15.5 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialElevii vor învăța despre drepturile de proprietate intelectuală și cum să se...

Elevii vor învăța despre drepturile de proprietate intelectuală și cum să se ferească de accidente. LISTA disciplinelor opționale introduse de Ministerul Educației

Elevii vor putea învăța, de la toamnă, despre cum să evite accidentele rutiere, dar și despre drepturile de proprietate intelectuală. Ministerul Educației a introdus patru discipline opționale noi, pentru clasa pregătitoare, clasele primare și liceu.

Cele patru discipline sunt: ”Joc şi mişcare” (clasa pregătitoare, clasele I şi a II – a), ”Educaţie pentru prevenirea riscului rutier” (învăţământ primar), ”Educaţie pentru dezvoltare” şi ”Educaţie pentru drepturile de proprietate intelectuală” (liceu).

Programa şcolară pentru disciplina opţională ”Joc şi mişcare” accentuează rolul pe care activităţile ludice trebuie să îl aibă în procesul de creştere şi dezvoltare a copiilor de șase-opt ani şi valorifică potenţialul instructiv-educativ al jocurilor, explică Ministerul Educației.

La disciplina ”Educație pentru  prevenirea riscului rutier”, elevii din clasele I-IV vor învăța regulile de circulație pe drumurile publice. Ministerul a decis să introducă acest opțional pentru că intervalul 2011-2020 a fost declarat de ONU ”Decada Acțiunii pentru Siguranță Rutieră”.

Disciplina opţională ”Educaţie pentru dezvoltare” se adresează liceenilor, care pot învăța despre globalizare, dezvoltare/dezvoltare durabilă sau cetăţenie globală. Un program asemănător se desfășoară și în liceele din Bulgaria.

”Educaţia pentru drepturile de proprietate intelectuală” îi învață pe elevii de liceu despre problemele drepturilor de proprietate intelectuală și îi încurajează să elaboreze proiecte de acest fel.

Programele au fost elaborate de Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei şi aprobate prin ordin de ministru.

Cele mai citite

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...

Dezvăluiri făcute de Anne Hathaway. Actrița a fost nevoită să se sărute cu zece bărbați

Experiența actoricească poate aduce cu sine momente neașteptate și provocatoare, iar Anne Hathaway a trăit unul dintre aceste momente la un casting. Actrița a...

Florin Roman(PNL): „ Noul PSD e de fapt vechiul PSD, aceleaşi metehne, ameninţări, şantaj, mizerie”

Deputatul PNL Florin Roman, coordonatorul campaniei partidului pentru alegerile locale, a declarat miercuri, la Târgovişte, că "noul PSD e de fapt vechiul PSD, aceleaşi...
Ultima oră
Pe aceeași temă