivniceru, vlasov, mironov, miki mouse, nas7case, ioan nicolae, etc. intentionat cu litere mici.

  raspunde comentariului
 • mircea olsen

  24 aprilie 2014 21:03

  Bravo lui !.Un om cu capul pe umeri .

  raspunde comentariului
 • Dacul dd

  24 aprilie 2014 21:00

  Ca sa folosesc o vorba comunista S-au demascat ca agenti anti romani ,oameni ai rusilor.Nu pot sa inteleg niciodata acesti oameni.Rusii ne-au rupt o bucata de tara, ne-au deportat populatia, si-au batut joc de moldoveni spunand ca nu sant romani , si tu militar cu grade inalte al armatei romane, care trebuie sa aperi Dacia istorica si romanii din tara, colaborezi cu dusmanu.Daca erau niste oameni simpli, fara carte multa, care nu citesc istoria antica si marii carturari Herodot, Strabon, etc intelegeam.Dar asa spun ca sunt oamenii altui stat potentiali viitori tradatori.

  raspunde comentariului
  • Dimijaorei Obt

   24 aprilie 2014 21:28

   Sunt oportunisti poate chiar ******** rusnace de pe vremea cocosarii Romaniei de catre rusnaci dupa WW2.

   raspunde comentariului
  • Petre Petre

   24 aprilie 2014 21:22

   Astespta frate Dac Rusii ti'au mai ciupit din spatiu, ti'au mai luat grau, cand tu le dadeai porumb, dar te'au lasat sa existi ca tara si natiune. Ce'ti vor face "iluminatii" insa va fi disparitia ta totala.

   raspunde comentariului
 • gigel

  24 aprilie 2014 20:54

  acesti domni sunt cei care ar trebui sa apere romania in caz de necesitate?.... continuati a-i plati bine ptr. spiritul patriotic si pregatirea militara.....aratari ca si cei care-i indrumeaza din punct de vedere politic

  raspunde comentariului
 • liviu dragnea si marin dragnea..

  24 aprilie 2014 20:39

  De ce nu spune nimeni nimic despre aceasta inrudire a lui Liviu Dragnea cu un agent de influenta a Moscovei? Amandoi din Teleorman, nascuti ce coincidenta la cativa km unul de altul.

  raspunde comentariului
 • Matilda

  24 aprilie 2014 20:21

  Sper ca e o gluma! Nu mai sunt locuri pe trenul ala spre Siberia, pentru tovarasii astia ramasi in urma?

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design