Lefuri de bancher în firmele lui Firea. Într-una din companiile înființate de Primăria Capitalei, salariul mediu este de 2.500 euro pe lună

de Petru Zoltan , 28 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 11:04, 28 septembrie 2017

Primarul general, Gabriela Firea, a solicitat peste 81 de milioane de euro de la Consiliul General al Municipiului București pentru majorarea capitalului social a opt firme din subordinea muncipalității.

De exemplu, Speranța Cliseru (fostă angajată loială a primarului Pandele de la Voluntari) primește din banii bucureștenilor trei salarii, după ce a fost angajată de primarul Firea ca președinte al Consiliu­lui de Administrație (CA) al RATB, administrator la Compania de Dezvoltare Durabilă și președinte al CA de la Compania de Pază a Municipiului București. City manager-ul Bucureștiului, Sorin Chiriță, primește salariu pentru funcția de manager, dar și pentru funcția de președinte al CA al Companiei Municipale Energetica.

2.050 de paznici pentru liniștea lui Firea

Bucureștenii plătesc din bani publici zeci de milioane de euro anual pentru funcționarea poliției locale, care are inclusiv detașamente de intervenție rapidă. Aceleași atribuții le are și firma de Pază și Securitate a Municipiului București. Aceasta a fost înființată la solicitarea primarului Gabriela Firea și va funcționa pe modelul inventat de soțul ei la Voluntari. Conform documentelor de la Consiliul General, compania de pază toacă anul acesta 6,78 milioane lei. Din această sumă, se vor cheltui 4,68 milioane lei pentru plata salariilor a 2.050 de paznici. În această sumă au fost incluse primele pentru salariați și remunerația pentru comisii și comitete. Pentru 2018, însă, a fost prevăzut un buget de 73,35 milioane lei, adică de 11 ori mai mulți bani decât anul acesta. Explicația este că, anul viitor, vor fi plătite salarii integral, spre deosebire de anul acesta, când se plătesc lefuri doar în noiembrie și decembrie.



Compania de Pază și Securitate a Municipiului București este condusă de directorul general Dan Dobre. Președintele CA este Speranța Cliseru, considerată mâna dreaptă a primarului Florentin Pandele.

Peste 2.500 euro, salariul mediu la Dezvoltare Durabilă

Compania Muncipală Dezvoltare Durabilă București a solicitat un împrumut de 6.000.000 lei de la Consiliul General. „Scopul aprobării împrumutului pentru societatea Compania de Dezvoltare Durabilă București S.A. este de a susține activitatea în vederea îndeplinirii obiec­tului de activitate prin asigurarea necesarului de fonduri pentru desfășurarea în bune condiții a activității societății“, susține primarul Gabriela Firea în expunerea de motive. Documentul este contrasemnat de Adrian Iordache, directorul executiv al Direcției Juridice din cadrul PMB.

Conform raportului de specialitate, banii împrumutați se vor cheltui pe salarii și închirierea unui sediu. Pentru plata a 80 de angajați, timp de șase luni, se vor cheltui 5.479.460 lei, restul pentru sediu. În medie, fiecare angajat va primi lunar un salariu de 11.400 lei, adică peste 2.500 euro. Aceste informații rezultă din nota de fundamentare a împrumutului, întocmită de Speranța Cliseru, unul dintre administratorii companiei.

Salarii de 18 milioane de lei din 22

Practic, societatea se împrumută din banii bucureștenilor pentru a plăti salariile oamenilor aduși în primărie de edilul Gabriela Firea, iar penalitățile vor fi plătite tot de bucureșteni. Formalitățile pentru contractarea împrumutului au fost făcute de Speranța Cliseru - administratorul companiei -, și Dan Stoian - director general. Împrumutul trebuie returnat integral într-un an de zile, în caz contrar compania va plăti „majorări de întârziere, conform legii“.

Pentru anul 2018, cheltuielile cu personalul se vor ridica la peste 18 milioane de lei, dintr-un buget total de peste 22 de milioane de lei. În plus, primarul Gabriela Firea vrea să crească și capitalul social al societății Dezvoltare Durabilă - de la 120.000 lei la 3.321.100 lei. Adică de aproape 28 de ori.

Compania Energetică vrea capital social de 300 de milioane

Compania Municipală Energetică vrea să împrumute peste 7,8 milioane de lei de la Consiliul General. Mai mult de jumătate din această sumă se va duce pe plata salariilor a 208 angajați pentru următoarele șase luni. În plus, Firea vrea să crească capitalul social al firmei de la 120.000 lei la aproximativ 300.000.000 lei. Adică de 2.500 de ori.

Această sumă va fi cheltuită pe investiții și dotări pentru Compania Energetică. Cea mai mare investiție va fi în CET Colentina, pentru care se va cheltui suma de peste 214 milioane de lei. Din această sumă, 23 de milioane de lei se vor duce pe achiziționarea unui teren.

Președintele CA al acestei societăți este Sorin Chiriță, care îndeplinește și funcția de city manager al Bucureștiului. Pentru cele două funcții, Chiriță primește, evident, două salarii din banii bucureștenilor.

Juristul-șef și centrează, și dă cu capul

În CA al companiei Energetice îl regăsim ca administrator și pe Adrian Iordache, directorul executiv al Direcției Juridice din Primăria Capitalei. Acesta semnează avizele de legalitate pentru toate documentele emise de primarul Gabriela Firea. Unul dintre documentele semnate și ștampilate de Adrian Iordache este și expunerea de motive pentru proiectul de hotărâre privind aprobarea unui împrumut Companiei Municipale Energetice București. Prin semnarea acestui document, juristul-șef s-a plasat într-o evidentă stare de incompatibilitate. Prin urmare, proiectul de hotărâre poate deveni nul, dacă va fi contestat.

Salariul mediu la Consolidări, „doar“ 5.300 de lei

Societatea Consolidări București SA vrea o majorare a capitalului social de la 120.000 lei la 19,3 milioane lei, în numerar și vărsat integral în contul companiei. În plus, primarul Gabriela Firea solicită de la ­Consiliul General un împrumut de 7.351.133 lei pentru Compania Municipală Consolidări. Din raportul de specialitate al Direcției de Investiții aflăm că banii se vor cheltui „pentru salarii, renumerații în baza contractelor de mandat/management, indemizații, contribuții sociale și impozitele aferente, pentru o perioadă de maxim 3 luni, pentru un număr de 462 de angajați, incluzând membrii din posturile de guvernanță și directorat.“ În medie, fiecare angajat va primi un salariu de 5.300 lei.

Salariu mediu de 12.000 lei la Managementul Traficului

Compania Municipală Managementul Traficului București (CMMTB) vrea un împrumut de 25 de milioane lei de la Consiliul General. Conform notei de fundamentare semnate de Emanuela Jugureanu, în calitate de președinte al CA, peste 18.158.820 lei se vor cheltui pentru plata salariilor a 251 de angajați. „Astfel societatea CMMTB își propune să susțină pentru o perioadă de maxim 6 luni, plata cheltuielilor curente aferente salariilor, contribuțiilor de stat“, se mai menționează în documentul citat. La un calcul simplu, reiese că fiecare angajat va avea un salariu brut de peste 12.000 lei.

Restul sumei de 6,8 milioane lei va fi alocată pentru furnizorii de materiale și servicii pentru închirierea unui imobil și plata cheltuielilor curente. În plus, primarul Firea solicită Consiliului General mărirea capitalului social cu suma de 11 milioane lei, aport adus în numerar.

Tehnologia Informației, 31 de milioane în 2018

Societatea Tehnologia Informației a estimat că în anul bugetar 2017 are cheltuieli de 2,15 milioane lei. Pentru plata salariilor se va cheltui până la finalul anului bugetar suma de 1,54 milioane lei, iar restul se va duce pe bunuri și servicii. În anul 2018, fondul de salarii va fi de 20 de ori mai mare. Adică aproape 31 de milioane de lei. Edilul Gabriela Firea a solicitat CGMB să majoreze capitalul social al societății cu suma de 960.000 lei. Dar vrea și un împrumut de 1,6 milioane lei pentru plata salariilor și a contribuțiilor sociale. „Suma împrumutată urmează să asigure cheltuielile cu salariile, taxele și contribuțiile pentru trimestrul IV de activitate“, se menționează în referatul de specialitate.

Speranța lui Pandele conduce trei companii

Ascensiunea politică și cariera în administrația publică a Speranței Cliseru sunt strâns legate de edilul Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea Pandele. În anul 2004, Cliseru a fost unsă în funcția de director executiv al Primăriei Voluntari. Apoi, din 2011, a fost instalată în funcția de administrator public al orașului Voluntari. După încă un an, a fost angajată la cabinetul de senator al Gabrielei Firea. Din 2013, Speranţa Cliseru s-a reîntors la Primăria Voluntari. Unde, pentru scurt timp, a deținut funcția de director executiv adjunct. În acelaşi an, premierul Victor Viorel Ponta a numit-o în funcția de prefect al județului Ilfov. În 2014, însă, aceasta a revenit pe funcția de director executiv la Voluntari. În iunie 2015, Florentin Pandele a numit-o în funcția de director general la societatea Green City Voluntari, din subordinea Consiliului Local.

De aici a fost transferată pe funcția de șef de cabinet al primarului Gabriela Firea, în vara anului 2016. Practic, Pandele și-a plantat omul de încredere lângă soția sa, Gabriela Firea. La sfârșitul lunii ianuarie a acestui an, Cliseru a fost retrasă de pe funcția de șef de cabinet al primarului Firea pe motiv că i-a încetat detașarea de la Voluntari. Locul lăsat liber de Cliseru a fost ocupat de Alina Tarcevschi, nașa de cununie a edilului Gabriela Firea.În februarie 2017, Cliseru a revenit în Primăria Capitalei pe funcția de consilier personal al Gabrielei Firea. La scurt timp, primarul Gabriela Firea Pandele a introdus pe ordinea de zi a Consiliului General propunerea de obținere a unui acord de principiu pentru înființarea a 19 societăți comerciale. Pe 23 august, presedintele CA al RATB, Dumitru Catană, și-a dat demisia din funcție după ce un tramvai a luat foc. În locul lui, Gabriela Firea a numit-o pe Speranța Cliseru. În acest moment, Cliseru conduce RATB, Compania Municipală de Dezvoltare Durabilă și Compania de Pază și Securitate a Municipiului București.

Nevastă de interceptor la „Doi și-un sfert“, director la Imobiliara

Compania Municipală Imobiliară București este condusă de directorul general Laura Diana Șpan. Aceasta este soția lui Remus Șpan, fostul șef al interceptărilor de la „Doi și-un sfert“. După ce a plecat din sistem, Șpan a lucrat la firma de pază a orașului Voluntari, condus de Florentin Pandele. De acolo a fost transferat în subordinea primarului general, Gabriela Firea. Ulterior, și-a dat demisia. Soția lui Șpan a fost plimbată pe mai multe funcții publice în cadrul Primăriei Capitalei, până când a fost numită în CA al companiei Imobiliara.

Șpan – nenumită, dar cu drept de semnătură

Mai mulți membri din CA sunt nemulțumiți de modul în care Laura Șpan conduce compania. Mai mult, aceștia nu înțeleg cine a numit-o pe funcția de director general. „Doamna Șpan semnează documentele în calitate de director general, dar noi nu am luat nici o decizie în acest sens în ultima ședință a Consiliului de Administrație“, a spus unul dintre administratorii CA.

Laura Șpan a estimat veniturile companiei Imobiliara pe anul 2017 la suma de 8.125.000 lei. În numele companiei, primarul Gabriela Firea a solicitat majorarea capitalului social cu suma de 238.000 lei. În plus, Firea a solicitat Consiliului General un împrumut de aproximativ patru milioane de lei pentru compania condusă de Șpan. Din banii împrumutați, 3.454.674 lei se vor cheltui pentru plata salariilor. Deocamdată, nu s-a făcut public numărul de angajați.

Protecția Civilă, condusă de o expertă SGG

Compania de Protecție Civilă și Voluntariat este condusă de directorul general și președinte al CA, Nicoleta Alina Bărbînță. Aceasta a condus compania Aurora Construct Montaj SA, controlată de primarul Voluntariului Florentin Pandele, prin Consiliul Local. În paralel, aceasta a lucrat și la secretariatul general al Guvernului, ca expert superior. Practic, lua salariul de la două instituții publice. În iulie 2017, Bărbînță a declarat că a primit de la Voluntari suma de 22.000 lei și 48.850 lei de la SGG.

Bărbînță a estimat că, în 2017, Compania de Protecție Civilă va avea venituri totale în cuantum de 5.824.000 lei. Cheltuielile brute cu personalul vor fi de 5.220.730 lei. Veniturile companiei vor fi realizate dintr-un împrumut de 5,74 milioane de lei. Banii se vor cheltui pentru plata salariilor a 330 de persoane pentru următoarele trei luni. Pentru anul 2018, cheltuielile cu personalul au fost estimate la aproximativ 30 de milioane lei. Edilul Firea a solicitat de la Consiliul General majorarea capitalul social cu suma de 8,14 milioane lei pentru Protecție Civilă și Voluntariat.

Prime de Crăciun de 200.000 de lei la Parking

Compania Municipală de Parking vrea majorarea capitalului social cu suma de 3,88 milioane lei și un împrumut de 2,1 milioane. O sumă de 2.045.270 lei se va cheltui pe plata salariilor pentru ultimele două luni ale anului 2017, a transmis directorul general de la Parking, Constantin Niculae, către primarul Firea. Însă, într-un alt document, directorul general o informează pe Firea și Consiliul General că pentru plata salariilor a 384 de angajați va avea nevoie de 1.862.000 lei. Din cele două documente ale lui Niculae rezultă o diferență de 200.000 lei. De ce minte directorul Niculae în documentele publice și ce vrea să facă cu surplusul de bani? Conform unui consilier al primarului Gabriela Firea, Niculae vrea să folosească surplusul de bani pentru acordarea unor prime de Crăciun pentru șefii din Consiliul de Administrație.

Șeful studenților basarabeni, sponsorizat de Lukoil, la Turism

Compania Municipală Turistică vrea să își mărească capitalul social cu 1.606.000 lei. Totodată, vrea să împrumute peste 2,8 milioane de lei. Mai mult de jumătate din această sumă, adică 1,535 milioane lei, se va cheltui pentru plata salariilor în următoarele șase luni. Restul de bani se vor cheltui pentru desfășurarea activităților curente.

Unul dintre administratorii societății și membru în CA este Miron Ștefan, născut la Chișinău. Acesta este președintele Organizației Studenților Basarabeni din București. Într-un interviu acordat presei din Republica Moldova, Miron spunea că este managerul proiectului „Moldova, Cultură și Destin european“, în cadrul căruia a fost lansat Centrul Cultural Vatra. De pe site-ul centrului aflăm că printre partenerii lui Miron se află și compania petrolieră Lukoil, din Rusia.

Citește ziarul integral în format .PDF, aici!

Comentarii

 • brainstorming

  20 octombrie 2017 10:38

  Ar trebuie sa analizam si activitatea institutiilor din subordinea PMB,mai ales RASET SI RATB, sa vedeti ca in functiile de conducere sunt membrii de partid.In pozitiile cheie ,departamentele de achizitie , sunt numiti membrii care aduc comtracte importante firmelor de partid a se vedea SEAP.Ne miram ca nu se produce nicio imbunatire in infrastructura Bucurestiului? Banii dvs.sunt in buzunarele lor.Poate DNA are in vedere toate companiile nou create dar si institutiile subordonate!

  raspunde comentariului
 • TILICA

  01 octombrie 2017 19:26

  Trecut de ***** am avut, prezent de ***** avem, măcar e bine că nu avem nici un viitor!Horaiu Mălăele

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  01 octombrie 2017 6:54

  E IN SIGURANTA VIITORUL COPIILOR NOSTRI ??? Alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016 au fost castigate de partidul lui Dragnea, datorita TRADARII LIBERALE. Banditul Tariceanu, care a dat firmei STERLING petrolul si gazele din M.Neagra, PE SPAGA, a pus liberalii, pe cei din ALDE si pe multi dintre cei neinscrisi in ALDE, sa mobilizeze electoratul sa voteze PSD, amagind simpatizantii PNL-ului ca daca PSD obtine o majoritate consistenta, se va reface USL-ul si vor guverna liberalii alaturi de PSD, ca mai inainte. De aceea, PNL nici nu a mai facut campanie electorala. Toate actiunile declansate de banditii Dragnea si Tariceanu dupa alegeri, m-au determinat sa scriu pe forumul ziarului EVZ, incepand chiar din ianuarie 2017, postari in care avertizam ca ASISTAM LA O LOVITURA DE STAT IN CONTINUA DESFASURARE, prin care PSD vrea sa puna stapanire pe JUSTITIE. Aceasta actiune criminala, condusa de TARICEANU si DRAGNEA, continua. Remarc insa ca cei doi pucisti mai au in obiectiv SA ASIGURE SALARII SI PENSII NESIMTITE numai pentru membrii PSD-ului si anumiti simpatizanti care sprijina PSD. Acestia, cu totii, pot fi cel mult in numar de patru milioane de suflete fericite. Si noi, restul de 18 milioane de cetateni ai Romaniei, suntem atat de cazuti in cap, incat sa stam cu bratele incrucisate, pana devenim sclavii PSD-ului ? TREBUIE SA IESIM IN STRADA si sa cerem, fara intrerupere, pana se instaleaza un GUVERN DE UNIUNE NATIONALA, cu CATALIN AVRAMESCU PREMIER. Spuneti-mi o singura persoana care primeste salariu nesimtit sau pensie nesimtia de la stat si nu este votant al PSD-ului !

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  30 septembrie 2017 16:22

  DACA VRETI S-O SPUN PA DREAPTA !! PSD-EUL E O HAITA !! DE HIENE TRADATOARE !! FARA URMA DE ONOARE !! CARE DUMNEZEU NU ARE !! CARE TARA JEFUIESTE !! SI POPORUL UMILESTE !! PENTRU CARE NU E LEGE !! SAU-PE LOC- HAITA O DREGE. !! PCR-UL REVOPSIT !! TREI DECENII NE-A RAPIT !! CU BANDITI CA TARICEANU !! SI DRAGNEA TELEORMANEANU.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  30 septembrie 2017 15:17

  ,,STRADA,, SA IMPUNA GUVERN DE UNIUNE NATIONALA, CU CATALIN AVRAMESCU PREMIER. Tara trebuie sa mearga, unita, intr-o singura directie SPRE VEST. Degringolada trebuie sa inceteze. Salariile si pensile speciale trebuie desfiintate si legea trebuie respectata de toti cetatenii in egala masura. Infractorii, incompetentii, antioccidentalii si toti politicienii antistatali, ori pusi pe capatuiala, trebuie inlaturati din orice functie de decizie din institutiile statului. Trebuie sa avem doar doua partide politice PARTIDUL SOCIAL si UNIUNEA NATIONALA, ambele democrate si de egala incredere pentru popor. Putem realiza acest lucru, daca iesim in strada cat mai multi, in toate judetele, si manifestam pasnic si fara intrerupere, pana cand se instaleaza UN GUVERN DE UNIUNE NATIONALA, constituit din oameni de incredere, cunoscuti in tara ca sunt competenti si patrioti. NU MAI PUTEM CONTINUA C U DOUA ROMANII SUB ACELASI ASTERNUT.

  raspunde comentariului
 • Juiciaristul

  28 septembrie 2017 19:47

  PLANGERE PENALA SAU SESIZARE DIN OFICIU TREBUIE FACUTA IMPOTIVA EI CIOCIOLINEI PENTRU FOLOSIREA IN SCOPURI PERSONALE A FONDURILOR FINANCIARE ALE PRIMARIEI CAPITALE PRIN INFIINTAREA ABUZIVA, ILEGALA DISCRETIONARA DE SOCIETATI COMERCIALE SUBORDONATE PRIMARIEI CU PERSONAL DE CARE VREA MUCHII EI.........

  raspunde comentariului
 • EMIGRANTUL

  28 septembrie 2017 19:26

  HOTII SI BANDITII FURA CONDUCAND RO........................

  raspunde comentariului
 • nnnx

  28 septembrie 2017 18:59

  httpspetitieonline.netpetitie04526149. Susținere!

  raspunde comentariului
 • CHARLIE

  28 septembrie 2017 15:24

  Care este leafa coaforului si a manicuristei lui Firea? Exista o companie speciala pentru infrumusetarea primaresiei?

  raspunde comentariului
 • Luneta

  28 septembrie 2017 8:11

  Voi nu va uitati la matrapazlacuri, continuati sa votati PSD idiotilor.. Crapa-v-ar caloriferu... ca din cauza voastra a ramas dementul cesaca sa nenorocesaca o tara.. Va "baga " caldura,, curent , mancare in magazine sa il aplaudatri ca boii. Si acum votati la fel in bataie de joc. Pe langa cat fura aia de numara voturile.

  raspunde comentariului
 • Camila Rodela

  27 septembrie 2017 22:47

  Buna ziua, prietenii mei sunt Camila Rodela si sunt din Michigan, United State. Sunt aici pentru a depune marturie despre lucrarile bune ale lui DR.OGAGA ??KUNTA în via?a mea. So?ul meu ?i cu mine am fost casatori?i timp de 27 de ani cu doi copii. acum doi ani totul a ajuns la capat. Am vrut so?ul meu înapoi ?i l-am rugat, dar nu a ascultat niciodata, a?a ca am dat peste câteva marturii despre aceasta vrajitoare particulara. Unii oameni au marturisit ca le-a adus înapoi pe iubitul lor Ex, unii au marturisit ca restaureaza uterul ?i vindecând cancerul ?i alte boli, unii marturisind ca poate vraji pentru a opri divor?ul ?i vraja pentru a ob?ine o slujba bine platita. Este uimitor, am dat peste o marturie speciala, era despre o femeie numita Vera, ea a marturisit despre modul în care a adus înapoi iubitul ei Ex ?i, la sfâr?itul marturiei sale, ?i-a scapat e-mailul. Dupa ce am citit toate acestea, am decis sa-i încerce. L-am contactat prin e-mail ?i mi-a explicat problema mea. ?i mi-a spus ce trebuie sa fac, am facut-o ?i so?ul meu sa întors la mine. Ne-am rezolvat problemele ?i am fost ?i mai ferici?i decât oricând. Esti un om talentat ?i nu voi opri publicarea lui pentru ca e un om minunat. Daca ave?i vreo problema ?i sunte?i în cautarea unei vraji adevarate ?i autentice, Încearca-l oricând, este raspunsul la problemele tale. Pute?i sa-l contacta?i prin e-mail ogagakuntagmail.com ?i sa va rezolva?i problemele ca mine. El poate rezolva urmatoarele probleme ?i multe altele.1 DACA VREA?I EX-BACK2 VREA?I SA CONVEN?I SOSIUNEA DUMNEAVOASTRA PENTRU ÎNCALCAREA DIVOR?IEI3 VA RUGAM SA VA PROMOVA?I ÎN OFICIUL DVS.4 VREI BARBA?I BARBA?I ?I FEMEILE CARE VOR VA CAUTA ATRACTIVA5 DACA DORI?I SA CONCEPTA UN COPIL6 VREI DUMNEAVOASTRA7 VEI DUMNEAVOASTRUL DUMNEAVOASTRA PENTRU AI IUBI DOAR PENTRU VESTUL VIE?II LUI8 Ave?i nevoie de SPELL buna LUCK9 Ave?i nevoie de un SPOT LOTTERY10 Ave?i nevoie de un loc de muncaogagakuntagmail.com

  raspunde comentariului
 • vasile

  27 septembrie 2017 19:50

  Poate da cat de mult, ca nu da din banii ei. Daca bucurestenii sunt prosti si au votat o chiritoaie...

  raspunde comentariului
 • Kuminecăturile Gemene

  27 septembrie 2017 19:12

  Evident firmele care refuză să cotizeze la Fondul Național al Fomiștilor de la Masa Tăcerii își permit să dea salarii decente, alții ecce săraci cu arianusul căci a lor ecce împărăția kurcubeului

  raspunde comentariului
 • nnnx

  27 septembrie 2017 13:20

  httpspetitieonline.netpetitie04526149. Susținere!

  raspunde comentariului
 • Branzoi Victor

  27 septembrie 2017 12:01

  V-a trebuit o cretina sa conduca ?. O aveti !.

  raspunde comentariului
 • cristi

  27 septembrie 2017 11:53

  O sa redenumim Bucuresiul, sa-i spunem Bucuresti-Pandele-Firea?

  raspunde comentariului
 • sandu

  27 septembrie 2017 11:52

  eu zic sa lasati vorbele si in ianuarie, cand veti plati cass din banii vostri si va va scadea salariul cu 22,5, sa iesim in strada cu furci si topoare, ca la 1907! e simplu cine pe cine beleste.

  raspunde comentariului
  • Unu

   27 septembrie 2017 12:31

   De acord, dar de ce in oanuarie? Asteptam sa dea toate legile si apoi vedem dava intervenim? Nu vedeti ca ne lucreza incet? Schimba numau legile care impiedica hotia lor! Le da primarilor mana libera, umbla la legi pt fonduri de finantare partide, toate functiile de stat sunt avaparate usor. Cat tb sa asteptam? Trebuie pusa mana pe furca acum! Sa ii alergam pe strazi. Va fati seama cum va svotra firea la comanda cel 10000 de noi angajati ? O sa zica ca lumea pe ei ii doreste! Erdogan va deveni mic copil cu sustinatorii lui

   raspunde comentariului
 • Gerula

  27 septembrie 2017 11:05

  In ce țară trăim? Chiar nu avem constiintă civică si publică? Ce democrație e asta in care cetățeanul nu are decat dreptul la plata taxelor si impozitelor ,iar acesti bani sunt folositi asa , nu pentru infrastructură care e sufocată. Cum să iei banii de la investiții de la pasajul Domnești si sa i dai pentru salarii ?E adevărat sau nu ?Nu se misca nimic la Domnești, cică firma care a castigat licitația e in insolventa. De ce suferim asa ?Numai noi suntem vinovati că acceptăm si ne merităm soarta. Tragic.

  raspunde comentariului
 • adrian

  27 septembrie 2017 9:32

  Unde se mai semneaza listele pentru referendumul de demitere a acestei tzoape?

  raspunde comentariului
 • Anti ciuma rosie

  27 septembrie 2017 7:54

  Exact asa facea si Pandelica , acum doar au trevu la svara globala. Bravo celor care au votat-o pe panarama..! Si celor care nu au votat, alde indignado, le urez sa stea pasivi in continuare, ca are grija pesede sa ii penetreze..

  raspunde comentariului
 • Gore

  27 septembrie 2017 7:21

  Asta este începutul jafului . Don Pandele sta in umbra . Verificați cine sunt angajații firmelor ,sa vedeti legături dubioase cu statul.

  raspunde comentariului
 • ??????

  27 septembrie 2017 1:08

  Considerați că programarea de cheltuieli , fără a fi fost incluse în programul electoral, dincolo de mandatele celor care au programat cheltuielile, este imputabilă celor care au decis acele cheltuieli dincolo de durata mandatelor obținute în alegeri ?

  raspunde comentariului
 • ??????

  27 septembrie 2017 0:56

  Ceva "incompatibilități" pe la "funcții" ?

  raspunde comentariului
 • ??????

  27 septembrie 2017 0:56

  Ceva "incompatibilități" pe la "funcții" ?

  raspunde comentariului
 • Vakaroiu V.

  27 septembrie 2017 0:37

  pai cu asa salarii in euroi.....niu mai pleaca nimeni la capsuni in Spania ! Ma fac sluga la comunista Firea si trai nineaca, sa tot TRAIASCA PUSCARIASU DRAHNEA !

  raspunde comentariului
 • costica

  27 septembrie 2017 0:25

  Castigi online la domiciliu, usor si nou. Oferta limitata pentru cinci mii de persoane extrem de serioase. Castiguri de cel putin patru mii de dolari pe an. Oferim contract de rezolutie globala. Varsta minima 18 ani. Solicitati detalii mai multe la adresa de email pacurarucostica1963gmail com

  raspunde comentariului
  • Lahme

   27 septembrie 2017 12:12

   Rusine sa le fie pomanagiilor care au votat PSD pentru a prinde un os. Ar trebui sa iesim in strada cat mai curand, cu astia la putere nu mai iesim din iarna. Dau cu o mana si iau cu o suta de maini. S-au bucurat toti cei care primesc pensie sociala ca s-a marit. La astia se promoveaza nemunca fratilor si noi platim pentru trantori si hoti. RUSINEEE dna FIREA!

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design