5.3 C
București
miercuri, 1 ianuarie 2025
AcasăSportFormula 1Nouă dezvăluire: Viceprimarul sectorului 1, Daniela Popa, își ascunde legăturile de afaceri

Nouă dezvăluire: Viceprimarul sectorului 1, Daniela Popa, își ascunde legăturile de afaceri

Săptămâna trecută, „România liberă“ a arătat că, înainte de alegerile locale, actualul viceprimar al sectorului 1, Daniela Popa, i-a câștigat lui Liviu Goncea, liderul filialei Sector 1 a Uniunii Naționale pentru Progresul României (UNPR), un nou contract de curățenie cu un spital de stat prin Hera Cleaning SRL, deținută de Liviu Goncea.

Interesele nedeclarate în domeniul curățeniei din spitalele de stat, despre care „România liberă“ a scris săptămâna trecută, au stârnit iritare printre noii săi colegi politici.

Citește și: Dezvăluire Rl. Mogulul curățeniei din spitale și-a plantat o angajată la nivel înalt

În mod suspect însă, Daniela Popa nu a menționat nici în declarația de avere, nici în cea de interese faptul că reprezintă la licitații această societate. Firmele lui Liviu Goncea au câștigat, în ultimii ani, peste 33 de milioane de lei din contracte de curățenie nu doar cu spitale de stat din București, ci și cu aeroporturile Otopeni și Băneasa, dar și cu TVR. Articolul intitulat „Mogulul curățeniei din spitale și-a plantat o angajată la nivel înalt“ menționa că Daniela Popa „a fost reprezentanta Hera Cleaning SRL la o licitație organizată de către Spitalul Clinic de Psihiatrie «Prof. Dr. Alexandru Obregia» în luna aprilie a acestui an. Compania a câștigat licitația, pentru servicii de curățenie, și a încheiat un contract în valoare de 519.140 lei fără TVA. Pe portalul e-licitatie.ro «http://e-licitatie.ro», în calitate de reprezentant al Hera Cleaning SRL, apare nu doar numele Danielei Popa, ci și numărul de telefon mobil al acesteia“.

Tomac: „Nu o cunosc, dar voi discuta cu colegii de la UNPR“

În ciuda insistențelor „României libere“, Daniela Popa a refuzat să explice de ce nu și-a declarat interesele la Hera Cleaning SRL, precizând doar că este foarte ocupată în această perioadă. Eugen Tomac, vicepreședinte al Partidului Mișcarea Populară (PMP ), formațiune cu care UNPR a fuzionat recent, a fost ultragiat, afirmă sursele noastre, de votarea Danielei Popa în funcția de viceprimar. Dar, oficial, Eugen Tomac a fost mai diplomat și ne-a declarat următoarele: „Nu o cunosc personal pe doamna viceprimar Popa, dar voi discuta cu colegii de la UNPR acest subiect la prima întâlnire a grupului de lucru comun, format din reprezentați ai partidelor noastre. Deci, întâi voi discuta cu colegii din UNPR și apoi voi reveni cu detalii. În clipa de față avem de încheiat procesul de fuziune între partidele noastre și apoi vom analiza fiecare caz, acolo unde se va impune, legat de situația unor colegi aleși sau nu. Neavând niciun fel de informații în clipa de față, nu mă pot pronunța înainte de a cunoaște cu exactitate fiecare situație în parte. Precizez, însă, cât se poate de clar, niciun membru PMP nu poate fi mai presus de lege, un stat democratic funcțional se construiește plecând de la un principiu esențial, și anume respectul față de lege“.

Votată de consilierii Mișcării Populare

Pe de altă parte, cei doi consilieri locali ai PMP de la Sectorul 1 au votat-o pe Daniela Popa, la sfârșitul lunii iunie, înainte ca fuziunea UNPR-PMP să fie anunțată public. Eugen Tomac are o explicație. „În Consiliul Local al Sectorului 1, colegii mei au votat alături de alte trei partide pentru candidatul propus de primarul Tudorache. Nu a mai existat o altă solicitare de sprijin, pentru un alt candidat la funcția de viceprimar, și nu puteam noi veni cu doar doi consilieri pentru a solicita această funcție. Cred în continuare că e nevoie de mai multă transparență în administrație și una dintre soluții este ca toate ședințele Consiliului Local să se transmită direct pe internet pentru ca cetățenii să aibă acces la toate discuțiile și, implicit, să cunoască mult mai bine reprezentanții din consiliu“, a declarat vicepreședintele PMP pentru „România liberă“.

În realitate, și PNL a avut o candidatură pentru funcția de viceprimar, pe Steluța Todea, o domnișoară de 26 de ani.

Contactată de „România liberă“, Clotilde Armand, consilier local la Primăria Sectorului 1 din partea Uniunii Salvați Bucureștiul, a arătat că formațiunea s-a abținut la votul pentru numirea viceprimarului. „Daniela Popa a fost propunerea UNPR şi a fost votată de PSD, ALDE, PMP şi, evi­dent, UNPR. 13 voturi din 23 de con­silieri prezenţi. 6 consilieri USB s-au abţinut cu o declaraţie politică citită înainte. PNL – 3 contra şi un consilier care a contestat şedinţa. Eu şi Cristian Bulfon am lipsit, eu – bolnavă, Cristian – plecat din țară. O să cerem explicații și în cadrul Con­siliului“, a precizat aceasta.

Clotilde Armand a postat un comentariu și pe Facebook în legătură cu subiectul: „Dacă sapi un pic pe urma contractelor publice pentru serviciile de curăţenie din spitale, dai de fiecare dată de conexiuni politice. Îi cerem doamnei Daniela Popa, viceprimarul sectorului 1, să-şi prezinte public toate legăturile cu firmele ce au câştigat contracte cu spitalele publice“.

Popa: „Am fost premiantă din grădiniţă până la liceu“

În ședința Consiliului Local de la Sectorul 1 în care a fost votată viceprimar, Daniela Popa și-a făcut și o prezentare. CV-ul Danielei Popa nu este public, dar în prezentare aceasta scrie astfel: “Sunt Daniela Popa. Născută în judeţul Brăila. Am fost premiantă din grădiniţă până la liceu. Am urmat cursurile Facultăţii de Istorie în cadrul Universităţii Bucureşti. În paralel, am terminat şi dreptul, am un master în tehnici diplomatice, tot la Universitatea Bucureşti. Deţin o revistă din 2008. Se numeşte «Prieteni cu natura». Nu sunt căsătorită, nu am copii. E o surpriză pentru mine că am fost nominalizată şi mulţumesc foarte mult. Cred în Dumnezeu, în familie şi patria română. În cadrul partidului am funcţia de secretar general pe sectorul 1 al organizaţiei UNPR şi vicepreşedinte în Consiliul Naţional al Organizaţiei de Femei al UNPR. Am încercat să prind foarte pe scurt, în câteva cuvinte, toţi cei 31 de ani ai mei. Mulţumesc mult“.

Cele mai citite

Ford va rechema 20.000 de SUV-uri hibrid, din cauza problemelor legate de baterie

Rechemarea include anumite vehicule Ford Escape și de lux Lincoln Corsair, modele din 2020 până în 2024 Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi a...

Carburanții și biletele de metrou marchează scumpirile începutului de an

Facilitățile pentru studenți și donatorii de sânge vor suferi, de asemenea, ajustări Anul 2025 debutează cu o serie de scumpiri semnificative, printre care creșterea prețurilor...

Ce urmează, după ce s-a încheiat furnizarea de gaz rusesc către Europa, prin Ucraina

Naftogaz din Ucraina a refuzat să-și reînnoiască acordul de tranzit de cinci ani cu Gazprom din Rusia Aprovizionarea Rusiei cu gaz către Europa a scăzut...
Ultima oră
Pe aceeași temă