Direcția de Sănătate Publică Dolj vrea să suspende activitatea a trei secții ale Spitalului Județean de Urgență Craiova, în urmă unui control făcut în această săptămână, după ce mai mulți pacienți au fost depistați aici că sunt infectați cu bacteria Clostridium Difficile, relatează ziare.com. Managerul SJU spune, însă, că nu are unde să-i trimită pe pacienți, care sunt „cazuri grave”.
Conform raportului întocmit de către specialiștii Direcției de Sănătate Publică Dolj, conducerea Spitalului Județean de Urgență Craiova ar trebui să suspende activitatea secțiilor de Neurologie, Endocrinologie și Diabet.
„Au ajuns la concluzia că sunt prea mulți pacienți pe metru pătrat. Că pe procesul-verbal din iulie am avut încărcare bacteriană, dar noi am mai făcut dezinfecții”, a declarat Bogdan Fanuta, managerul Spitalului Județean de Urgență Craiova.
Acesta susține că și în urmă cu trei luni situația era asemănătoare.
„La Diabet erau circa 40 de bolnavi pe 34 pături, iar la Neurologie 24 pe 15 pături. Dar asta este situația și pe asta ne-au dat autorizație acum trei luni. Ar trebui să suspend activitatea secțiilor de tot, dar ce fac cu pacienții? Nu mai facem internări, am anunțat și Ministerul Sănătății, dar pacienții rămân. Sunt cazuri grave, nu avem unde să îi trimitem. Niciun spital din Oltenia nu îi poate primi”, a mai subliniat Bogan Fanuta.
Cu o zi în urmă, managerul spitalului declară că situația de la Secția de Neurologie, unde mai mulți pacienți au fost infectați cu bacteria Clostridium difficile, este critică, iar problemele sunt de 15 ani și că au fost făcute de mai multe ori demersuri la Ministerul Sănătății privind mutarea acestei secții.
Pacienții infectați sunt în continuare internați în acest spital.
Amintim că activitatea în Secția de Anestezie și Terapie Intensiva (AȚI) a Spitalului de Urgență Craiova a fost suspendată luna trecută, în urmă unui control al DSP Dolj care a descoperit prezența a patru bacterii în unitatea sanitară.
„La controlul microbiologic al suprafețelor și aeromicroflorei s-au înregistrat probe neconforme prin numărul de germeni peste limită admisă și prezența de: Stafilococ aureus, Klebsiella, Pseudomonas Aeruginosa, E. Coli”, declară atunci Ștefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj.
SJU Craiova are două secții AȚI, iar cea în care au fost descoperite bacteriile a fost închisă timp de 11 zile, pacienții fiind mutați cu un etaj mai sus.