E-coli, acoperirea folosită de autorități în scandalul bebelușilor din Argeș

de Advertorial , 01 martie 2016 - stire actualizata la ora 16:37, 02 martie 2016
România liberă nu își asumă punctele de vedere exprimate în acest advertorial.

România liberă nu își asumă punctele de vedere exprimate în acest advertorial. 

Fiecare dintre explicațiile oficiale, contradictorii și lipsite de bază medicală, vor fi demontate printr-o serie de date și documente atât despre vaccinurile utilizate la noi în țară, cât și despre asocierea acestora cu simptomele copiilor vătămați.

De mai bine de trei săptămâni asistăm neputincioși la drama pe care o trăiesc mai multe familii din România ai căror copii fie au murit în condiţii neelucidate, fie sunt internați în spitale în stare gravă, fiind deja în situaţia de a avea nevoie de dializă peritoneală. De altfel, nu este vorba doar despre copiii din Argeș, deoarece bebelușii şi copiii vătămați grav provin și din Bacău, Iași, Craiova, Arad, și să sperăm că lista nu se va extinde în perioada următoare. După o perioadă de negare a existenței vreunei crize care să necesite măsuri speciale, autoritățile au ieșit în fața publicului cu o serie de declarații contradictorii, care au culminat acum câteva zile cu lansarea unor ipoteze menite a închide în ochii opiniei publice și ai presei acest subiect, dublate de acuzații cu privire la competența medicilor de la spitalul de pediatrie din Pitești.

S-au vehiculat în mass media numeroși factori: mâinile nespălate ale mamelor, medicii incompetenți, portocalele contaminate, apa și pesticidele din zonă, valul de căldură din luna ianuarie, laptele sau iaurturile și așa mai departe. Deşi încă de la primele declaraţii de presă de la spitalul Marie Curie, din declaraţiile părinţilor, precum şi din confirmarea oficială a DSP Argeş a reieşit ca factor comun că toţi acei bebeluşi fuseseră vaccinaţi, oficial se ocolește cu o neînțeleasă consecvență aprofundarea unei piste care leagă toate aceste cazuri: vaccinurile.

Nici distrugerea încrederii pă-rinților piteșteni în medicii lor și nici umilirea unor părinți perfect responsabili și zguduiți acum de durere nu vor rezolva această criză. În familiile lovite de aceste tragedii DOAR bebeluşii au dezvoltat simptomele de sindrom hemolitic-uremic, deci noi toți, părinți, bunici, societate civilă avem nevoie de o explicație care să poate fi verificată în TOATE cazurile. CE au mai avut aceşti copii în comun în afară de faptul că le fuseseră administrate vaccinurile şi eventual alte medicamente?

Avem nevoie să vedem din partea autorităților dorința de a afla adevărul pentru siguranța noastră, a cetățenilor, în calitate de pacienți și de contribuabili la un sistem de sănătate care trebuie să ne protejeze!

În cele ce urmează vom demonta fiecare dintre explicațiile oficiale, explicații contradictorii și lipsite de bază medicală și vom aduce în atenția dumneavoastră o serie de date și documente atât despre vaccinurile utilizate la noi în țară, cât și despre asocierea acestora cu simptomele copiilor vătămați.

Explicația E.coli - nefundamentată medical

La finalul săptămânii trecute oficialitățile au oferit brusc o teorie menită să închidă ancheta: o posibilă tulpină de Escherichia coli (E.coli) ar fi fost cauza deceselor şi îmbolnăvirilor grave ale bebeluşilor diagnosticaţi cu SHU.

Deși infirmată la conferința de presă de către d-na doctor Mihaela Bălgrădean de la spitalul Marie Curie, autoritățile insistă cu disperare pe această pistă, căutând acum E.coli în brânza din județul Argeș. Un efort inexplicabil dacă ne întrebăm: de ce se îmbolnăvesc doar bebelușii, care oricum nu consumă brânză, fiind alăptaţi, sau copiii foarte mici şi ce îi face pe reprezentanții Ministerului Sănătăţii să creadă că E.coli nu se găsește și în carnea și lactatele din toată țara, pe lângă faptul că 99% din adulţi avem E.coli în intestin?

La declanșarea crizei, în declaraţiile sale iniţiale, Alexandru Rafila a afirmat că nu ar exista decât o „asociere nefericită“ între copilașii cu Sindromul Hemoli-tic-Uremic (SHU), menţionând că unii ar fi avut rotavirus, alţii fuseseră testaţi negativ la E.coli, iar cei ce reacţionaseră pozitiv la teste ar fi avut o tulpină comensală, „nepatogenă“, deci inofensivă.

Primul copil care a murit cu diagnostic de SHU ar fi avut E.coli nepatogen.

„Există și o tulpină rară de E. coli patogenă, care secretă verotoxina Shiga  şi care poate determina SHU.“ (Mircea Puşcaşu, medic). Conform declaraţiilor oficiale şi ale medicilor implicaţi în tratamentul acestora, tulpina nu a fost găsită la nici unul dintre copii.

Simptomele manifestate de bebeluşi înainte de intrarea în stare critică – diaree, vomă – indică însă o posibilă intoxicație gravă cu toxine periculoase. O astfel de toxină la care sunt expuși copiii de vârste atât de mici este aluminiul. „Din prospectele vaccinurilor hexavalente reiese că acestea conțin 600 micrograme de aluminiu în doar 0.5 ml de vaccin. Conform normelor legale, cantitatea maximă admisă de aluminiu în apa potabilă este de 200 micrograme la litrul de apă, adică o concentraţie de 200 ppm; iar aceste vaccinuri conţin 1.2 milioane  ppm, concentrație de 6000 de ori(!) mai mare decât concentrația maximă admisă în apa de băut. Simptome digestive şi manifestări biologice cu E.coli nepatogen sau cu alte bacterii comensale le pot dezvolta cel mult persoanele cu imunitatea distrusă, imunosupresații medicamentos, în intoxicațiile acute cu pesticide sau metale grele (de ex. prin injectarea de vaccinuri cu hidroxid de aluminiu).“ (Mircea Puşcaşu, medic)

Al doilea copil care a murit la spitalul Marie Curie cu diagnostic de SHU nu avea deloc E.coli, nici patogen, nici nepatogen. Sursa acestor informaţii este Agenţia Naţională de Ştiri, care a aflat datele analizelor copiilor de la Institutul Cantacuzino, unde au fost efectuate aceste analize.

Al treilea copil ar fi murit din cauza complicaţiilor date de Sindromul Hemolitic Uremic şi „nu se cunoaşte cauza ca nume de microb“, conform declaraţiilor doctorului Mihaela Bălgrădean, şefa Secţiei Nefrologie de la Spi-talul Marie Curie. Deci nici în acest caz – în ciuda eforturilor de a canaliza căutarea cauzei exclusiv spre microbi – nu a fost găsit E.coli.

În concluzie, explicaţia E.coli nu este fundamentată medical şi nici confirmată de analizele medicale ale bebeluşilor. Dimpotrivă, există date ştiinţifice solide despre corelarea simptomelor bebeluşilor cu vaccinurile administrate acestora.

Medicii declară că vaccinurile pot cauza SHU

Pe pagina de Internet www.romedic.ro, dr. Ştiuriuc Simona, preluând informații medicale general acceptate și cunoscute de către specialiști, precizează că printre cauzele Sindromului Hemolitic Uremic se numără şi vaccinurile. Este vorba de: vaccin cu triplu antigen influenza, vaccin tifoid-paratifoid tip A și B, vaccin poliomielitic.

De altfel, studii de specialitate din Marea Britanie, Statele Unite, Turcia etc. tratează pe larg, cu exemple din practica medicală pediatrică, legătura de cauzalitate dintre diverse vaccinuri și sindromul hemolitic-uremic, soldat în anumite cazuri cu decesul pacientului-copil. Mai mult decât atât, în aceste articole medicale se subliniază faptul că specificul declanşării și manifestării sindromului menționat a suferit modificări ca urmare a introducerii vaccinurilor. Cu alte cuvinte, boala este diferită față de ceea ce era cunoscut anterior, astfel încât controlul simptomelor este mult mai dificil și necesită o reconsi-derare a tratamentului și a factorilor de risc.

În cartea profesorului german Wolfgang Ehrengut, fost membru al Comisiei Germane de Recomandare a Vaccinurilor STIKO („Experienţele unui expert pentru cazuri de vătămare postvaccinală în Germania între 1955-2004“) este descris la pag. 126-127 un caz de sindrom hemolitic-uremic cu insuficienţă renală terminală cauzat de vaccinul poliomielitic şi recunoscut oficial ca şi vătămare postvaccinală de o instanță din Hanovra în anul 2002. (nr. dosar 31/02/2-401 191).

În data de 26 februarie, medicul primar pediatru Emil Popa, de la Spitalul de Pedia-trie Piteşti, a afirmat în cadrul unei conferințe de presă: „Și vaccinul antipoliomielitic, care se administrează copiilor în primele luni de viață,  poate avea efecte secundare, în timp, de tipul celor care se întâlnesc acum la bebelușii diagnosticați cu sindromul hemolitic uremic. Iar unuia dintre cei doi copii trimiși recent la București i-a fost administrat acest tip de vaccin. Nu vreau să generez panică în rândul părinților. Spun doar că și această pistă ar trebui luată în considerare. Să se verifice loturile de vaccinuri.“

Medicul a adăugat că inclusiv domnia sa a suferit efecte adverse grave, generate de un vaccin: „În 2001, am fost paralizat, de la gât în jos, 10 zile, din cauza reacțiilor adverse date de vaccinul antigripal. La acea vreme, șefei DSP Argeș i s-a pus pumnul în gură să nu vorbească. Dacă și acum punem pumnul în gură...“ (www.ziarobiectiv.ro)

Vaccinurile hexavalente - în monitorizare suplimentară

În ianuarie 2016 Compania SC Polisano SRL, a emis un document destinat medicilor și personalului medical din România, referitor la înlocuirea vaccinului hexavalent Hexacima cu cel numit Hexaxim, destinat pieţei din Kazahstan. Documentul este public și se afla pe site-ul CNAS. 

În acelaşi document se precizează că produsul Hexaxim face obiectul unei monitorizări su-plimentare, lucru marcat cu triunghi negru pe prospectul interior al produsului, şi se cere în mod expres din partea cadrelor medicale o atentă monitorizare şi raportare a oricăror „reacţii adverse suspectate“.

Conform Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor medicale, marcarea cu triunghi negru se face în cazul unor “medicamente deoarece sunt disponibile mai puţine informaţii despre medicamentul respectiv decât despre alte medicamente, de exemplu deoarece medicamentul este nou pe piaţă sau pentru că exista date limitate cu privire la utilizarea sa pe termen lung“. (www.anm.ro)

Deşi conform adresei men-ționate Hexaxim ar fi identic cu Hexacima (aflată de asemenea în monitorizare, din iulie 2013) Hexaxim NU are autorizaţie de punere pe piaţa UE, fiind autorizat de Agenţia Europeană a Medicamentelor abia în ianuarie 2016 doar pentru ţări non-UE (Kazahstan) în baza unei proceduri speciale, bazate pe o evaluare conform căreia se consideră că beneficiile depăşesc riscurile produsului Hexaxim. 

Un fapt și mai interesant este că, pe aceeași listă a medicamentelor monitorizate se află și vaccinul hexavalent numit Hexyon, destinat însă ţărilor din Europa de Vest. Este imposibil, ca părinți responsabili și informați, să nu ne întrebăm care este motivul pentru care aceste trei produse declarate a fi identice din punct de vedere al compoziției poartă trei denumiri comerciale diferite și au destinații clar delimitate: Europa de Vest, Europa de Est și țări non-UE. Care este rațiunea de ordin medical a acestui fapt?

Aceste vaccinuri conţin printre altele şi tulpina vaccinului antipoliomielitic, unul din factorii de risc ai declanşării sindromului hemolitic-uremic.

De altfel, prospectele ambelor vaccinuri hexavalente utilizate în țara noastră – Hexaxim și Hexacima, menţionează ca efect advers frecvent (între 1% si 10%) DIAREEA şi ca efect advers tipic (peste 10% dintre vac---cinaţi) VĂRSĂTURILE. La bebeluşii internaţi cu sindrom hemolitic-uremic, debutul bolii a fost asociat atât cu diaree, cât şi cu vomă.

De asemenea, prospectele vaccinurilor nu conţin informaţii concrete despre perioada în care pot apărea efectele adverse. O limitare a perioadei de referinţă pentru vaccinare în cazul bebeluşilor cu SHU la 1-2 luni anterior datei internării NU este justificată medical. Această perioadă poate fi extinsă la mai multe luni (minimum 6 luni), mai ales că medicamentul se află în monitorizare suplimentară.

În  acest sens reamintim criza bebeluşilor vaccinaţi BCG (2012), care au dezvoltat limfadenite grave şi TBC ganglionar după vaccin, când doctorul Gheorghe Murgoci de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta“ a declarat că efectele adverse pot apărea şi la 5 luni de la vaccinare. (www.hotnews.ro)

Cu atât mai mult acest fapt ar trebui să fie valabil şi în cazul vaccinului hexavalent pentru care nu există încă date clinice suficiente.

Schema de vaccinare modificată arbitrar 

Un alt aspect demn de investigat este faptul că schema naţională de vaccinare prevede administrarea vaccinului hexavalent la 2 luni, 4 luni, 11 luni, însă datorită aprovizionării neregulate din ultimele 6 luni schema nu este respectată. Acest lucru poate explica apariţia aceloraşi simptome la bebeluşi de vârste variate, între 5-13 luni. Comunitățile de părinți de pe site-urile de socializare sunt o sursă importantă pentru numeroase exemple de acest fel, de unde reiese că vaccinurile nu sunt administrate corespunzător schemei, ci cu întârziere şi în funcţie de PRODUSUL disponibil la cabinetul medicului.

Autorităţile, în special DSP-urile, trebuie să ofere informaţii transparente despre vaccinurile administrate copiilor diag-nosticaţi cu SHU, având în vedere că aceştia au fost singurii afectaţi din familiile respective, ca si din întreg arealul geografic respectiv, fapt care infirmă încă o dată ipoteza E.coli.

Îngrijorător este de asemenea și faptul că medicii nu oferă părinților suficiente informații. De cele mai multe ori, când este vorba de vaccinuri, părinții sunt cei care trebuie să ceară insistent lămuriri despre efectele adverse posibile, deși conform eticii medicale și drepturilor pacientului medicii ar trebui să informeze părinții înaintea efectuării procedurii într-o manieră completă și corectă, atât asupra beneficiilor cât şi asupra riscurilor pe care le presupune administrarea fiecărui vaccin în parte.

Efecte adverse grave ale vaccinului hexavalent

În septembrie 2015, compania Sanofi Pasteur a efectuat în India un studiu clinic menit a  verifica printre altele gradul de siguranţă al vaccinului hexavalent Hexaxim, produs pentru pia-ţa din Kazakhstan, acum distribuit și la noi.

Studiul efectuat pe 177 de copii vaccinaţi cu trei doze de vaccin a relevat o serie de efecte adverse grave printre care se numără: moarte inexplicabilă (1 bebeluș), bronhopneumonie, şoc septic, epilepsie, diaree, vomă, infecţii ale tractului respirator superior, febră etc., incidenţa variind între 0,56% şi 21%. (www.clinicaltrials.gov)

Nu trebuie neglijate din analiză nici tratamentele medicamentoase (care au inclus antibiotice) administrate bebeluşilor internaţi cu „boala diareică acută“, care sub tratament me-dicamentos fiind au început să vomite, simptomele agravându-se până când copiii au ajuns în stare critică, unii dintre ei inclusiv la dializă.

Ca urmare a coroborării tuturor acestor date și fapte, considerăm că este vitală investigarea ipotezei potrivit căreia simptomele grave dezvoltate de bebeluşii din Argeş, Bacău, Iaşi, Craiova, Arad se află în strânsă legătură de cauzalitate cu doi factori comuni esenţiali: vaccinarea şi tratamentul medicamentos.

Părinţii şi societatea civilă aşteaptă un răspuns valabil

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România a solicitat în data de 19 februarie 2016 date concrete de la autorităţi privind cazul bebeluşilor decedaţi în condiţii neelucidate sau internaţi în stare gravă la spitalele Matei Balş şi Marie Curie. De asemenea, APC România a furnizat o serie de articole medicale care stabilesc o corelaţie clară între Sindromul Hemolitic Uremic şi vaccinuri.
(www.apc-romania.ro)

Demersului APC s-au alăturat și alte asociații reunite recent în Coaliția pentru Sănătate.

Reprezentanții societății civile și părinții speră să determine astfel autoritățile să adopte o poziție transparentă și onestă în această tragedie.

Până la această dată, solicitarea Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor din România a rămas fără răspuns din partea autorităţilor.

„Solicităm Ministerului Sănătăţii să acorde o atenţie deosebită investigaţiei referitoare la îmbol-nă-virea a zeci de copii din judeţele Argeş, Bacău, Iaşi, Olt și Arad. Explicaţia oferită opiniei publice până în prezent cu privire la cauza deceselor şi îmbolnăvirilor din aceste zone ale ţării, cum că bacteria Escherichia coli enterotoxigen serotipul 026 ar fi cauza, iar singurele surse de îmbolnăvire ar fi brânza proaspată de vaci și sortimentul spate de pui, ne îndreptăţeşte să credem că nu acestea sunt cauzele reale ale îmbolnăvirilor copiilor, și se încearca abaterea atenției de la cauza reală. Nu putem îngropa micile afaceri pentru a proteja interesele financiare ale unor corporații! Totodată, excluderea din start a analizei tipurilor/loturilor de vaccinuri administrate copiilor în perioada premergătoare îmbolnăvirilor ridică suspi-ciuni asupra cauzei reale. De aceea, soli-cităm Ministerului Sănătăţii să stopeze de îndată administrarea de vaccinuri la nivel naţional şi să fie analizate de urgenţă cele folosite înainte de apariţia acestei epidemii.“, a declarat conf. univ. dr. Costel Stanciu, preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor din România.  

România liberă nu își asumă punctele de vedere exprimate în acest advertorial. 

Loading...

Comentarii

 • Rita

  03 martie 2016 3:20

  Cine sa-i mai creada la atatea minciuni si cum dau din colt in colt? O mana spala pe alta, doctorii se acopera intre ei. Parintii sa se coalizeze si sa dea in judecata pe cei responsabili firma de vaccinuri, doctorii care au administrat tratamente gresite, ministerul sanatatii pentru musamalizare si coruptie. Numai uniti vor putea face ceva.

  raspunde comentariului
 • Jan

  03 martie 2016 1:15

  streinu-cercel ce mai face??? ce mai zice???

  raspunde comentariului
 • esCariciA-coliCi_rc miticesc

  02 martie 2016 20:21

  Deja din primele momente părinții din Pitești - sau din satele de lângă Pitești, fie ele rrumînești kaKolibașiLi și Mi-o-veni, sau bulgărești ka Baskov - copiilor îmbolnăviți au denunțat că sursa ar fi PORTOCALELE, și au învinuit magazinele de unde le-au cumpărat. Învinuire spusă în grup. Asta înseamnă că AU RECUNOSCUT toți că au dat copiilor portocală. În primul rând, NU SE DĂ PORTOCALĂ UNUI COPIL CU VÎRSTA SUB UN AN, din cauză de ALERGII, se știe asta în literatura pediatrică internațională, dar în Valahia nici doftorii nu a aflatără încă, fiindcă doftorii valahi NU CITESC și nu-și aduc cunoștințele medicale "la zi" - pe lângă că n-au învățat cum trebuie medicina în școala doftoricească valahicească. Să te ferească sfinții să ajungi pe mâna medicinei incompetente valahe, exceptând-o pe cea din BucaIe - unde e "contaminată" cu ardelenisme și moldovenisme, și deci are competiție. În al doilea rând, portocala - dacă are bacterii pe coajă - sunt șanse mari să nu îmbolnăvească deloc adulții. Ci doar pe cine e mai vulnerabil, adică COPIII MICI, fiindcă sistemul lor digestiv nu face față la Escherichia coli. Sunt sigur că muycile, nespălatele alea din Valahia - știu despre ce vorbesc ! - nu și-au spălat mâinile când au manipulat portocalele pentru copii lor. Igiena e un dușman al valahilor, nu numai de la 1907, ci se cunoaște și din statisticile făcute azi. În al treilea rând, chiar dacă îți speli mâinile înainte de decojirea portocalei, și speli portocala la exterior, tot nu ai cum să nu contaminezi interiorul cu zamă și ulei de coajă de la exterior. Iar lichidul ăla combinat este un mediu de transmitere perfect pentru microorganismele rezistente. Așa că NU DAI PORTOCALĂ LA COPII MICI ! În al patrulea rând, doftorii de la Pitești trebuiau toți demiși, că N-AU HABAR ce-i acolo la ei în ograda lor miticească nespălată. Cum să nu faci analizele pentru infecții nosocomiale timp de doi ani ? Sunt inconștienți și nemernici. În al cincilea rând, nu a apărut sindromul ăsta acum, dispersat peste tot în Rromînika. Tragedia miticească desfășurată între Pitești și BucaIe a făcut doar mai vizibile pentru presa miticească cazuri asemănătoare din alte părți, unde anterior nu au dus la moartea copiilor, așa că au fost total ignorate. Multe din alertele de acum cu copiii trimiși la BucaIe se vor dovedi nefondate. Povestea din articol este doar parte a campaniilor anti-vaccinare duse de doi-trei ani pe net de niște idioate habotnice care n-au nici o legătură cu cunoștințele medicale, dar pentru care tragediile astea sunt "mană cerească".

  raspunde comentariului
 • distrugeti

  02 martie 2016 16:42

  tot ce-i romanesc! Ordinul primit de afara trebuie executat! Daca branza de vaci de la firmuluita argesana a imbolnavit "doar bebelusii" din toata tara, atunci este clar importati de la straini, ei ne doresc doar binele, ne livreaza chiar si carne veche de 40 de ani!...

  raspunde comentariului
  • "Să firmuluiți bine !"

   02 martie 2016 20:32

   Vorbești prostii. În Transilvania firma aia de brânză nici nu există pe piață, la fel ca majoritatea firmelor de lactate din "regat". S-a întâmplat doar căi dioții de la D.S.V., incompetenți genetici și șpăgari recunoscuți, fie ei di la Argeși sau dă la BucaIe, au găsit și ei o bacterie rătăcită, uitată di cineva dîn Curtea-di-Argeși di pi un mal frumos, care nu s-a spălat pi mâini, "dupe" obiceiurili locului, și repede au învinuit firma, fără să se întrebe dacă - totuși - copiii au primit brânză în dietă. Tîmpenia, boală miticească uzuală. Netratabilă !

   raspunde comentariului
 • Tudor

  02 martie 2016 15:48

  Sunt tata si am nevoie de raspunsuri. Bulibaseala asta a autoritatilor care REFUZA machiavelic sa analizeze posibilele cauze de natura medicala a simptomelor copiilor este tot mai suspecta. Doi vecini ai mei au patit la fel cu copiii lor diaree devenita aproape cronica dupa vaccinare.

  raspunde comentariului
 • o femeie

  02 martie 2016 13:44

  difera loturile si aprovizionarea cu vaccinuri. Acest vaccin se dace de cateva ori pt ca altfel nu se activeaza la 2 luni, la 4, la 6 , la 12, la 5 ani. Initial era si la 1 an jumatate si au decis ca nu mai e nevoie de doza de la 1 an jumate - nu am gasit insa studii pentru argumentarea acestei decizii.

  raspunde comentariului
 • berenger

  02 martie 2016 13:04

  advertorial nesemnat, neasumat de nimeni. altfel spus, cineva vinde ura împotriva vaccinurilor pe site-ul rl, iar rl e o mironosiță ce nu-și asumă nimic

  raspunde comentariului
 • Simona Pickhardt

  02 martie 2016 12:39

  Felicitari Romania Libera pentru publicarea acestui articol! Sa vedem cat va rezista acest articol necenzurat si fara drept la replica din partea autoritatilor mincinoase si partinitoare cu cartelul Pharma. Am speranta ca natiunea se va trezi o data si o data...

  raspunde comentariului
 • mircea

  02 martie 2016 11:58

  Multe probleme. Incompetența autorităților de sănătate în ultimii 5-6 ani începe să arate cât de mare este aceasta.

  raspunde comentariului
 • dorin valeriu

  02 martie 2016 9:59

  Indoielile asupra responsabilitatii bacilului Escherichia Coli mi se par de bun simti. In privinta acuzelor la adresa vaccinarii, ele mi se par nefondate. Au fost vaccinati copiii din toata tara de ce doar in Arges s-au produs imbolnaviri ? Si inca ceva la orice vaccinare in masa exista si accidente, reactii adverse, nenorociri. Daca, judecate individual, ele produc efecte dureroase imbolnaviri, paralizii sau chiar decese, utilitatea lor, judecata pe plan national, nu poate fi decat evidenta. Stiu, au fost rare cazuri de paralizii dupa vaccinare antipolio dar cate imbolnaviri, paralizii sau decese au fost pe plan national inaintea descoperirii si aplicarii vaccinului ?

  raspunde comentariului
 • Marie Curie International

  02 martie 2016 9:50

  Sistemul medical si siguranta alimentara sunt viciate de mafia politica prin coruptie si incompetenta. Pana acum am prezentat spitalul de arsi, acum spitalul de copii...si cate or mai urma deoarece o criza nu seamana cu alta.

  raspunde comentariului
 • Pui botul iar

  02 martie 2016 9:35

  Corect! Nu trebuie protejate SRLurile care cumpără fiole cu bitcoins pe darknet și le vând spitalelor la preț UE... Să înfunde pușcăria securiștii care sacrifică vieți pentru profit! Cu atât mai mult dacă profitul este doar un scop secundar.

  raspunde comentariului
anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design