Epidemia de rujeolă: peste 9700 de cazuri în România, din care 24 în ultima săptămână

de Romulus Georgescu , 04 noiembrie 2017 - stire actualizata la ora 12:33, 04 noiembrie 2017
Epidemia de rujeolă: peste 9700 de cazuri în România, din care 24 în ultima săptămână

Peste 9.700 de cazuri de rujeolă s-au înregistrat în România de la debutul epidemiei, în urmă cu un an, 24 fiind confirmate în ultima săptămână, cele mai multe în Ialomiţa.


Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), numarul total de cazuri de rujeolă înregistrate în Romania este 9.728, 24 fiind confirmate în ultima săptămână.
Cele mai multe îmbolnăviri s-au înregistrat, în săptămâna care a trecut, în Ialomiţa, respectiv 16 cazuri. S-au mai confirmat cinci cazuri în Braşov, două în Ilfov şi unul în Bucureşti.

La nivel naţional, judeţele cu peste o mie de cazuri de rujeolă sunt Timiş, Caraş-Severin şi Arad. Boala s-a extins în 41 de judeţe, singurul fără niciun caz fiind judeţul Tulcea.
De la debutul epidemiei în urmă cu un an s-au înregistrat 35 de decese, cele mai multe - nouă - în judeţul Timiş.
Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli. În România, 9 din 10 parinţi îşi vaccinează copiii.
Această situație se întâmplă în România în condițiile în care ONU a anunțat la sfârșitul lunii trecute că numărul anual al deceselor cauzate la nivel mondial de rujeolă a scăzut pentru prima dată sub 100.000 în 2016, însă vaccinarea continuă să stagneze. În raportul său anual privind aceasta boală, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a estimat că rujeola a ucis 90.000 de persoane în 2016, potrivit Agerpres. Nigeria, India și Pakistan sunt țările în care se află cel mai mare număr de copii nevaccinați.

 

Comentarii

 • Rubeolatty

  09 noiembrie 2017 0:42

  Numai statistici mincinoase pe media numai ca sa faca jocul lui SOROS sa injecteze toata populatia ca in Africa sa ne omoare pe toti. Ce nu zic de cancerul pueril ca au ajuns sa moara de cancer copii de 10 ani cu miile - de ce nu-l intrebati pe criminalul SOROS ce le-a dat pa gat copiilor ???

  raspunde comentariului
 • Opriţi pojarul

  05 noiembrie 2017 15:13

  Vaccinul nu mai face doi bani fara o igiena severa si inlaturarea mijloacelor de raspandire, caini, pisici, sarut, soareci, obiecte comune cu oameni contaminati, educatie sanitara, etc.

  raspunde comentariului
 • altVasile

  04 noiembrie 2017 21:12

  Vrei 3 zile in urmă aici, pe ziare.com, a fost publicat unarticol pe care eu personal l-am găsit extrem de interesant. Se făcea refere la un interviu susținut de șefa DNA-ului. Iată ce a afirmat LKC"Mita in domeniul Sanatatii ajunge la 20, in IT la 10 si in infrastructura intre 2 si 5, sustine procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi."După cum se vede gangrena mitei și a corupției a lovit cel mai dur in domeniul Sănătății. 20 este o ofertă extrem de generoasă. Cați doctori și funcționari de la Ministerul Bolilor credeți că ar rezista unei astfel de oferte?!Oricum, odată ce am stabilit că Sănătatea este un domeniu extrem de corupt cu un procent amețitor al mitei, interesant ar fi de aflat CÂT ESTE PROCENTUL DE MITĂ in cazul afacerii cu legea vaccinării obligatorii, prin care toți romanii sunt reduși la nivelul unor vite pe vită nu o intrebi dacă este de acord să poarte poveri pe vită n-o intrebi dacă este de acrod să fie sacrificată pe vită n-o intrebi dacă este de acrod să fie vaccinată. Este drăguță DNA să ni-l spună și pe acesta??? Pentru că este greu de conceput că o mega-afacere de nivelul acesta s-ar putea desfășura fără niște spăgi super-generoase...

  raspunde comentariului
 • altVasile

  04 noiembrie 2017 21:11

  Interesant cu același articol apare, concomitent, cu mici modificări pe ici, colea pe atâtea site-uri. Același articol l-am văzut și pe hotnews.ro, și pe ziare.com. În același timp, faptul că se desfășoară niște proteste împotriva vaccinării obligatorii este trecut cu tăcerea. Ce ne spune aceasta?!"De la debutul epidemiei in urma cu un an s-au inregistrat 35 de decese, cele mai multe - noua - in judetul Timis."35 de decese cauzate de ce? De rujeolă? Cine a văzut cerificatele lor de deces? Conform discuțiilor purtate pe marginea legii vaccinării obligatorii care au avut loc in parlament poate fi găsită pe youtube, in baza documentelor nu pe baza isteriei sau a manipulării rujeola are rol de cofactor in 8 cazuri nicidecum in 35. Și chiar in acele 8 cazuri rujeola nu a fost unica cauză de deces, copii suferind de probleme grave de sănătate preexistente."Vaccinul impotriva rujeolei pojarului protejeaza copiii impotriva acestei boli."Soția mea a fost vaccinată, in copilărie, și impotriva rubeolei, și impotriva rujeolei. Și?! A făcut și rujeolă, și rubeolă! Așa că afirmația aceasta cu "protejatul" este cat se poate de discutabilă. Ceea ce nu este in niciun caz discutabil este faptul că administrarea vaccinurilor, in mod repetat, la milioane de oameni PROTEJEAZĂ DE MINUNE conturile financiare ale marilor companii farmaceutice.

  raspunde comentariului
 • DoctorAuMaDoare

  04 noiembrie 2017 16:39

  Rujeola asta e numai PROPAGANDA MASONICA GLOBALISTA ca sa treaca la experimentul DICTATURA MONDIALA in Romania la inceput tara dezosata prin plecarea diasporei - cei mai harnici si dotati tineri - iar acum pot implementa programul de EXTERMINARE cu vaccinuri ca in AFRICA pe populatia ramasa batrana si bolnava deja, e foarte usor cand nimeni nu mai are vlaga. Am incercat "democratic" prin vor de 27 de ani au iesit numai GUVERNE MASONICE ANTIROMANESTI puse numai pe jefuit si vandut averea nationala. Nu ne-a mai ramas decat LUPTA IN STRADA, ne facem dreptate singuri caci nu se mai poate altfel.

  raspunde comentariului
 • Medicul Ion

  04 noiembrie 2017 15:05

  Copiii care au facut Rujeola AU FOST VACCINATI cu vaccinul criminal ROR din import , luat pe spaga!Copiii nu au facut Rujeola decat in urma vaccinului! Aceste fapte se pot documenta si dovedi medical, de catre fiecare medic de familie!

  raspunde comentariului
anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design