Conducerea Spitalului Huși a decis închiderea compartimentului de Primiri Urgenţe după ce medicul care coordona activitatea acestei structuri şi-a dat demisia în urma amenzii de 1.500 de lei primită în cazul morţii suspecte, la 40 de minute de la internare, a unei fetiţe de patru ani, informează Mediafax.
Spitalul Municipal Huşi nu mai poate rezolva urgenţele medicale în cadrul unităţii spitaliceşti, după ce, din cauza crizei de specialişti, conducerea spitalului a decis închiderea Compartimentului de Primiri Urgenţe (CPU).
Măsura a fost luată ca urmare a demisiei coordonatorului activităţii acestei structuri, medicului Gabriela Ababei, după ce comisia de anchetă desemnată de Ministerul Sănătăţii în cazul fetiţei moarte în condiţii suspecte la 40 de minute de la internare a amendat-o cu 1.500 de lei.
În aceste condiţii, urgenţele medicale din zona Huşi sunt direcţionate către Spitalul Judeţean Vaslui şi clinicile de specialitate din Iaşi.
"În unele situaţii, medicii specialişti mai sunt chemaţi la camera de gardă a spitalului pentru rezolvarea unor cazuri, care nu sunt urgenţe majore. Din păcate, medicul urgentist pe care-l aveam şi coordona activitatea CPU nu a mai revenit asupra demisiei. Am făcut toate demersurile necesare la autorităţile competente, însă nu am primit niciun răspuns favorabil”, a declarat, miercuri, managerul Spitalului Municipal Huşi, Lucia Rotaru.
Mai multe instituţii şi persoane responsabile de buna desfăşurare a actului medical în cazul fetiţei moarte în condiţii suspecte la 40 de minute de la internare au fost sancţionate de comisia desemnată de Ministerul Sănătăţii cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 25.000 de lei, pentru nerespectarea procedurilor.
Fetiţa de patru ani, din localitatea vasluiană Buneşti-Avereşti, a murit în 4 octombrie la Spitalul Municipal Huşi, la 40 de minute de la internare, iar părinţii acesteia acuză de malpraxis cadrele medicale.
Fetiţa a fost diagnosticată de către medicul de gardă cu "laringită acută, cu sindrom febril” şi a primit tratament cu antibiotic. Părinţii fetiţei cred însă că medicul i-a administrat antibiotic fără a-i face înainte un test în urma căruia să se stabilească dacă este alergică la respectivul medicament.
Părinţii fetiţei au depus plângere la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, prin care au cerut explicaţii cu privire la decesul fiicei lor.
Şi Colegiul Medicilor şi Poliţia au deschis anchete în acest caz.