Cursuri suspendate toată săptămâna în școlile din șapte județe. Lista prezentată în timp real de inspectoratele județene nu corespunde cu cea transmisă de Ministerul Educației

de Alex Mihăilescu , 10 ianuarie 2017 - stire actualizata la ora 18:37, 10 ianuarie 2017
Cursuri suspendate toată săptămâna în școlile din șapte județe. Lista prezentată în timp real de inspectoratele județene nu corespunde cu cea transmisă de Ministerul Educației

UPDATE 18.35: Unităţile de învăţământ din judeţul Brăila vor rămâne închise toată săptămâna, ca urmare a emiterii noului cod portocaliu de viscol, orele pierdute urmând să fie recuperate în timpul semestrului.


Vremea rea închide școlile. Unitățile școlare din județele Constanța, Brăila, Buzău, Brașov, Călărași, Vrancea și București vor fi închise în această săptămână din cauza condițiilor meteo extreme, iar în multe alte județe, școlile vor fi închise până miercuri sau joi.

Ninsorile și gerul duc la închiderea școlilor în mai multe județe din țară. Ministerul Educației a oferit o listă astăzi, la ora 09.00 dimineața, dar inspectoratele școlare din mai multe județe au transmis o situație care diferă față de cea a edu. De la Ministerul Educației, reporterii România Liberă au aflat că inspectoratele județene încă nu au trimis situația actuală. Cu toate astea, pe site-ul edu.ro a apărut un update la ora 15.00, în care apare lista județelor în care școlile vor fi închise în următoarele zile.

Astfel, în județul Constanța autoritățile au decis să închidă cursurile la toate școlile până vineri, 13 ianuarie, inclusiv.

De asemenea, în județele Călărași, Brașov și Buzău și Vrancea cursurile vor fi suspendate complet toată săptămâna. 

Șefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) a propus ca unităţile de învăţământ din municipiul Buzău să fie redeschise, dar decizia sa a fost respinsă în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.


Ninsorile se întorc, marți seara, în cea mai mare parte a țării. Până miercuri, va fi în vigoare și un cod portocaliu de ger. Temperaturile ar putea ajunge până la -29 de grade


Iată lista prezentată de către Ministerul Educației pe  edu.ro, la ora 15.00.

UPDATE: situație cursuri școlare suspendate în totalitate (data și ora actualizării: 10 ianuarie, ora 15:00)

 • Miercuri, 11 ianuarie: Constanța, Olt, Călărași, Ialomița, Argeș și municipiul București
 • Joi, 12 ianuarie: Constanța, Călărași, municipiul București
 • Vineri, 13 ianuarie: Constanța, Călărași, municipiul București

Situație cursuri școlare suspendate parțial (data și ora actualizării: 10 ianuarie, ora 15:00)

 • Miercuri, 11 ianuarie: Caraș-Severin (Grădinița PN Feneș, Școala cu clasele I-IV Ilineț, Școala cu clasele I-IV Dobraia, Școala Gimnazială Dognecea și Școala Gimnazială Domașnea), Vâlcea (Liceul „Constantin Brâncoveanu” Horezu), Sibiu (o unitate de învățământ), Alba (o unitate de învățământ)

Dar în această listă pot fi introduse și alte județe, precum Constanța, care a transmis AICI comunicatul cu privire la sistarea cursurilor pentru întreaga săptămână.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a făcut anunțul că a decis închiderea unităților școlare până pe data de 16 ianuarie.

În Tulcea, cursurile sunt suspendate până în data de 12 ianuarie. Astfel, elevii vor fi liberi până joi și vor trebui să meargă vineri la școală.

Marți, cursurile vor fi închise în 23 de județe: Argeș, Brașov, Vaslui, Prahova, Tulcea, Teleorman, Bacău, Brăila, Olt, Iași, Neamț, Timiș, Galați, Maramureș, Dolj, Suceava, Botoșani, Buzău, Ialomița, llfov, Constanța, Vrancea și municipiul București

Miercuri, în peste 9 județe, cursurile vor fi suspendate. Iată lista încă neactualizată cu județele în care unitățile școlare vor fi închise

Minicipiul București

Județul Constanța

Județul Călărași

Județul Argeș

Județul Tulcea

Județul Ialomița

Județul Teleorman

Județul Dâmbovița

Județul Brașov.

Iată lista prezentată de Ministerul Educației pentru școlile în care s-a anunțat că marți și miercuri vor fi cursuri școlare suspendate parțial.

 1. Marți, 10 ianuarie: Covasna (Școala Gimnazială „Nicolae Colan” Sf. Gheorghe, Școala Gimnazială „Bartha Karoly” Boroșneu Mare, Școala Gimnazială „Avram Iancu8 Covasna și Școala Gimnazială „Horn David” Comandău), Mehedinți (Școala Gimnazială Ilovăț și Școala Gimanzială Tâmna), Sălaj (Grădinița cu program normal nr. 2 Mal și Școala Gimnazială nr. 1 Dragu), Călărași (5 unități de învățământ), Dâmbovița (Școala Gimnazială Ocnița, Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgoviște, Școala Gimnazială Răzvad și Școala Gimnazială Niculești), Cluj (Grădinița Jucu de Mijloc, Școala Gimnazială Luna și Școala Gimnazială „Lia Manoliu” Cornești), Caraș-Severin (Școala cu clasele I-IV Secu și Grădinița PN Secu, Grădinița PN Bocșa, Grădinița PN Feneș, Școala cu clasele I-IV Ilineț, Școala cu clasele I-IV Dobraia, Școala Gimnazială Dognecea și Școala Gimnazială Domașnea), Mureș (Școala Gimnazială „Romulus Guga” din Târgu Mureș - structura Curcubeu - Valea Rece), Sibiu (o unitate de învățământ), Alba (5 unități de învățământ), Hunedoara (4 unități de învățământ)
 2. Miercuri, 11 ianuarie: Caraș-Severin (Grădinița PN Feneș, Școala cu clasele I-IV Ilineț, Școala cu clasele I-IV Dobraia, Școala Gimnazială Dognecea și Școala Gimnazială Domașnea), Vâlcea (Liceul „Constantin Brâncoveanu” Horezu), Sibiu (o unitate de învățământ), Alba (o unitate de învățământ)

 

 

 

 

Comentarii

 • clencix

  10 ianuarie 2017 20:01

  E usor a taia frunze la caini decat sa innozi firul in sapte. Decat sa incalzeasca scolile si sa transporte copii cu autobuze incalzite pe strazi curatite de o administratie corecta, mai bine se prosteasc acasa, fara strazi curate, cu banii comunitatii pusi pe vilele administratorilor comunelor si mai ii si invata sa minta ca recupereaza ceea ce au pierdut definitiv. E greu sa muncesti, e usor s a stai, pauzele lungi si dese ne aduc numai progrese, civilizatia nu vine pe degeaba, comunismul rusesc a intrat unora in sange si in maduva oaselor, de unde se raspandesc genetic.

  raspunde comentariului
anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design