21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleFoodExclusiv RL PRINT. Noul prefect de Vaslui, condamnat penal în 2012

Exclusiv RL PRINT. Noul prefect de Vaslui, condamnat penal în 2012

„România liberă” îți oferă luni 24 de pagini cu dezvăluiri exclusive, informații și analize în profunzine, opinii şi comentarii pe subiectele zilei, reportaje şi documentare speciale, dar și un supliment special de mică publicitate.

Noul prefect de Vaslui, condamnat penal în 2012

Eduard Andrei Popica este numele noului reprezentant al Guvernului în județul Vaslui. Are doar 33 de ani, dar nu faptul că este printre cei mai tineri prefecți din țară atrage atenția asupra sa, ci activitatea din domeniul penal.  În decembrie 2012, noul prefect de Vaslui a fost condamnat definitiv pentru vătămare corporală din culpă, în urma unui accident rutier cu victime, pe care l-a provocat.

Deși a fost angajat mai mult la stat, consilier juridic la Consiliul Judeţean sau  director al Cancelariei prefectului de Vaslui, tânărul pesedist își petrece vacanțele în exclusivista destinație Saint Tropez și poartă numai haine de lux, după cum se laudă inclusiv pe propria pagina de Facebook.  Pe de altă parte, declarațiile sale de avere nu oferă date despre toate proprietățile lui Eduard Andrei Popica.

Portretul prefectului este completat de faptul că este martor într-un proces în care un jandarm vasluian a fost trimis în judecată, în 2014, pentru trafic de droguri.


Un condamnat, un poștaș și o “rachetă” se bat pe Olteni

49 de localități din România și-au ales din nou primarii, după ce anteriorii au demisionat, au devenit incompatibili sau au decedat. În patria lui Liviu Dragnea, Teleorman, PSD nu a avut prea multe emoții.  În Olteni, s-au întrecut Emilian Mărcușanu, un condamnat penal susținut de social-democrați, un poștaș blajin propus de PNL și o tânără PMP-istă, împinsă de la spate de un pastor pocăit, proaspăt eliberat din pușcărie.  România liberă a fost acolo și vă arată cum se desfășoară alegerile într-o comună unde totul este controlat de PSD.


Exclusiv RL. Cronica unei a doua finale ratate

După ce a pierdut la Roland Garros în fața Jelenei Ostapenko, Simona Halep a declarat că înaintea meciului a avut dureri de stomac și emoții mari. Tenismena a declarat, într-un scurt interviu acordat României libere, că este supărată că a ratat din nou un titlu de Grand Slam și a pus înfrângerea tocmai  pe faptul că nu a fost pregătită emoțional pentru o victore.


Ce mai puteți citi în ziar

Cum vede revista care l-a deconspirat pe Ponta cercetarea românească

Nicio universitate românească nu se află în primele 500 la nivel mondial, conform publicației „Nature“. Ungaria, Cehia, Polonia sunt mai performante științific decât România. Cea mai importantă instituție românească în domeniul producției și prestigiului științific este Academia Română, potrivit „Nature”, urmată de Institutul Național de Fizică Nucleară „Horia Hulubei”.


PSD și ALDE pregătesc întoarcerea la sistemul de impozitare din 2001

Ministrul Finanţelor a explicat recent că cei 35.000 de consultanţi fiscali pe care îi anunțase ca fiind necesari pentru implementarea impozitului global pe gospodărie vor fi înlocuiți de un sistem informatic. Este neclar însă cum va funcţiona acest software pentru șapte milioane de gospodării. Experţii chestionaţi de „România liberă“ sunt sceptici.


Cum comentează doctorii păcăleala cu salarii majorate

Mai multe generaţii de medici au aniversat 10, 20 sau 30 de ani de la terminarea facultăţii, la Universitatea  Carol Davila din Bucureşti. Decizia de amânare până în 2018 a creşterilor salariale promise de PSD a fost amplu comentată de cadrele medicale, care se simt păcălite din nou de guvernanţi.


Nu ratați ediția print de luni. Doar la chioșcuri și prin abonament. Nou: poți citi România liberă și on line, în format pdf. (aici

Cele mai citite

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...
Ultima oră
Pe aceeași temă