5.4 C
București
sâmbătă, 23 noiembrie 2024
AcasăSpecialOpt remedii naturale pentru durerea de măsea

Opt remedii naturale pentru durerea de măsea

Remediile naturale pentru durerea de măsea sau de dinte ne salvează atunci când disconfortul apare atunci când nu avem acces la medic sau farmacii. Soluția cu apă și sare, ceaiul de mentă, tehnica presiunii sau cea a înghețării sunt doar câteva dintre remediile simple pe care le putem aplica înainte de a ajunge la dentist, potrivit site-ului rd.com.

Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea ce remedii naturale simple pot fi aplicate pentru durerea de măsea sau dinte.

1. Ulei de cuișoare

Uleiul de cuișoare este un remediu eficient pentru durerea de măsea, deoarece conține un anestezic natural, numit „eugenol”. Însă, dacă este folosit incorect, uleiul poate intensifica durerea. Ca să funcționeze, se pun două picături de ulei pe un disc demachiant din bumbac, care se presează pe zona măselei sau pe dinte, până când durerea trece.

Citește și: Leacuri din natură: Cinci plante de primăvară care nu trebuie să-ți lipsească din casă

2. Pastă cu ghimbir și ardei roșu iute

Ghimbirul și capsaicina conținută de ardeiul roșu iute reduc durerea. Pasta cu ghimbir și ardei se pregătește amestecând cantități egale din cele două ingrediente. La acestea se adaugă apă, astfel încât să se formeze o pastă.

Se înmoaie o bilă de bumbac în pastă, până când absoarbe suficientă compoziție. Apoi, se așază bila pe măsea sau dinte, fără să se atingă gingiile sau limba. Se ține bila pe zona afectată până când trece durerea.

3. Clătire cu soluție din apă și sare

Clătirile cu soluție din apă și sare, timp de 30 de secunde, curăță impuritățile iritante, ajută la secreția lichidului din inflamație, pe care, astfel, o reduce.

Soluția se pregătește cu 200 ml de apă în care se dizolvă o linguriță cu sare și se pune la fiert.

Citește și: Remedii naturiste eficiente pentru foliculită

4. Ceai de mentă sau ceai negru

Clătirea gurii cu ceai de mentă călduț reduce durerea de dinți. De asemenea, taninurile astringente pe care le conține ceaiul negru reduc inflamația și durerea.

Ceaiul negru se folosește într-un mod diferit față de cel de mentă. Se pune un săculeț de ceai umed și cald pe măsea sau pe dinte.

5. Tinctură de smirnă

Smirna distruge bacteriile și reduce inflamația. Tinctura se pregătește cu o linguriță cu pudră de smirnă, dizolvată în aproximativ 400 ml de apă, aproximativ 30 de minute. Apoi, se strecoară și se lasă lichidul la răcit.

Se fac clătiri cu o linguriță de tinctură în aproximativ 100 ml de apă, de șase ori pe zi.

Citește și: Șase remedii naturiste pentru durerile de cap

6. Gumă de mestecat

Pentru dinții rupți sau măselele găurite, acoperirea cu gumă mestecată este o soluție eficientă pentru reducerea disconfortului. Însă, această soluție trebuie adoptată pentru o foarte scurtă perioadă de timp, eventual, doar pe durata drumului către dentist.

7. Tehnica presiunii

Tehnica este simplă și presupune apăsarea cu degetul mare de la o mână a zonei dintre degetul mare și indexul celeilalte palme, timp de două minute. Presiunea din acel punct ajută la secreția de endorfine, hormonii care induc starea de bine.

8. Înghețare

Se învelește un cub mic de gheață cu folie de plastic. Apoi, se acoperă cu o cârpă curată și se aplică pe măsea sau dinte timp de aproximativ 15 minute, astfel încât să înghețe nervii.

Tehnica înghețării mai are o variantă, potrivit căreia masajul unei palme, în zona dintre degetul mare și index, cu ajutorul unor cuburi de gheață, ajută la reducerea durerii de dinți. Această metodă ajută la înlocuirea senzației de durere cu cea de frig.

Cele mai citite

Avocații solicită clarificări din partea MAI privind dificultățile înmatriculării autoturismelor către cabinetele de avocatură

Ei cer clarificarea situației legate de refuzul înmatriculării provizorii a autoturismelor utilizate de cabinetele de avocatură Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) a inițiat...

Cererea ridicată și oferta limitată alimentează scumpirile locuințelor. Cât ar putea ajunge să coste un metru pătrat

Prețurile medii ale apartamentelor, atât vechi, cât și noi, au crescut semnificativ în septembrie, marcând o majorare de 15% față de aceeași perioadă a...

Alertă de avalanșe pe Valea Prahovei: Salvamontiștii avertizează asupra riscurilor

Salvamontiștii din Prahova atrag atenția asupra riscului ridicat de avalanșe în zona montană, ca urmare a ninsorilor abundente din ultimele zile și a vântului...
Ultima oră
Pe aceeași temă