10.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportFormula 1Ilie Sârbu ascunde un apartament în cartierul de lux al lui Nicu...

Ilie Sârbu ascunde un apartament în cartierul de lux al lui Nicu “Niro”

Ultimele două declarații de avere ale senatorului Ilie Sârbu par să dezvăluie o operațiune imobiliară penală. Din datele făcute publice atît de Ilie Sârbu, cît și de Victor Ponta, complice la această operațiune pare să fi fost fiica senatorului PSD, europarlamentarul Daciana Sârbu. 
 
2009: Ilie Sârbu, apartament de 175,83 mp de la Nicu “Niro”

În declarația de avere din noiembrie 2010, referitoare la anul fiscal 2009, senatorul Ilie Sârbu menționează o nouă achiziție imobiliară: un apartament de 175,83 de metri pătrați, dobîndit în 2009 prin “vînzare – cumpărare în rate direct de la dezvoltator”. În aceeași declarație de avere, Ilie Sârbu arată și cine este dezvoltatorul: Central Residential Park SA (companie deținută de Nicolae “Niro” Dumitru). Dezvoltatorul a devenit, tot în 2009, și creditor al lui Ilie Sârbu pentru o datorie a senatorului de 901.323 RON (prețul apartamentului), de plătit între 2009 și 2014. 
 
2011: Sârbu achită apartamentul de peste 900.000 RON

Doar doi ani mai tîrziu, însă, în 2011, senatorul Ilie Sârbu a scăpat de creditorul Central Residential Park SA, căruia i-a plătit integral apartamentul cumpărat în 2009. A fost posibil pentru că, în 2011, Ilie Sârbu a vîndut cu 540.000 de euro o casă de 365 de metri pătrați, cumpărată în 2003. Cum apartamentul cumpărat de la Central Residential Park SA costase puțin peste 200.000 de euro (adică 901.323 RON), suma obținută din vînzarea casei (540.000 de euro) fusese mai mult decît suficientă pentru achitarea ratelor.
 
2013: Sârbu, iar dator lui Nicu “Niro” cu 170.000 de euro (plus TVA). Fără să primească ceva în schimb

Alți doi ani mai tîrziu, surprinzător, senatorul Ilie Sârbu s-a ales cu altă datorie la Central Residential Park SA. Conform declarației de avere a senatorului din 2014 (aferentă anului fiscal 2013), Ilie Sârbu a contractat în 2013 o datorie de 170.000 de euro (plus TVA) la Central Residential Park, plătibilă pînă în 2018. Cu totul ciudat, însă, datoria către Central Residential Park SA nu a fost dublată de apariția unei noi proprietăți în declarația de avere a senatorului Ilie Sârbu. Singura proprietate imobiliară a lui Sârbu a rămas, și în declarația de avere din 2014, apartamentul de 175,83 de metri pătrați, dobîndit în 2009 și plătit integral pînă în 2011.

2015: schimb imobiliar ilogic între Ilie și Daciana Sârbu

Un an mai tîrziu, adică în declarația de avere depusă anul acesta, Ilie Sârbu nu doar că nu a lămurit nimic, ba chiar a încurcat totul și mai tare. Atît în declarația sa de avere, cît și în cea a lui Victor Ponta (ambele din iunie 2015), apare un “contract de schimb” imobiliar (datat aprilie 2015) între familia Victor Ponta – Daciana Sârbu și familia Ilie – Mariana Sârbu (părinții Dacianei și socrii premierului). Așa cum a remarcat publicația electronică www.bn24.ro (în iunie a.c.), familia Victor Ponta – Daciana Sârbu chiar a primit apartamentul lui Ilie Sârbu (cel dobîndit în 2009, de 175,83 de metri pătrați). Dar familia Ilie – Mariana Sârbu nu a primit vreun apartament nici de la Victor Ponta (care cumpărase un apartament de 94,88 metri pătrați, în 2012, în același complex imobiliar al Central Residential Park SA), nici de la Daciana Sârbu (care cumpărase, la rîndul ei, un apartament de 167,4 metri pătrați, în 2007, în același complex imobiliar al Central Residential Park SA). Ci, în urma schimbului, familia Ilie – Mariana Sârbu s-a ales cu un apartament de 119,74 de metri pătrați.

Prima minciună a lui Ilie Sârbu: apartamentul schimbat nu e al Dacianei

Ce arată, deci, declarațiile de avere de anul acesta ale lui Victor Ponta și Ilie Sârbu? Arată că familia Victor Ponta – Daciana Sârbu a rămas cu apartamentul cumpărat în Central Residential Park SA în 2012 (cel de 94,88 metri pătrați), s-a ales și cu apartamentul lui Ilie Sârbu cumpărat tot de la Central Residential Park SA  în 2009 (cel de 175,83 de metri pătrați) și a rămas fără apartamentul cumpărat de Daciana Sârbu în 2007 tot de la Central Residential Park SA (cel de 167,4 metri pătrați). Logic, deci, acesta trebuie să se fi dus, prin schimb, către Ilie Sârbu. Numai că, așa cum am spus deja, lui Ilie Sârbu i-a apărut în declarația de avere un apartament de 119,74 metri pătrați, care nu fusese nici în proprietatea lui Victor Ponta, nici a Dacianei Sârbu.

A doua minciună (prin omisiune) a lui Ilie Sârbu: apartamentul cumpărat în 2013

Cu aceste date la dispoziție, pare probabil că acel apartament de 119,74 metri pătrați apărut în declarația de avere din acest an a lui Ilie Sârbu este cel cumpărat în 2013 și nedeclarat pînă în prezent. Chiar și așa, însă, apar două întrebări: 1. unde e apartamentul de 167,4 metri pătrați al Dacianei Sârbu? 2. de ce a mințit Ilie Sârbu că apartamentul de 119,74 metri pătrați este obținut prin schimb de la familia Victor Ponta – Daciana Sârbu, cînd nici unul din cei doi nu avusese un apartament de 119,74 metri pătrați? 

Oricare ar fi misterul acestor operațiuni imobiliare, însă, cert este că Ilie Sârbu a omis vreun an de zile să declare un nou apartament și, chiar în acest moment, ascunde un apartament (cel obținut prin schimb de la familia Victor Ponta – Daciana Sârbu).
 
Ilie Sârbu e arogant și refuză să explice

Pus față în față cu această harababură imobiliară din declarația de avere, senatorul Ilie Sârbu a dat un răspuns stupefiant. Deși a fost întrebat explicit (prin e-mail și sms, telefonic a refuzat să comunice) ce reprezintă datoria către Central Residential Park SA contractată în 2013 (de plătit pînă în 2018) și cum explică schimbul imobiliar ciudat cu fiica sa, Ilie Sârbu a răspuns doar atît (prin sms): “Tot gasiti pe declaratia depusa la Senat!”. Citatul este întocmai cu cel transmis de senatorul Sârbu. În ciuda insistențelor noastre, Ilie Sârbu nu a mai dat nici o explicație.

Acest articol este proprietatea site-ului www.romanialibera.ro. Este interzisă republicarea conținutului acestui articol în lipsa unui acord din partea ziarului România liberă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa editoronline@romanialibera.ro.

 

 

Cele mai citite

Julius Meinl Living a cumpărat hotelul Ambasador din București

Julius Meinl Living anunță finalizarea achiziției Hotelului Ambasador din București, cu o suprafață de 12.600 mp. Hotelul se va redeschide în 2027 după renovare...

Alexandru Maxim, spectacol în Turcia! Românul a dat un gol și a pasat decisiv în victoria lui Gaziantep

Mijlocaşul român Alexandru Maxim a contribuit decisiv la victoria echipei sale, Gaziantep FK, cu scorul de 2-0, în fața formației Kasimpaşa, din etapa a...

SAMEDAY anunță intenția de preluare a companiei de curierat Sprinter din Ungaria

Ca parte a strategiei de extindere a infrastructurii de livrare din regiune, SAMEDAY, compania care a introdus livrarea în easybox în piața din România,...
Ultima oră
Pe aceeași temă