EXCLUSIV. Din culisele jafului de la CNAS: Cum și-a îmbogățit finul lui George Maior un prieten din SRI cu 40 milioane de euro | DEZVĂLUIRE RL

de Petru Zoltan , 07 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 00:03, 07 septembrie 2017

În spatele faptelor din dosarul DNA de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate stau prietenii de pradă stupefiante. Una dintre acestea s-a legat între finul și fostul prim-consilier al lui George Maior la SRI, Nicolae Sergiu Ciobanu, și Victor Matei.

Ciobanu s-a lăudat că l-a ajutat pe Matei să devină profesor la Academia Națională de Informații a Serviciului Român de Informații. După ce a intrat în sistem, acesta din urmă s-a pricopsit cu un contract de cinci milioane euro pentru o lucrare la un hotel al SRI.

Într-adevăr, „constructorul de spitale” (așa cum apare numit în stenogramele interceptărilor din dosarul DNA) Victor Matei administrează firma General Service Grup 98. Iar această societate a obținut peste 50 de contracte cu statul, a căror valoare depășește 40 de milioane euro. Mai mult, firma lui Matei a fost asociată cu o altă societate controversată, Medicare Tehnics SA, la care a fost director general Tudor George Coldea, vărul generalului Florian Coldea, fost prim-adjunct al SRI. 

Finul – în arest, nașul – în SUA

Actualul ambasador al României în SUA, George Maior, a fost consiliat de finul său, Nicolae Sergiu -Ciobanu, în perioada în care a fost secretar de stat în Ministerul Apărării Naționale, dar și pe perioada în care a condus Serviciul Român de Informații.

Ciobanu se lăuda că a fost prim-consilier la cabinetul lui George Maior de la SRI.

După ce Maior a plecat la Ambasada României din SUA, Ciobanu a tras sforile în sistemul de sănătate. Recent, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în dosarul în care procurorii Direcției Naționale Anticorupție investighează decontările ilegale de la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București. Paguba adusă statului este de aproximativ trei milioane de euro.

Spovedania lui Ciobanu

Nicolae Ciobanu i-a mărturisit unui colaborator al DNA cum a tras sforile pentru ca un „constructor de spitale”, Victor Matei, să ajungă profesor la Academia de Informații a Serviciului Român de Informații. Iată câteva dintre zicerile finului lui Maior, așa cum apar acestea în dosarul DNA: „Păi, da’ în sănătate nu… există un domeniu unde să nu cunosc sau să nu mă mișc, pentru că, de atâția ani de zile, am avut tot felul de contacte cu… Chiar vorbeam cu ăsta, cu… nu știu dacă-l știți pe Matei Victor. El e un constructor de spitale”; „Și pe VICTOR l-am dus profesor la Academia Națională de Informații”; „SRI-ul are și el o academie. Și l-am dus profesor acolo. El preda și la sociologie, «Managementul crizelor»”, „L-am dus acolo, și-a creat o bază, și-a creat o… anumite situații, nu știu ce, nu știu cum, ca anul trecut să participe la o licitație… pentru un hotel al SRI-ului, care erau… e o lucrare de vreo cinci milioane de euro. Deci, pentru orice constructor, cinci milioane de euro sunt niște bani”.

Hop și “Maramureș”, hotelul SRI!

În anul 2016, Serviciul Român de Informații a organizat, într-adevăr, o licitație pentru reabilitarea și modernizarea „căminului garnizoană Maramureș – Olimp”, aflat pe litoralul românesc. Hotelul “Maramureș” (de 13 etaje și 220 de camere) a ajuns în posesia SRI în anul 2015, printr-o hotărâre de Guvern. Până atunci, a fost “plimbat” de la Ministerul de Interne la Agenția Națională a Funcționarilor Publici, care nu l-a folosit și l-a lăsat în paragină.

În lei, contractul e de 21 de milioane

Contractul (în valoare de peste 20,8 milioane lei, adică în jur de cinci milioane de euro) a fost atribuit General Service Grup 98, din București. Firma poate subcontracta doar 0,94% din contract pentru proiectarea și execuția de lucrări instalații de semnalizare în caz de incendiu, proiectare și execuție lucrări sisteme de alarmare împotriva efracției, proiectare și execuție lucrări sisteme de limitare și stingere a incendiilor.

După ce va fi renovat, hotelul “Maramureș” va trece de la două la trei stele și va fi destinat doar pentru relaxarea angajaților SRI și a familiilor acestora.

Peste 40 de milioane euro de la stat

Firma General Service Grup 98 este patronată în acte de către Constantin I. Matei, în vârstă de 89 de ani. Însă este administrată de Victor Matei, despre care Ciobanu spunea că l-a făcut profesor la Academia de Informații a SRI.

Din informațiile disponibile în Sistemul Electronic de Achiziții Publice reiese că firma General Service Grup 98 a beneficiat de peste 50 de contracte publice, a căror valoare se învârte în jurul sumei de 40 de milioane euro.

Printre instituțiile publice care au oferit contracte firmei lui Matei se află Institutul Oncologic „Alexandru Trestioreanu”, care a plătit peste 6,5 milioane de euro pentru lucrări de reparații și renovare a institutului. Primăria Municipiului București a plătit aproximativ un milion de euro pentru consolidarea și restaurarea Observatorului Astronomic.

Firma a mai primit contracte de la Metrorex, Registrul Auto Român, Institutul Parhon, Poșta Română, RATB, Teatrul Metropolis, Apa Nova, Agenția Naționale pentru Locuințe etc.

444.000 euro de la Academia SRI

În anul 2014, firma lui Matei a primit un contract de 444.000 de euro de la Unitatea Militară 0418, din București. Adică exact de la Academia de Informații „Mihai Viteazu”, aflată în subordinea Serviciului Român de Informații. Chiar instituția la care Matei preda „Managementul crizelor”.

Contractul a fost atribuit firmei lui Matei pentru reabilitarea Laboratorului de Simulare și Modelare Virtuală, care consta în refacerea în totalitate a finisajelor interioare, refacerea finisajelor la grupurile sanitare și a culoarului, înlocuirea tâmplăriei interioare, refacerea instalațiilor electrice și curenți slabi.

66 de milioane de euro cu vărul lui Coldea

„Constructorul de spitale” Victor Matei a obținut peste 11,4 milioane de euro de la Consiliul Județean Ilfov, condus de liberalul Marian Petrache, pentru reabilitarea, modernizarea și echiparea Spitalului Județean de Urgență Ilfov. Contractul a fost semnat cu asocierea dintre firmele General Service Grup 98 (lider de asociere), Medicare Tehnics SA și Vavian Trading.

Controversata firmă Medicare Tehnics SA l-a avut ca director general pe Tudor George Coldea, vărul generalului Florian Coldea, fost prim-adjunct al SRI. În plus, Medicare Tehnics construiește și spitalul orășenesc din Mioveni, a cărui valoare a fost calculată la peste 55 de milioane euro. Practic, protejatul lui Nicolae Ciobanu, Victor Matei, este asociat cu o firmă care a fost controlată de vărul generalului Florian Coldea, de la SRI.

Licitația din Ilfov, contestată. Inutil

În anul 2014, licitația câștigată de General Service Grup 98 pentru reabilitarea și modernizarea Spitalului Județean Ilfov a fost contestată la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC). Una dintre firmele contestatoare a solicitat „anularea deciziei autorităţii contractante de declarare a ofertei sale necâştigătoare comunicată prin adresa nr. 4688/24.04.2014, a deciziei de stabilire a ofertei câştigătoare, obligarea autorităţii contractante la reevaluarea ofertei desemnate câştigătoare de la etapa verificării admisibilităţii acesteia, precum şi anularea raportului procedurii şi a actelor subsecvente acestuia, inclusiv a adreselor de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire”.

În urma acestei contestații, CNSC a admis contestația și a obligat Consiliul Județean Ilfov să reevalueze oferta câștigătoare. După evaluare, însă, contractul a fost atribuit tot societăților strânse în jurul firmei lui Matei.

Firma condusă de vărul lui Coldea, 55 de milioane de euro

În campania electorală din 2012, primarul Mioveniului, pesedistul Ion Georgescu, le-a promis localnicilor că va construi un spital modern dacă îl vor vota din nou. Și s-a ținut de cuvânt: a organizat o licitație pentru construirea spitalului orășenesc „Sf. Spiridon”. Contractul a fost atribuit firmei Medicare Technics SA. Oferta acesteia, pentru realizarea spitalului „la cheie”, era de 244 milioane lei, adică în jur de 55 milioane euro.

Acționarul majoritar al firmei -este un off-shore cipriot, Compenia Associates Limited, reprezentat de Mugurel Stancu. Același Stancu apare ca martor în mai multe dosare de corupție. În cel mai răsunător dintre acestea, Stancu a fost martor în calitate de reprezentant al firmei CC MED. Această firmă i-a dat, conform DNA, o parte -consistentă dintr-o șpagă de patru milioane euro medicului Șerban Brădișteanu pentru trucarea unei achiziții de echipament medical.

Director general la firma Medicare Technics SA a fost Tudor George Coldea, vărul generalului Florian Coldea, fost prim-adjunct al SRI.

Fiul generalului Cârstocea și scandalul Hexipharma

Din consorţiul care a câștigat contractul pentru construcţia spitalului orășenesc din Mioveni face parte și firma Eyecom Medical, care îi aparţine lui Ioan Răzvan Cârstocea. Acesta este fiul generalului Benone Cârstocea (decedat în 2011), fost șef al Societăţii Române de Oftalmologie.

Generalul Cârstocea a condus și clinica de oftalmologie a Spitalului Militar Central, dar a înfiinţat și clinica privată Laser Optics. La această clinică privată lucrează și locotenent-colonelul Ovidiu Mușat, oftalmolog la Spitalul Militar. Mușat a semnat mai multe lucrări știinţifice împreună cu Uliana Ochinciuc. Aceasta din urmă a fost soţia lui Dan Condrea, patronul firmei Hexi Pharma, companie -implicată în scandalul dezinfectanţilor diluaţi. Dan Condrea a murit într-un accident de circulaţie, în timp ce presa dezvăluia afacerile penale și conexiunile cu serviciile secrete ale acestuia. Întâmplător sau nu, Ioan Răzvan Cârstocea și-a extins afacerile și în Republica Moldova, unde a livrat ambulanţe pentru Serviciul de Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Chișinău.

PENAL. Decontări fictive de trei milioane de euro

Fostul şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Marian Burcea, fostul președinte al Casei de Asigurări de Sănătate București, Lucian Vasile Bara, directorul executiv al CASMB, Ion-Răzvan Geambașu, președintele CASMB, Ovidiu Muntean, și alte nouă persoane au fost arestate preventiv de magistrații de la Curtea de Apel București, la solicitarea procurorilor DNA. Motivul? Au devalizat bugetul Casei de Asigurări de Sănătate București cu suma de trei milioane euro. Cum? Prin decontarea ilegală a unor servicii de îngrijiri medicale la domiciliu fictive, inclusiv pe baza unor dosare medicale întocmite în fals, cu implicarea unor funcționari din cadrul CSAMB. „În multe situații, dosarele medicale cu pacienți fictivi au avut prioritate la decontare și aprobare, în timp ce solicitările pacienților asigurați care, în mod real, ar fi avut dreptul să beneficieze de servicii medicale la domiciliu erau refuzate. Pentru evitarea depistării fraudelor se întocmeau, în fals, raportări lunare de servicii medicale necesare decontărilor, iar în paralel erau introduse și șterse date din sistemul informatic unic integrat al CNAS prin accesarea fără drept a acestuia, astfel încât în sistem să apară că serviciile medicale au fost efectuate în realitate”, spun procurorii DNA.

INTERCEPTĂRI. Finul lui Maior construia rețele de influență

Finul lui George Maior, Nicolae Sergiu Ciobanu, s-a lăudat că are pensie de 10.800 lei și salariu de 9.400 lei. Dar, după cum arată interceptările din dosarul DNA, Ciobanu se ocupa și cu alte lucruri: „Eu lucrez din anul 2000 cu MAIOR, cu MAIOR ăsta. El când a fost numit la SRI, eu am fost primul lui consilier, prim-consilier al directorului SRI. Deci, eu am plecat pentru că n-au vrut să...”; „Toţi au avut probleme ca să fie ajutaţi, printre care şi BURCEA. Să ajungă la Casă, ar trebui să ajungă şi el la mine. Eu l-am împrietenit cu familia...”; „Nu vorbesc de acuma, eu vorbesc din anii 2000. Eu vorbesc din anul 2004, din 2003, 2004, vorbesc de ani. De atunci vorbesc eu, că atunci a fost pus BURCEA pe linie dreaptă cu cine trebuie. Şi fiecare, ca să ajungă...”; “Şi... încă odată îţi spun. Eu nu am comunicat cu el pân’ mesaje, pân’ d-astea, pân’ nu ştiu ce. El îi spunea lu’ nevastă-sa: «Vezi că vreau să mă văd şi eu cu SERGIU. Vreau să mă ajute şi pe mine SERGIU acolo, vreau să nu ştiu, stau...». Păi, Iana cum crezi că ajuns el unde a ajuns? Pân’ cine a ajuns? Pân’ dracu’!? Nu tot pân’ mine a ajuns!?“.

PEDIGREE. Victor Matei, doctor în Științe Militare

Afaceristul Victor Matei a absolvit Institutul Politehnic din București (1988), are studii postuniversitare la Colegiul Național de Apărare (2004) și a devenit doctor în Științe Militare la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (2008) și în Relații Economice Internaționale la Universitatea din Craiova (2008). Este profesor universitar doctor la Masterul de Studii de Securitate din cadrul Universității din București și Facultatea de Informații, specializările Psihologie-Informații și Studii de Securitate și Informații. A fost consilier la Ministerul Sănătății pe probleme de patrimoniu, investiții și logistică în perioada 2002-2004, în mandatul de premier al lui Adrian Năstase. În acei ani, Ministerul Sănătății a fost condus de Daniela Bartoș, Mircea Beuran, Ionel Blănculescu și Ovidiu Brânzan. Ulterior, Matei a fost consilier onorific al ministrului Transporturilor în mandatul ministrului Ioan Rus.

Consultă ziarul integral în format .pdf AICI!

Loading...

Comentarii

 • Degeratu

  09 septembrie 2017 16:54

  Nu-i mai satura satana pe lacomii astia securisti de fura cu miliardele de e cu putinta si tot nu-s fericiti niciodata si d-aia fura si mai mult si se omoara intre ei daca tot au scos pedeapsa cu moartea.....

  raspunde comentariului
 • Pozarul

  08 septembrie 2017 23:15

  Ce mutre de moldoveni rushi au erdelyenii aia tradatori fara tzara, limba si Dumnezeu, insa cu trecut comunist, prosovietic, propriu or de urmashi = sabotori ai ROmaniei = ardeleni tzi gani boritzi fara nume si Tzara, neoameni si nelegiuitzi, incapabili sa traiasca intr-un stat al lor, pretenari cu toata lumea care DA!

  raspunde comentariului
 • Andruta

  08 septembrie 2017 19:34

  Martirul Ceausescu nu a fost crestin dar patriot a fost ca Stefan cel Mare si Sfant. N-a luat nici un ban pentru burta lui si cu siguranta ca i-ar fi executat fara crutare pe toti acesti banditi securisti hoti tradatori ce huzuresc pe bunul obstesc al Clasei Muncitoare lichidata la ordinul strainilor stapani. Blestematilor, veti plati cu varf si indesat.

  raspunde comentariului
 • cristi

  08 septembrie 2017 15:31

  Oferim urgent lucru acasa cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON lei noi lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email crismrc36gmail.com

  raspunde comentariului
 • Lucky

  07 septembrie 2017 16:08
 • gica

  07 septembrie 2017 11:31

  cand "conducatorii alesi ai neamului" vad ca poporul e ocupat cu plimbatul in mall-uri cu bale la gura,defilat in pas de gasca pe strazi,chipurile marsuri de demonstratie de protest,cu strigatul in piata mare la 11 seara in fata unei cladiri goale,cu aprinderea de lanterne de la smart phone-uri ca asa au vazut ei la altii si cam atat,normal ca le da mana sa fure si praful din buzunarele romanilor prosti facuti gramada.Pai daca tu ca popor te lasi mintit si batjocorit,jefuit si lasat in curul gol,stai ca boul pe coada fara sa faci nimic,fara sa ai nico reactie NORMALA CORESPUNZATOARE,normal ca hotii fura mai abitir ca inainte.Iti meriti soarta ca popor!

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  07 septembrie 2017 9:19

  Lupii paznici la oi !!,Hotia este la ea acasa iar capii sunt chiar maharii acestor servicii !!.Puse cap la cap ticalosiile acestor SRI-sti cu dezastrul din justitie NU VEZI NICI O SANSA PENTRU ROMANIA IN VIITOR.Fereasca Dumnezeu cel sfint sa vrem noi sange si dreptate ,Hristosi de-ti fi nu veti scapa ,nici de mormant n-o sa aveti parte.

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  07 septembrie 2017 9:19

  Lupii paznici la oi !!,Hotia este la ea acasa iar capii sunt chiar maharii acestor servicii !!.Puse cap la cap ticalosiile acestor SRI-sti cu dezastrul din justitie NU VEZI NICI O SANSA PENTRU ROMANIA IN VIITOR.Fereasca Dumnezeu cel sfint sa vrem noi sange si dreptate ,Hristosi de-ti fi nu veti scapa ,nici de mormant n-o sa aveti parte.

  raspunde comentariului
 • ,un roman

  07 septembrie 2017 8:35

  eram sigur,e clar,nu m-am inselat

  raspunde comentariului
 • un roman

  07 septembrie 2017 8:30

  ce fete de Ticalosi,Tradatori au

  raspunde comentariului
 • un roman

  07 septembrie 2017 8:28

  Bag mina in foc,ca Maestrul Nasul Cicerone,face parte din masonerie,la fel si alti Sefii din servicii,e clar masoni,agenti Mossad,CIA,ce sa te mai miri,ca Mafia de stat conduce din umbra statul mafiot

  raspunde comentariului
 • anton mihaes

  07 septembrie 2017 6:36

  No comment sa faci infarct si alta nu

  raspunde comentariului
 • anton mihaes

  07 septembrie 2017 6:36

  No comment sa faci infarct si alta nu

  raspunde comentariului
 • un roman

  07 septembrie 2017 3:03

  urmasi SECU,Tradatori,Teroristi,Mafioti,Corupti,Criminali in masa

  raspunde comentariului
 • un roman

  07 septembrie 2017 2:59

  doi reptilieni,serpi cu ochelari,entitati satanice,SRI,SERVICILE,niste serpari periculoase,anti-nationale,anti-romanesti

  raspunde comentariului
 • un roman

  07 septembrie 2017 2:54

  Ori ai executa,elimina Patrioti,ori o sa-i linseze poporul,le este scris in stele

  raspunde comentariului
 • un roman

  07 septembrie 2017 2:51

  PATRI-HOTII NATIONALI, CAPI MAFIEI, CAUZA NOASTRA,CARACATITEI DE STAT

  raspunde comentariului
 • un roman

  07 septembrie 2017 2:48

  iara SECU,SERVICILE,SRI,CAPI ORGANIZATILOR MAFIOTE,ASTIA-S IN TOATE ACTELE,DE CORUPTIE INPLICATI,PESTE TOT IN TOATE ,EI CONDUC,COORDONEAZA DIN UMBRA STATUL MAFIOT CARACATITA DE STAT

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  06 septembrie 2017 22:40

  TREZITI-VA ROMANI ! Dragnea creeaza ARMATA PSD, paralela si total independenta de ARMATA NATIONALA, pentru ocuparea militara a ROMANIEI de catre partidul lui Ion Iliescu. Nu este o gluma aceasta atentionare disperata pe care o fac. Carmuitorii pesedisti au anuntat public, ca vor crea O ARMATA DE VOLUNTARI, CARE VA EXECUTA NUMAI ACTIUNI ORDONATE DE PREFECTII DE JUDETE. Am sa prescurtez cu APSD=ARMATA PSD. Guvernantii lui Dragnea si Tariceanu au dat urmatoarele lamuriri 1. Ca noua armata se va numi GARDA CIVILA 2. Ca GC=GARDA CIVILA, va fi constituita numai din voluntari 3. Ca voluntarii din GC vor fi militari, cu grade si cu livrete militare 4. Ca militarii din GC vor executa numai ordinele emise de prefecti 5. Ca militarii din GC vor fi folositi in cazuri de calamitati incendii mari, inundatii mari, alunecari de teren deosebite, cutremure mari cu consecinte deosebite 6. Ca militarii din GC vor primi salarii. Dar si un copil stie ca prefectii sunt toti din PSD si din ALDE si, ca urmare, GC urmeaza sa execute numai ordine emise de PSD. Rezulta,in mod f. clar, ca GARDA CIVILA este, de fapt, ARMATA PSD, ca GC=APSD, fiindca si voluntarii, care se vor inscrie in GC, vor fi recrutati, marea lor majoritate, dintre membrii si simpatizantii PSD. Pai, isi inchipuie cineva, ca vom mai putea organiza macar un protest de strada, sau ca va mai putea fi scos de la guvernare PSD, dupa ce APSD va ocupa toate judetele, toata tara ? PSD, singur, va carmui tara dupa bunul plac. Si va chema rusii ! TREZITI-VA ROMANI SI NU-I PERMITETI LUI DRAGNEA SA INFIINTEZE ARMATA PSD. Trebuie sa avem numai o singura armata- ARMATA NATIONALA si orice militar se supune numai COMANDANTULUI ARMATEI NATIONALE si ordinile sunt emise numai de MARELE STAT MAJOR AL ROMANIEI. Sa reintroduca MSM serviciul militar obligatoriu si sa organizeze si GARZI JUDETENE supuse MSM, pentru interventii in cazuri de calamitati. Numai MSM poate emite ordine.

  raspunde comentariului
 • Maceasa

  06 septembrie 2017 13:24

  Nenorocitul!Si mama nu are bani sa-si repare coroana,ca la dinti nu poate sa faca reducere casa de ajutor a sanatatii famigliei Maior.Ambasadoru phuli.

  raspunde comentariului
 • Emil Aluas

  06 septembrie 2017 9:49

  Sunteti niste TRADATORI a poporului roman. Precum si TRADATORI ai Europei si SUA. Ii invit pe cei de la Bruxelles si Washington D. C., sa nu aiba incredere in nici unul din voi. In numele neamului meu, PLECATI. Dar nu puteti pentru ca sunteti extrem de slab pregatiti profesional. Cu cat plecati mai repede, cu atat mai bine pentru voi si urmasii vostri. Prof. Emil Aluas, Activist Politic, Editorialist, Presedinte-Fondator, Fundatia PRO WEST, Cluj-Budapesta. Blog emilaluas.blogspot.com

  raspunde comentariului
 • Emil Aluas

  06 septembrie 2017 9:49

  Sunteti niste TRADATORI a poporului roman. Precum si TRADATORI ai Europei si SUA. Ii invit pe cei de la Bruxelles si Washington D. C., sa nu aiba incredere in nici unul din voi. In numele neamului meu, PLECATI. Dar nu puteti pentru ca sunteti extrem de slab pregatiti profesional. Cu cat plecati mai repede, cu atat mai bine pentru voi si urmasii vostri. Prof. Emil Aluas, Activist Politic, Editorialist, Presedinte-Fondator, Fundatia PRO WEST, Cluj-Budapesta. Blog emilaluas.blogspot.com

  raspunde comentariului
 • un roman

  06 septembrie 2017 8:41

  pe Donii,astia mari ai Caracatitei de stat,nu-o sa-i vedeti dupa grati atita timp cit democratia mafiota,statul,de drept al mafiotilor si coruptilor este la Putere

  raspunde comentariului
 • Rrominia o ţară de hoţi criminali şi manelişti retardaţi !

  06 septembrie 2017 6:59

  .

  raspunde comentariului
  • asa a fost intotdeauna si asa va ramine, un amestec de balkanism turcesc si tziganie cocalareasca .

   06 septembrie 2017 7:06

   .

   raspunde comentariului
 • Ecce Nașul

  06 septembrie 2017 6:49

  Adică carevasăzică cum s-a împărtășit gaura catifelată a preskurului și ai cui parteneri strategici au fost invitați la masa tăcerii... Acum află și analiștii de la romaniaingenuncheata.ro că luară cuminecătura altfel

  raspunde comentariului
 • Macelaru

  06 septembrie 2017 0:55

  SRI-stii astia ce prada de 27 de ani tara asta numai impuscati se vor lecui de furat. Dupa mineriade s-au vazut stapani pe situatie si la indemnul criminalului Iliescu s-au pus pe jefuit tot ce misca bun in economia performanta lasata de Ceausescu muncitorilor tarii.ca sa avem o burghezie rosie si sa nu fim fara stapan..........apoi ne-au mai vandut si hotilor straini, in special satanei de Soros inca din 1989 sa ne aduca la sapa de lemn si economic si pervers cu LGBT-urile acestui nenorocit globalist.

  raspunde comentariului
 • Lupii paznici la stana...

  05 septembrie 2017 23:08

  Bine ca s-a oprit macelul, putea fi mult mai rau.

  raspunde comentariului
  • ndr

   06 septembrie 2017 7:01

   Crezi ca s-a oprit? Merge mai departe, din inertie. Apoi mai sunt si judetele, taman 41!!!

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design