19.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Ce FUNCŢII ar putea ocupa Băsescu în Republica Moldova

REVISTA PRESEI. Ce FUNCŢII ar putea ocupa Băsescu în Republica Moldova

Adevărul analizează, vineri, posibilele funcţii pe care le-ar putea ocupa Traian Băsescu în  Republica Moldova. 

„IPOTEZĂ Constituţia din Republica Moldova îi interzice preşedintelui României, Traian Băsescu, să devină prea curând preşedinte peste Prut, dar nu-l opreşte să fie parlamentar, primar sau consilier, cu o singură condiţie: să obţină cetăţenia moldovenească”, scriu jurnaliştii de la Adevărul.

REVISTA PRESEI. Nae Nicolae, partener de politică şi afaceri cu Hrebenciuc şi Gabriel Oprea

Evenimentul Zilei prezintă, vineri, un interviu cu premierul moldovean Iurie Leancă: „Este important că nu doar ţările din Noua Europă ne susţin pentru aderare”. 

„România este un avocat natural şi apreciem enorm această susţinere. Nu întâmplător România şi Franţa au lansat iniţiativa „Prietenii Moldovei”. Totodată, este important faptul că lista ţărilor care susţine plenar şi cu toată deschiderea aspiraţiile noastre europene nu se limitează doar la ”Noua Europă” (ţările care au aderat la UE în ultimele două valuri, majoritatea din Europa centrală şi de est – n.r.), a declarat premierul moldovean pentru EVZ.

REVISTA PRESEI. Lista celor 63 SUPERFUNCŢIONARI pentru care statul toacă un milion de euro pe an

Gândul scrie despre scandalul monitorizării cartelelor pre-plătite: „Care sunt ţările din Europa în care îţi dai CNP-ul când cumperi o cartelă”.

„Printre statele europene în care utilizatorii sunt obligaţi să prezinte un act de identitate la cumpărarea unei cartele preplătite se numără Germania, Grecia, Spania, Italia, Danemarca, Letonia, Bulgaria şi Slovacia. De cealaltă parte, în state precum Irlanda, Austria, Polonia, Estonia, Portugalia, Cehia, Franţa sau Luxemburg, legea nu impune obligaţia identificării utilizatorilor de cartele preplătite la cumpărare, însă unii operatori telecom solicită aceste date. În Belgia, s-a adoptat un cadru legal în sensul identificării utilizatorilor, însă nu se aplică pentru că nu a fost adoptat un decret regal în acest sens”, scrie Gândul.info.

REVISTA PRESEI. Preşedintele ICR: Am avut relaţii cu Securitatea, dar nu am semnat

„Ponta dă corigenţa în toamnă la Bruxelles pentru fondurile europene”, titrează, vineri, Curentul.

 „Ultra-profesionistul ministru al fondurilor europene, pesedistul Eugen Teodorovici, ca şi guvernul Ponta în ansamblu nu au primit notă de trecere din partea Comisiei Europene , fiind trimişi să-şi refacă temele peste vară şi să se întoarcă la toamnă cu ele, în speranţa că vor reuşi să-i convingă pe oficialii de la Bruxelles că au un program serios, coerent, pentru atragerea banilor europeni. În timp ce Victor Ponta se împăunează la Bucureşti cu rezultatele iluzorii ale programului economic al USL, oficialii de la Bruxelles au respins pentru a doua oară programul pentru absorbţia fondurilor în perioada 2014-2020”, scrie Curentul. 

 

Cele mai citite

CNAIR anunță modernizarea Transfăgărășanului pentru prelungirea sezonului turistic

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) plănuiește modernizarea Transfăgărășanului, ceea ce va permite extinderea perioadei în care drumul este deschis circulației, a...

Probleme pentru Universitatea Craiova! Se amâna debutul lui Cicâldău

Universitatea Craiova se confruntă cu o problemă în ceea ce privește revenirea lui Alexandru Cicâldău, mijlocașul de 27 de ani, care continuă să fie...

Tragedie la Barajul Vidraru: George Țelinoiu, cunoscut sub numele de Țeli, s-a sinucis la vârsta de 34 de ani

George Țelinoiu, un fotograf apreciat și cunoscut sub numele de Țeli, a ales să-și pună capăt vieții la doar 34 de ani, într-un gest...
Ultima oră
Pe aceeași temă