ANCHETĂ EXCLUSIVĂ. Bani negri, produși cu ajutorul Gărzii Financiare

de Manuela Golea , 21 martie 2016 - stire actualizata la ora 22:37, 21 martie 2016

Documente secrete ale fostei Gărzi Financiare, intrate în posesia României libere, dezvăluie un mecanism de corupție desfășurat prin taxe de protecție impuse comercianților din Ilfov de către înalți funcționari publici.

Documentele reprezintă un raport intern al Gărzii Financiare, din 2012, cu specificația privind drumul către instituțiile de anchetare a fiecărui caz de corupție în parte. Pe scurt, este vorba despre o organizație de tip mafiot formată din reprezentanți ai autorităților statului.

Conform documentelor, Sorin Blejnar, fostul preşedinte ANAF, împreună cu Robert  Rusu, fostul comisar-şef  al Gărzii Financiare Ilfov, Dragoş Rusu, fostul comisar general adjunct al Gărzii Financiare, şi mai multe persoane de etnie kurdă, au încheiat un acord de „colectare a banilor“ pentru zona București-Ilfov.

O parte din sumă mergea în zona politicului din România, iar o alta lua calea străinătăţii, potrivit surselor „României libere“.

Miezul acțiunii era în Voluntari

„În complexul Smart Expo (un fief al grupării din comuna Voluntari - n.n.) sunt mai multe standuri, închiriate de persoane date în urmărire generală, care efectuează spălare de bani, şi mai multe persoane care tranzacţionează bani în afara României, fără acte“, se arată în documentele aflate în posesia noastră. Este vorba despre bani gheață, adică, pe românește, genți cu bani care luau calea străinătății.

Spălarea de bani „se efectua de persoane date în urmărire generală“, se arată în hârtii, prin anumite firme controlate de acestea. Este uluitor faptul că un urmărit general nu numai că nu se ascunde, dar chiar continuă săvârșirea de infracțiuni și nu îl vede nimeni!

Firmele își schimbau numele din două în două luni pentru a nu plăti TVA și impozit pe profit: 10% din plăți se făceau pe facturi normale, iar 90% pe facturi la negru.

Documentele mai arată că s-au făcut nenumărate confiscări abuzive de mărfuri de către Garda Financiară, iar produsele au fost revândute prin firmele clientelare, banii obținuți fiind împărțiți între vânzători și cei ce confiscaseră marfa!

Comercianții erau urmăriți de o rețea de informații condusă de un turc condamnat la 7 ani de închisoare pentru evaziune fiscală. Firmele cu încasări mari erau șantajate cu controlul și li se cerea taxă de protecție.

5.000 de euro „taxă“ de la firmele mari, 2.000 de euro de la cele mici

Mai departe, raportul fostei Gărzi Financiare arată că „Marius Iordache Florin, fost comisar în cadrul Direcției Ilfov, a fost delegat de Robert Rusu să meargă la firmele care operează pe raza judeţului, pentru a cere 5.000 de euro pe lună de la firmele mari şi 2.000 de euro de la firmele mici, reprezentând taxă de protecţie.

Să facem câteva calcule simple. În judeţul Ilfov erau înregistrate la vremea respectivă 18.500 de firme. Să zicem că acestea nu plăteau decât 2.000 de euro pe lună taxă de protecţie. La o înmulțire simpl, rezultă că doar din taxa de protecție această grupare câștiga 37 milioane de euro pe lună! Banii erau colectați de firmele conduse de șefii „serviciului secret“ al infractorilor și predați unor comisari ai Gărzii Fianciare.

Pentru a intra în rândul acestor comisari „speciali“, cei interesați trebuiau să plătească o taxă. În iulie 2011, arată documentele pe care le deținem, a avut loc o testare a comisarilor Gărzii Financiare.

Pentru a trece examenul, fiecare candidat trebuia să cotizeze 35.000 de euro. De unde credeţi că îşi recuperau banii aceşti candidaţi? Scrie în acte: de la comercianţii care plăteau taxele de protecţie.

Am solicitat Direcției Naționale Anticorupție să ne comunice dacă există o anchetă în curs cu privire la dezvăluirile din actele Gărzii Financiare, dar nu am primit răspuns.

Văd că despre mine scriu că am dispus un control la comercianții de legume și fructe... Le-am solicitat celor de la Garda Financiară să facă verificări pe «domeniul ăsta» permanent. Nici nu știu dacă era abuziv, pentru că se monitorizau zilnic toate mărfurile ce veneau din spațiul comunitar.“

Răspuns.Sorin Blejnar nu ştie „dacă era abuziv“!

Sorin Blejnar a acceptat să vorbească despre documentele care menționează despre „taxele de protecție“ și care îl incriminează. „Nu-i cunosc pe cei de pe listă, în subordinea mea erau vreo 30.000 de oameni, nu aveam cum să-i cunosc. Văd că despre mine scriu că am dispus un control la comercianții de legume și fructe... Le-am solicitat celor de la Garda Financiară să facă verificări pe «domeniul ăsta» permanent. Nici nu știu dacă era abuziv, pentru că se monitorizau zilnic toate mărfurile ce veneau din spațiul comunitar... Dacă vă amintiți cu florile din Olanda, așa s-a făcut, cu aplicația «Trafic – Control». Aplicația a costat 4.500 de euro, o investiție cu rezultate spectaculoase. Și azi se lucrează cu ea. Chiar și angajările de la Antifraudă, de acum, din martie... Se fac niște angajări masive... Sunt pentru oameni care vor fi folosiți exclusiv pentru a-i pune pe frontierele comunitare și pentru a folosi această aplicație. Dar, cum spuneam, nu s-au mai făcut confiscări zilnice, cum era odată“, a declarat Sorin Blejnar pentru „România liberă“.

Acesta a precizat că “în ce privește aceste documente, am vrut doar să vă lămuresc... Probabil că cineva a reclamat pentru confiscarea mărfii, că văd că acolo apare și DNA, dar DNA are o mulțime de dosare, se fac verificări... Credeți că dacă era ceva, mai era pe funcție?! Cred că sunt doar niște fantezii...“, a menționat fostul președinte al ANAF.

Desființare. Ineficiență și corupție

Garda Financiară a fost desființată de la 1 noiembrie 2013, fiind înlocuită cu Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF), o structură fără personalitate juridică din cadrul ANA, care are atribuţii de prevenire şi combatere a actelor şi faptelor de evaziune fiscală şi fraudă fiscală şi vamală. „Înfiinţarea DGAF a fost necesară din cauza ineficienţei cronice a Gărzii Financiare, care ajunsese să se ocupe de foarte multe atribuţii în locul obiectivului principal, şi anume controlul operativ. (…) Şi, cel mai rău în opinia mea, era o «fabrică» de produs sesizări penale, cu care îngreunau activitatea Fiscului şi a organelor de cercetare penală, fără finalitate. Ar mai fi de adăugat şi percepția justificată a opiniei publice privind corupţia endemică din activitatea acestei structuri a Fiscului“, declara în 2014, pentru revista Capital, fostul președinte al ANAF, Gelu Diaconu.

Comentarii

 • valentin neacsu

  23 martie 2016 1:06

  Cand se desfinteaza CNADNR pe motiv de ineficienta cronica si coruptie endemica? ce face DNA cu institutia asta care de 20 de ani toaca sume gigantice din banii luati din buzunarele noastre de stat pentru nimic?

  raspunde comentariului
 • Justin

  21 martie 2016 20:58

  Am uitat dl Dragos Rusu avea inchiriat un apartament cu 60000lei pe an la un mafiot din Turnu Magurele capo di capi din afacerea "Butoane" unul Sorin care atepuit firma Premie de la Slobozia. Avea prieteni la cel mai mare nivel din Garda Financiara , IGPR etc . Sa se verifice de autoritatile abilitate. Iordache are un palat la Snagov cu piscina plus apartamente in Bucuresti.Nu am pus la socoteala banii pentru ***** apartamente , garsoniere etc Legaturile cu evazionistii dureaza din 1998 cand a ajuns la GF ILFOV . Are afaceri pe numele baietilor. Dimensiune afacerii este ffff mare. Se cotiza in scara. Parvan Dumitru si Fostul comisar sef Adrian Cucu erau finu cu nasu faceau concedii numai in strainatate se spune la invitatia unor agenti economici.Acest Parvan la examenul din 2011 a luat 100 de puncte iar el era un slab comisar din punct de vedere profesional. Blejnar minte ca nu ii cunoaste pe Dragos Rusu , Robert Rusu pentru ca a fost sef divizie la accizate a fost coleg cu ei , Blejnar ii cunoaste pe toti doar a lucrat cu ei, acest individ a avut todeauna o atitudine cameleonica. Nici Basescu nu il cunostea pe Bejnar dar in interceptari ii zicea "SORINE'

  raspunde comentariului
 • iustin

  21 martie 2016 20:36

  Pavele gresesti imi pare rau ca amesteci lucrurile, iti inteleg frustarile tu ai fost o victima , dar sa stii ca unii comisari stateau in vama si sigilau iar altii la descarcare lua banii se zice 2000 lei la fructe 3000lei la carne. Il cunosc pe Iordache Marius facea ce se scrie este implicat cu Dragos Rusu cu niste femei din Chisinau s-a dat in media. Iordache a facut mari haiducii si cu Teodor Constantin fost comisar sef la Prahova si adjunct la GF Bucuresti, acum acest individ este la Antifrauda s-a strecurat, are afaceri in spate si el si Iordache. Au restaurante de organizare evenimente .nunti, botezuri. Unul este in Rosiori de Vede. Iordache este cumnat cu Marin sef Politia Rosiori. Sunt increngaturi mari. Nu stiu cum a scapat Parvan Dumitru si Rizea Nicolae doi spagari prinsi de DNA nu stiu cum au scapat dar nu aveau pereche. Parvan avea o vorba "pe loc sau deloc". Cand a incalcat aceasta regula si s-a intors a doua zi dupa bani au fost prinsi. Pavele intreaba pe comisarii de la Prahova sa vezi cum actiona Teodor Constantin la Prahova. Si-a cumparat locul la antifrauda. Acum nu poate sa faca nimic pentru ca e dl procuror Voinescu cu ochii pe el

  raspunde comentariului
 • Prunariu.L.

  21 martie 2016 17:31

  Banditii astia merg doar impuscati - daca vreti sa mai curatati tara asta de cancerul securist de dupa Ceausescu - care de asta a si fost impuscat de criminalii astia ca nu puteau jefui atunci in voie.

  raspunde comentariului
 • iulia

  21 martie 2016 12:38

  Selectam persoane serioase, responsabile, perseverente, capabile sa treaca peste obstacole pentru a-si implini un vis, intr-o activitate usoara si de viitor.Daca esti un asemenea om , nu ezita sa ne contactezi la adresa de email iuliasimonacapraringmail.com

  raspunde comentariului
 • Elena

  21 martie 2016 12:35

  Sa spuna tot ce stie! Ca de exemplu, s-au infiintat firme care au constituit un sistem de rambursari de Tva, pornind de la firme copiate de pe net si in carca carora s-au pus achizitiivanzari fictive.in alta ordine de ideiUrgent! Castigati bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam de urgenta oameni foarte seriosi care vor sa munceasca si sa castige 100 de euro lunar part-time sau 285 euro lunar full-time, din prima luna, intr-o colaborare usoara si placuta, in timpul liber sau full-time. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email esima600922yahoo.ro sau Simae6009yahoo.com

  raspunde comentariului
 • Pavel Roman

  21 martie 2016 12:00

  Acest articol este cel mai cretin și ***** articol din câte am citit ! Îl depășește în materie de fabulație până și pe cei de la Antena 3, respectiv Gâdea, Badea sau Ciuvică. Când vii cu astfel de afirmații, care dacă sunt reale, înseamnă mită și pușcărie, aproape fără proces, ori ești un tâmpit de n-ai pereche și, precum cretinii, vrei să ieși în evidență cu orice preț, ori ai niște informații de la cineva care fabulează și, profitând că ești prost ca noaptea și nu știi ce înseamnă mită, te-a folosit ca să te discrediteze și să discrediteze. Și nu m-aș mira ca sursa informațiilor să fie ori de la vreun fost comisar al Gărzii Financiare, dat afară, care a auzit ceva de acest gen sau vreo diversiune a vreunui ofițer SRI care pozează în credibil pentru că are o legitimație și n-are nici o răspundere dacă un tâmpit scrie ce i se spune. În ce privește plângerea de la DNA, dacă faptele ar fi fost reale, ar fi trecut peste trei ani ca DNA să opreze arestări, într-un astfel de caz de mită ? Sau, cumva, autorul articolului atacă DNA ca și cum nu și-ar fi făcut datoria ? E posibil și acest secenariu într-o societate bolnavă, unde, în lupta care pe care, nu se apelează la menajamente sau moralitate. Iar autorul articolului, ori e șantajt, ori cretin, dacă a scris acest articol și nu poate proba sau furniza dovezi. Pentru că bag mâna în foc că presupusul raport pe care-l deține este o făcătură menită să-l intoxice.

  raspunde comentariului
 • Pavel Roman

  21 martie 2016 12:00

  Acest articol este cel mai cretin și ***** articol din câte am citit ! Îl depășește în materie de fabulație până și pe cei de la Antena 3, respectiv Gâdea, Badea sau Ciuvică. Când vii cu astfel de afirmații, care dacă sunt reale, înseamnă mită și pușcărie, aproape fără proces, ori ești un tâmpit de n-ai pereche și, precum cretinii, vrei să ieși în evidență cu orice preț, ori ai niște informații de la cineva care fabulează și, profitând că ești prost ca noaptea și nu știi ce înseamnă mită, te-a folosit ca să te discrediteze și să discrediteze. Și nu m-aș mira ca sursa informațiilor să fie ori de la vreun fost comisar al Gărzii Financiare, dat afară, care a auzit ceva de acest gen sau vreo diversiune a vreunui ofițer SRI care pozează în credibil pentru că are o legitimație și n-are nici o răspundere dacă un tâmpit scrie ce i se spune. În ce privește plângerea de la DNA, dacă faptele ar fi fost reale, ar fi trecut peste trei ani ca DNA să opreze arestări, într-un astfel de caz de mită ? Sau, cumva, autorul articolului atacă DNA ca și cum nu și-ar fi făcut datoria ? E posibil și acest secenariu într-o societate bolnavă, unde, în lupta care pe care, nu se apelează la menajamente sau moralitate. Iar autorul articolului, ori e șantajt, ori cretin, dacă a scris acest articol și nu poate proba sau furniza dovezi. Pentru că bag mâna în foc că presupusul raport pe care-l deține este o făcătură menită să-l intoxice.

  raspunde comentariului
 • Pavel Roman

  21 martie 2016 11:58

  Acet articol este cel mai cretin și ***** articol din câte am citit ! Îl depășește în materie de fabulație până și pe cei de la Antena 3, respectiv Gâdea, badea sau Ciuvică. Când vii cu astfel de afirmații, care dacă sunt reale, înseamnă mită și pușcărie, aproape fără proces, ori ești un tâmpit de n-ai pereche și, precum cretinii, vrei să ieși în evidență cu orice preț, ori ai niște informații de la cineva care fabulează și, profitând că ești prost ca noaptea și nu știi ce înseamnă mită, te-a folosit ca să te discrediteze. Și nu m-aș mira ca sursa informațiilor să fie ori de la vreun fost comisar al Gărzii Financiare, dat afară, care a auzit ceva de acest gen sau vreo diversiune a vreunui ofițer SRI care pozează în credibil pentru că are o legitimație și n-are nici o răspundere dacă un tâmpit scrie ce i se spune. În ce privește plângerea de la DNA, dacă faptele ar fi fost reale, ar fi trecut peste trei ani ca DNA să opreze arestări, într-un astfel de caz de mită ? Sau, cumva, autorul articolului atacă DNA ca și cum nu și-ar fi făcut datoria ? E posibil și acest secenariu într-o societate bolnavă, unde, în lupta care pe care, nu se apelează la menajamente sau moralitate. Iar autorul articolului, ori e șantajt, ori cretin, dacă a scris acest articol și nu poate proba sau furniza dovezi. Pentru că bag mâna în foc că presupusul raport pe care-l deține este o făcătură menită să-l intoxice.

  raspunde comentariului
 • Pavel Roman

  21 martie 2016 11:58

  Acset articol este cel mai cretin și ***** articol din câte am citit ! Îl depășește în materie de fabulație până și pe cei de la Antena 3, respectiv Gâdea, badea sau Ciuvică. Când vii cu astfel de afirmații, care dacă sunt reale, înseamnă mită și pușcărie, aproape fără proces, ori ești un tâmpit de n-ai pereche și, precum cretinii, vrei să ieși în evidență cu orice preț, ori ai niște informații de la cineva care fabulează și, profitând că ești prost ca noaptea și nu știi ce înseamnă mită, te-a folosit ca să te discrediteze. Și nu m-aș mira ca sursa informațiilor să fie ori de la vreun fost comisar al Gărzii Financiare, dat afară, care a auzit ceva de acest gen sau vreo diversiune a vreunui ofițer SRI care pozează în credibil pentru că are o legitimație și n-are nici o răspundere dacă un tâmpit scrie ce i se spune. În ce privește plângerea de la DNA, dacă faptele ar fi fost reale, ar fi trecut peste trei ani ca DNA să opreze arestări, într-un astfel de caz de mită ? Sau, cumva, autorul articolului atacă DNA ca și cum nu și-ar fi făcut datoria ? E posibil și acest secenariu într-o societate bolnavă, unde, în lupta care pe care, nu se apelează la menajamente sau moralitate. Iar autorul articolului, ori e șantajt, ori cretin, dacă a scris acest articol și nu poate proba sau furniza dovezi. Pentru că bag mâna în foc că presupusul raport pe care-l deține este o făcătură menită să-l intoxice.

  raspunde comentariului
 • Pavel Roman

  21 martie 2016 11:57

  Acest articol este cel mai cretin și ***** articol din câte am citit ! Îl depășește în materie de fabulație până și pe cei de la Antena 3, respectiv Gâdea, Badea sau Ciuvică. Când vii cu astfel de afirmații, care dacă sunt reale, înseamnă mită și pușcărie, aproape fără proces, ori ești un tâmpit de n-ai pereche și, precum cretinii, vrei să ieși în evidență cu orice preț, ori ai niște informații de la cineva care fabulează și, profitând că ești prost ca noaptea și nu știi ce înseamnă mită, te-a folosit ca să te discrediteze. Și nu m-aș mira ca sursa informațiilor să fie ori de la vreun fost comisar al Gărzii Financiare, dat afară, care a auzit ceva de acest gen sau vreo diversiune a vreunui ofițer SRI care pozează în credibil pentru că are o legitimație și n-are nici o răspundere dacă un tâmpit scrie ce i se spune. În ce privește plângerea de la DNA, dacă faptele ar fi fost reale, ar fi trecut peste trei ani ca DNA să opreze arestări, într-un astfel de caz de mită ? Sau, cumva, autorul articolului atacă DNA ca și cum nu și-ar fi făcut datoria ? E posibil și acest secenariu într-o societate bolnavă, unde, în lupta care pe care, nu se apelează la menajamente sau moralitate. Iar autorul articolului, ori e șantajt, ori cretin, dacă a scris acest articol și nu poate proba sau furniza dovezi. Pentru că bag mâna în foc că presupusul raport pe care-l deține este o făcătură menită să-l intoxice.

  raspunde comentariului
 • Pavel Roman

  21 martie 2016 11:56

  Acset articol este cel mai cretin și ***** articol din câte am citit ! Îl depășește în materie de fabulație până și pe cei de la Antena 3, respectiv Gâdea, badea sau Ciuvică. Când vii cu astfel de afirmații, care dacă sunt reale, înseamnă mită și pușcărie, aproape fără proces, ori ești un tâmpit de n-ai pereche și, precum cretinii, vrei să ieși în evidență cu orice preț, ori ai niște informații de la cineva care fabulează și, profitând că ești prost ca noaptea și nu știi ce înseamnă mită, te-a folosit ca să te discrediteze. Și nu m-aș mira ca sursa informațiilor să fie ori de la vreun fost comisar al Gărzii Financiare, dat afară, care a auzit ceva de acest gen sau vreo diversiune a vreunui ofițer SRI care pozează în credibil pentru că are o legitimație și n-are nici o răspundere dacă un tâmpit scrie ce i se spune. În ce privește plângerea de la DNA, dacă faptele ar fi fost reale, ar fi trecut peste trei ani ca DNA să opreze arestări, într-un astfel de caz de mită ? Sau, cumva, autorul articolului atacă DNA ca și cum nu și-ar fi făcut datoria ? E posibil și acest secenariu într-o societate bolnavă, unde, în lupta care pe care, nu se apelează la menajamente sau moralitate. Iar autorul articolului, ori e șantajt, ori cretin, dacă a scris acest articol și nu poate proba sau furniza dovezi. Pentru că bag mâna în foc că presupusul raport pe care-l deține este o făcătură menită să-l intoxice.

  raspunde comentariului
 • Pavel Roman

  21 martie 2016 11:56

  Acset articol este cel mai cretin și ***** articol din câte am citit ! Îl depășește în materie de fabulație până și pe cei de la Antena 3, respectiv Gâdea, badea sau Ciuvică. Când vii cu astfel de afirmații, care dacă sunt reale, înseamnă mită și pușcărie, aproape fără proces, ori ești un tâmpit de n-ai pereche și, precum cretinii, vrei să ieși în evidență cu orice preț, ori ai niște informații de la cineva care fabulează și, profitând că ești prost ca noaptea și nu știi ce înseamnă mită, te-a folosit ca să te discrediteze. Și nu m-aș mira ca sursa informațiilor să fie ori de la vreun fost comisar al Gărzii Financiare, dat afară, care a auzit ceva de acest gen sau vreo diversiune a vreunui ofițer SRI care pozează în credibil pentru că are o legitimație și n-are nici o răspundere dacă un tâmpit scrie ce i se spune. În ce privește plângerea de la DNA, dacă faptele ar fi fost reale, ar fi trecut peste trei ani ca DNA să opreze arestări, într-un astfel de caz de mită ? Sau, cumva, autorul articolului atacă DNA ca și cum nu și-ar fi făcut datoria ? E posibil și acest secenariu într-o societate bolnavă, unde, în lupta care pe care, nu se apelează la menajamente sau moralitate. Iar autorul articolului, ori e șantajt, ori cretin, dacă a scris acest articol și nu poate proba sau furniza dovezi. Pentru că bag mâna în foc că presupusul raport pe care-l deține este o făcătură menită să-l intoxice.

  raspunde comentariului
 • bani negri si la Transporturi?

  20 martie 2016 21:09

  Inca un "tun" la CFR Calatori ?Tandemul Szentes-Litra a inceput sa taie si sa spanzure la CFR Calatorii.Mai mult, Szentes l-a pus pe Litra sa ocupe de reorganizarea companiei, adica sa dea afara ori sa mute pe cine vor muschii celor doi.De fapt, in randul ceferistilor circula o gluma relevanta, si anume ca nu e bine sa dai mana cu Litra ca ramai fara ceas.Dar Szentes a dat mana cu Litra si au regizat un tun financiar de proportii care va devaliza visteria companiei. Astfel, cei doi au hotarat sa-i doteze pe conducatorii de tren, adica mai pe scurt, pe nasi, cu cate o tableta si o geanta noua.Toate bune si frumoase la prima vedere, numai o tableta achizitionata de tandemul Litra-Szentes costa, nici mai mult, nici mai putin, de 1.600 de euro, iar o geanta pentru nas, doar vreo 300 de euro.Practic, daca tinem cont ca o asemenea tableta costa en detail circa 200 de euro, iar o geanta maxim 30 de euro, se poate estima dimensiunea jafului pe care cei doi l-au regizat.Astfel, daca luam in calcul faptul ca la CFR Calatori sunt vreo 3.000 de nasi, cuplul Szentes- Litra va scoate din caseria companiei de stat vreo 5.700. 000 de euro, din care 4.800.000 de euro pentru tablete si restul de 900.000 de euro pentru genti.Bani nu gluma, in conditiile in care ieri CFR Calatori n-a avut bani de salarii pentru angajatii din centrala, dandu-se doar salariile celor de la subunitati.Mai mult, tandemul Szentes-Litra a lasat de inteles celor apropiati din jurul sau ca dupa tunul cu tabletele si gentile se vor retrage.Pai normal sa se retraga, dupa ce isi umfla buzunarele, insa, n-ar fi exlus sa mearga si catre beciul domnesc, ca tot e la moda aceasta destinatie! Dar poate pana atunci, Dan Costescu isi aduce aminte ca inca mai este ministrul Transporturilor si poate va stopa ingineria regizata de cei, dar este cam greu de crezut atata timp cat si Costescu a regizat, prin anii 2000, o inginerie asemanatoare la AFER.Litră, favoritul penal a lui SzenteTrebuie precizat ca in 2006, Marcel Litra, de 31 de ani, expert instructor la Centrul National de Expertiza a Personalului din CFR, si Constantin Roman, de 45 de ani, instructor general incadrul Regionalei CFR Brasov, au fost arestati 29 de zile de catre procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Mures pentru luare de mita si pentru punerea in pericol a sigurantei pe calea ferata, dupa ce un angajat al CFR Mures a reclamat ca a fost declarat necorespunzator de catre comisia formata din cei doi, intrucat nu le-a platit smele pretinse de acestia.Procurorii i-au acuzat pe Marcel Litra si Constantin Roman ca ar fi pretins si incasat sume cuprinse intre 40 si 60 de lei de la un numar de 181 de angajati ai CFR din judetul Mures, pentru ca acestia sa promoveze examenul anual de testare profesionala si de autorizare pe functii, in perioada 22-24 februarie.Avand un asemenea CV impresionat impanat cu o condamnare pentru luare de mita, Marcel Litra a fost promovat de catre directorul general al CFR Calatori, Iosif Szentes, fost membru UDMR trecut recent la PSD Sector 5, pe postul de director comercial, unde va trebui sa gestioneze toate contractele comerciale ale companiei. Adica, lupul Litra este paznic la oile de la CFR Calatori ale lui Szentes.Asta da performanta manageriala

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design