27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăAldineVicepreședintele ALDE, Adina Vălean: Locul PNL este în PPE, nu în ALDE

Vicepreședintele ALDE, Adina Vălean: Locul PNL este în PPE, nu în ALDE

Europarlamentarul PNL Adina Vălean susține că locul partidului este în grupul Partidului Popular European deoarece în cadrul ALDE, actualul grup la care sunt afiliați liberalii, este compus de partide majoritar de centru-stânga, informează Mediafax.

Reamintim faptul că Adina Ioana Vălean este vicepreședinte al Alianței Liberalilor si Democraților pentru Europa (ALDE – grupul liberal).

"Ponta nu are cum să înțeleagă orientări doctrinare, pentru că el nu are doctrină, iar PSD este sfâșiat între doctrina Ion Iliescu și doctrina poșetelor. Eu cred că locul PNL în noul Parlament European este în grupul PPE, pentru că din păcate orientarea partidelor care compun acum grupul ALDE este majoritar centru-stânga. Noi vrem să reprezentăm interesele românilor în politica europeană, iar aceste interese sunt legate exclusiv de politica de dreapta. Vom fi o voce cu greutate, pro-România, în interioriul celei mai pro-europene familii politice. Socialiștii înseamnă Rusia și din păcate pentru România înseamnă un număr mare de europarlamentari foarte slab pregătiți în politica europeană", susține Vălean într-o declarație de presă.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, despre intenţia PNL de a se aflia grupului PPE din Parlamentul European, că trădătorii şi traseiştii sunt primiţi în Parlamentul European, dar sunt dispreţuiţi cum sunt dispreţuiţi şi în România.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a anunțat că, în ședința de luni a conducerii partidului, va propune ca europarlamentarii PNL să adere la grupul PPE din Parlamentul European, precizând că propunerea sa are în vedere faptul că ”Uniunea Europeană nu trebuie să fie condusă de un preşedinte socialist”.

Cele mai citite

Alin Burcea (ANAT): Ne vom zbate pentru înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, în subordinea premierului

Alin Burcea a spus că va solicita înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, organism care să se afle direct în subordinea premierului. "Ceea ce ne propunem...

Percheziții la sediul UBER din Portugalia

Poliția portugheză și agenții fiscali au percheziționat marți sediul Uber Technologies din Lisabona, ca parte a unei investigații mai ample și a unor raiduri...

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...
Ultima oră
Pe aceeași temă