14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăAmenzi de peste 280.000 de euro, aplicate pentru nereguli de muncă

Amenzi de peste 280.000 de euro, aplicate pentru nereguli de muncă

Inspectorii de muncă au aplicat amenzi de peste 280.000 de euro și a găsit 153 de persoane care munceau la negru, în urma controalelor efectuate între 2 și 5 decembrie, conform unui comunicat al IM, remis redacției.

37 dintre persoanele care munceau fără contract individual de muncă erau la un angajator din județul Mureș, care va fi cercetat penal. Valoarea totală a amenzilor aplicate pentru muncă la negru se ridică la 620.000 de lei, iar 365 de angajatori au fost sancționați.

De asemenea, 11 persoane au fost sancţionate contravenţional deoarece au acceptat să muncească fără forme legale de angajare.

Pentru primirea la muncă a mai mult de 5 persoane fără contracte individuale au fost înaintate 3 propuneri de cercetare penală, la firme din Cluj, Dolj și Mureș.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, s-au aplicat 1080 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 291.000 de lei. În judeţul Vaslui, inspectorii de muncă au oprit două echipamente de muncă şi activitatea de placare a unui bloc, deoarece exista pericolul de accidentare. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 40 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă, arată comunicatul Inspecției Muncii.

Totodată, inspectorul general de stat Dantes Nicolae Bratu a arătat că, în această perioadă, nu sunt excluse controalele inopinate.

Cele mai citite

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă