30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialAnchetă la Spitalul Judeţean Bacău, după decesele a doi tineri într-o săptămână

Anchetă la Spitalul Judeţean Bacău, după decesele a doi tineri într-o săptămână

Autoritățile au declanșat o anchetă la Spitalul Judeţean Bacău, după ce în ultima săptămână au decedat doi tineri, din cauze suspecte, informează TVR.

Un băiat de 18 ani internat acolo a intrat în comă şi a murit din cauza unei răceli la plămâni, după ce o tânără de 23 de ani pierise în urmă cu câteva zile din cauza unei operaţii de apendicită. Băiatul era elev la Liceul Sanitar, fata la Şcoala de Asistente Medicale.

Tânărul se simţea foarte rău de câteva zile şi şi-a rugat unchiul să-l ducă la spital, fiindcă părinţii erau la muncă în Italia. A fost internat imediat, dar starea lui s-a agravat şi a murit exact în clipa în care medicii îi puneau o perfuzie şi intenţionau să-l transfere la un spital din Iaşi. 

Părinţii lui  acuză cadrele medicale de incompetenţă şi susţin că baiatul lor a fost tratat superficial. Părinţii spun că băiatul îi rugase pe medici să-l ducă la un spital din Iaşi fiindcă se simţea foarte rău, dar transferul a fost aprobat prea târziu.

Reprezentanţii spitalului susţin că băiatul a stat cel mult 48 de ore în spital.

Medicii legişti vor stabili cauza decesului după necropsie. Acum sunt două anchete în derulare: una în spital, cealaltă la poliţie.

 

Cele mai citite

Și Teodosie poartă rochie și își duce crucea, indiferent cât îl lovește Daniel

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a avut dreptate când a sugerat că persoanele în general purtătoare de...

Iohannis, mesaj de Ziua Drapelului Național

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, un mesaj de Ziua Drapelului Naţional, context în care a subliniat apartenenţa României la NATO, UE şi ONU şi...

Comisia Europeană spune că România tot nu e pregătită să treacă la euro

România nu îndeplineşte condiţiile pentru adoptarea monedei euro, este concluzia Comisiei Europene (CE), în urma evaluării privind compatibilitatea juridică şi îndeplinirea criteriilor de convergenţă...
Ultima oră
Pe aceeași temă