Președintele Senatului USAMV Cluj, suspendat. Profesorul Ioan Oroian a fost trimis în judecată pentru fraudă după ce a închiriat ilegal un cămin întreg participanților la Untold

de Claudiu Padurean , 12 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 19:25, 12 septembrie 2017
Foto: Ziua de Cluj

Conducerea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj a suspendat contractul de muncă al președintelui Senatului universitar, profesorul Ioan Gheorghe Oroian. Acesta a fost trimis în judecată, alături de directorul general administrativ al universității Vasile Viorel Poruțiu, pentru fraudă.

Concret, potrivit procurorilor, în anul 2016, sub pretextul unei manifestări științifice, ei au închis căminul Agronomia II, pe care l-au rezervat, chipurile, pentru Societatea de Protecția Plantelor Transilvania, condusă de Ioan Oroian, apoi l-au închiriat participanților la festivalul Untold cu prețul de 150 de euro pe noapte. Banii ar fi ajuns, în cea mai mare parte, în buzunarele celor doi inculpați. Valoarea prejudiciului estimat de anchetatori este de peste 80.000 de lei. În judecată sunt trimise și alte patru persoane, care au fost complicii lor, inclusiv administratorul căminului în cauză, precum și cel al restaurantului Agronomia, cantina universității.

Rectorul universității clujene, Cornel Cătoi, a confirmat suspendarea profesorului Ioan Oroian. ”Conform legii, adică, mai exact, Codului Muncii, legii 53/2003, există posibilitatea suspendării contractului individual de muncă al angajaților care sunt trimiși în judecată pentru fapte penale incompatibile cu funcția deținută, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești. Cu atât mai mult am fost obligați să facem acest lucru cu cât universitatea este parte civilă în proces și persoanele implicate în urmărirea penală sunt în pozițioi care ar permite comiterea unor asemenea fapte precum cele anchetate de Parchet și menționate în rechizitoriu”, a spus rectorul Cornel Cătoi. El a adăugat că ”această suspendare pe care a decis-o universitatea - suspendarea contractului de muncă - este o măsură provizorie, până la lămurirea situației, până la rămânerea definitivă a unei decizii a instanței. Sper să nu fie vinovați. Desigur, dacă sunt vinovați, este o faptă care ar fi incompatibilă cu demnitatea academică și cu funcțiile pe care le-a deținut”. În perioada următoare, senatul universitar va stabili cine va fi președinte interimar.

Comentarii

 • Gigi

  13 septembrie 2017 13:49

  costica, fii inteligent! scrie corect romaneste!

  raspunde comentariului
 • costica

  12 septembrie 2017 20:21

  FI INTELIGENT SI GANDESTE PENTRU VIITOR SANSA TA ESTE AICI!INTRA SI VEZI!CAND AFACEREA VA AJUNGE DEPARTE O SA REGRETI!AI SCAPAT TRENUL SI NU STI CAND VINE ALTUL!?Te provoc sa testezi rapid acest sistem cu totul revolutionar de lucru acasa! Fa bani din confortul casei si bucura-te de prosperitate! LINK httpswww.youtube.comwatch?v=l423jWxz6t8Noi iti oferim toate instrumentele de care ai nevoie! Fa bani si in timpul liber! Sistemul lucreaza automat 24 din 24!Suntem o echipa de viitor!Cea mai mare provocare te asteapta cu aceasta afacere la domiciliu, simpla dar de mare viitor! IN CURAND NE EXTINDEM CU SISTEMUL SI PE PIATA MONDIALA!?httpimdsistem.rowp-login.php?action=registerref=40INFO LA pacurarucostica1963gmail com

  raspunde comentariului
anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design