Potrivit unui studiu publicat în International Journal of Clinical and Experimental Medicine, curmalele pot ajuta la prevenirea cancerului deoarece bogate în antioxidanţi, o serie de substanţe care blochează radicalii liberi din organism, care pot deteriora celulele şi pot duce la apariţia cancerului, informează dailymail.co.uk.
Studiul a arătat că aceste fructe conţin niveluri ridicate de polifenoli, un tip de antioxidant despre care se crede că ajută la scăderea incidenţei cancerului şi a mortalităţii provocate de această boală. De asemenea, curmalele conţin beta D-glucan, o substanţă care a fost folosită în teste de laborator, pe animale, şi care a încetinit dezvoltarea tumorilor canceroase.
Curmalele conţin şi cantităţi mari de potasiu, util în menţinerea unui nivel normal al tensiunii arteriale, mangan, cupru şi seleniu, benefice în întărirea sistemului imunitar. Savanţii cred că aceste fructe sunt benefice organismului datorită combinaţiei de minerale, care ajută şi la metabolizarea conţinutului ridicat de zahăr, astfel încât să nu fie transformat în grăsime, scrie Mediafax.