Adevărul prezintă, marţi, un interviu cu noul preşedinte al Institutului Cultural Român (ICR)- Lilian Zamfiroiu: „Am avut relaţii cu Securitatea, dar nu am semnat“.
În interviul acordat publicaţiei, Lilian Zamfiroiu vorbeşte despre activitatea sa în presa comunistă, despre informaţiile date securiştilor care i-au propus un angajament în perioada studenţiei şi despre uimitoarea sa ascensiune.
În Evenimentul Zilei citim: „DNA rămâne spaima corupţilor. Topul politicienilor şi magistraţilor şpăgari”.
„La DNA, în ultimele două luni au fost peste 50 de dosare în care procurorii DNA au dispus trimiteri în judecată, începeri de urmărire penală, reţineri, arestări”. Printre premierele pe care le aminteşte EVZ se numără arestarea procurorului DNA Slobozia, Dumitru Cristudor, reţinerea şefului Antena Grou, Sorin Alexandrescu, în dosarul şantajării RCS-RDS, şi punerea sub urmărire penală a fostului ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu, în dosarul „Case pentru generali”.
„Negociatorul-şef al ştergerii datoriei Rompetrol: În vremea lui Boc, negocierile au fost purtate direct de DGIPI. Kazahii au fost ameninţaţi că o să-i salte procuratura, că vor fi arestaţi”, scrie, marţi, Gândul. „Nu mai era timp de aşteptat”. Aşa justifică Gabriel Dumitraşcu, şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, la INTERVIURILE GÂNDUL, rapiditatea cu care statul a căzut la înţelegere cu kazahii, deţinătorii grupului Rompetrol, pentru ca Guvernul să nu mai pretindă datoriile istorice de 517 milioane de euro ale rafinăriei Petromidia, primind în schimb 44,6% din acţiuni, o ofertă de 200 de milioane de doari pentru 26,6% dintre acestea şi garanţia că restul de 18% nu vor fi diluate în următorii ani”, scrie Gândul.
Curentul scrie despre „Dictatura lui Victor Ponta”: „Aşa face şi premierul care înţelege că toată puterea trebuie să fie concentrată în mâinile sale, adică ale guvernului. Ipocrizia cea mai mare este însă în reducerea de facto a puterii Parlamentului şi a Preşedinţiei (în viitorul mandat), celelalte puteri politice din stat. Asta în condiţiile în care USL a vorbit constant despre punerea în centrul vieţii politice a Parlamentului, ca organul cel mai reprezentativ pentru voinţa poporului. Nimic mai mult decât gargară politică în condiţiile în care cifrele demonstrează clar raportul de putere între aceste instituţii şi concentrarea reală a puterii în mâinile premierului Victor Ponta. Cele două camere ale Parlamentului – Senatul şi Camera Deputaţilor – fiind în fapt doar foruri executante ale comenzilor venite dinspre Palatul Victoria”, notează Curentul.