Dacian Cioloș: Pentru mine, Europa nu este Bruxelles. Este un spațiu fără bariere pentru oamenii cu inițiativă, pentru oamenii care vor să construiască în pace.

de Andrei Mărgăritescu , 25 martie 2017 - stire actualizata la ora 15:13, 25 martie 2017
Dacian Cioloș: Pentru mine, Europa nu este Bruxelles. Este un spațiu fără bariere pentru oamenii cu inițiativă, pentru oamenii care vor să construiască în pace.

Despre Uniunea Europeană se vorbește frecvent într-un stil birocratic, cu un limbaj de lemn, ca și cum Europa ar însemna numai directive, proceduri, bani, achiziții, administrație, a scris sâmbătă fostul premier Dacian Cioloș, cu ocazia aniversării a 60 de ani de la semnarea tratatatului de la Roma, care a pus bazele comunității europene. 

„Pentru mine, Europa nu este Bruxelles. Este un spațiu fără bariere pentru oamenii cu inițiativă, pentru oamenii care vor să construiască în pace. Pentru mine, Europa înseamnă democrație, solidaritate, libertate”, a precizat Dacian Cioloș.

Fostul premier a menționat că 60 de ani de Europa înseamnă un timp în care pacea a creat prosperitate. Un timp care ne-a învățat că prosperitatea are nevoie de mai mult decât de pace pentru a deveni bunăstare, interioară, în ființă, și exterioară, în societate. Cred că aceasta este misiunea noastră pentru următoarea jumătate de secol de Europă, din ce în ce mai deschisă lumii.

România este parte a Europei dacă fiecare dintre noi ne asumăm acest lucru, cu încredere, cu viziune, cu curaj, așa cum au făcut-o cei care au ieșit în stradă acum câteva săptămâni, așa cum o fac aceia dintre noi care lucrează și sunt bine integrați în alte țări europene, așa cum o facem fiecare dintre cei care credem în destinul european al României, a menționat Dacian Cioloș. „România și Europa au nevoie de fiecare dintre noi”, este îndemnul fostului premier.

Sâmbătă sărbătorim 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma, un document cu o contribuție fundamentală la ceea ce este astăzi Uniunea Europeană, structură care a asigurat o perioadă de pace şi prosperitate fără precedent în istoria Europei. Şi totuși, în prezent, mai mult ca niciodată, se face simțit un sentiment al distanțării față de proiectul european.

 

Comentarii

 • marginean

  02 iulie 2017 17:35

  va admir domnule Ciolos ca mai aveti putere si convingere sa supravietuiti in mocirla politicii romane. O simpla intrebare postacilor daca nu va place Europa si ideile ei de ce va inghesuiti vara sa infundati strazile din Germania si sa va dati odraslele la facultati in Franta si Anglia? Se poate face facultate si la Novosibirsk, cumparaturi se pot face si la Nijnii-Novgorod, de ce veniti in vest? Nu uitati ca granitele libere ale Europei inseamna si libertatea voastra de a circula, chiar daca unii romani o folosesc pentru activitati criminale si ne fac de rusine.

  raspunde comentariului
 • victoryhope3

  29 iunie 2017 22:41

  Pentru mine, Europa nu este Bruxelles. Este un spațiu fără bariere pentru oamenii cu inițiativă, pentru oamenii care vor să construiască în pace. Pentru mine, Europa înseamnă democrație, solidaritate, libertate, a precizat Dacian Cioloș.Ma infioara aceasta declaratie. Nu credeti ca in Europa mai exista zeci de natiuni , zeci de tari si tarisoare toate cu populatii diferite, toate diferite in totul?Prezentati o Europe fara natiuni, fara organizatii politice, fara nimic care sa o conduca. Probabil ca stiti mai mult decit spuneti?"Este un spațiu fără bariere pentru oamenii cu inițiativă, pentru oamenii care vor să construiască în pace". Nu exista asa ceva decit poate in raiul biblic. toate acele conceptedemocratie, solidaritate, libertate nu sint realizabile si de conceput decit in prezenta fortelor opuse lor. Nu exista ca atare...Nu intru in definitie dar sociologii pot sa va dea un raspuns exact. Insa Dle Ciolos viata unei natiuni nu poate fi lasata la discretia tuturor si in speranta ca raiul se va cobori in Europa.Era un poiet roman care scria "o lupta-i viata deci te lupta cu dragoste de ea, cu dor!". Acel poiet stia mai multe despre viata decit declaratia d-voastra o implica. de acord ati fost un PM cinstit, si puteati fi in continuare dar sa stiti ca romania e o tara si nu un loc punctiform in masa globala, mongrelizata a Europei.

  raspunde comentariului
 • Romania este parte a Eurabiei

  26 martie 2017 5:39

  Ne asumam acest lucru, cu incredere,cu viziune,cu CURAJ... ca asa vrea Ciolos

  raspunde comentariului
 • Nulitate absoluta

  25 martie 2017 19:41

  Europa nu s-a cladit stand cu mainile in san. Ai putea enumera macar un proiect serios initiat intr-un an de guvernare?

  raspunde comentariului
 • ZORO

  25 martie 2017 19:34

  BOZGORE NU E IMPORTANT CE ESTE EUROPA PT TINE CI CEEA CE ESTI TU PENTRU NOI ROMANII . ESTI O NULITATE UMANA NU AI DOVDIT NIMIC REMARCABIL IN POLITICA INTERNA SAU EXTERNA A RO. IN ACTIVITATE PUBLICA AI DOVEDIT NUMAI SUBMEDIOCRITATI SI BANDITISME. MAI BINE CAUTA-TI UN LOGOPED ............

  raspunde comentariului
 • Ilie Mihalteanu

  25 martie 2017 17:20

  Iata de ce Soros rimeaza cu Ciolos!!! Ciolos expune fara jena *filosofia * sorosista* a INVADARII Europei de catre MUSULMANII SPOSORIZATI DE SOROS

  raspunde comentariului
 • Ilie Mihalteanu

  25 martie 2017 17:20

  Iata de ce Soros rimeaza cu Ciolos!!! Ciolos expune fara jena *filosofia * sorosista* a INVADARII Europei de catre MUSULMANII SPOSORIZATI DE SOROS

  raspunde comentariului
 • Se vede ce fel de pace este in europa...

  25 martie 2017 15:26

  Plina de atentate si agresiuni.... poate aste sunt valori!

  raspunde comentariului
 • Taci dracu', falsule ! Footărațîya Mitikeaskă dă Fooțibal NU ARE "un Comitet Executiv legal, și un Statut actualizat și validat de instanță." ! ...DESFIINȚAREA, MITICI SPURCAȚI !

  25 martie 2017 13:45

  "Colonelul Florin Talpan, juristul CSA Steaua, a remis ProSport, vineri, un comunicat în care face afirmații care, odată confirmate, pot da o lovitură catastrofală Federației Române de Fotbal_ începând din 2004 și până în prezent, SC FC Steaua București SA, gruparea lui Gigi Becali, a participat la competiții fără să fie afiliată la FRF! Mai mult decât atât, juristul CSA Steaua, care l-a zdrobit pe Gigi Becali în toate procesele din ultimii ani, luându-i acestuia în instanță, pe rând, marca Steaua și apoi dreptul de a mai folosi numele Steaua, afirmă că, potrivit documentelor pe care le deține, chiar Răzvan Burleanu, președintele FRF, a semnat între martie 2014 și mai 2016 acte oficiale fără să aibă acest drept, toate hotărârile sale fiind nule de drept. În toți acești ani, FCSB a jucat pe locul AFC Steaua, care este afiliată la FRF. Doar că instanțele de judecată au stabilit deja, prin sentințele date, că AFC Steaua nu avea calitatea să transmită către societatea lui Becali, înființată în 2004 și înregistrată tot atunci la Registrul Comerțului, nici locul în prima ligă, nici palmaresul, nici marca, nici sigla, nici numele Steaua. Dacă acuzația că FCSB a participat ilegal la competiții, fără a fi afiliată la federație, se va proba în instanță, se ridică întrebarea ce se va întâmpla cu toate campionatele și cupele la care a participat, dar și cu trofeele interne și rezultatele obținute de acestă echipă. La asta se adaugă o problemă și mai spinoasă - cum va explica FRF în fața UEFA faptul că a trimis în competițiile continentale o echipă care nu făcea parte din structurile fotbalistice oficiale. Și, mai ales, ce se va întâmpla cu toți banii trimiși de UEFA către FCSB în acest timp. Citiți mai jos comunicatul colonelului Talpan, după ce miercuri Curtea de Apel i-a dat câștig de cauză într-un nou proces cu FCSB. _____"... în fața legii suntem toți egali. Iar președintelui Federației Române de Fotbal, care a semnat fără mandat acte - care sunt nule de drept, el neavând calitate oficială de reprezentant până în data de 13 mai 2016 - îi reamintesc că ar trebui să respecte Statutul și Regulamentele FRF și să dispună de urgență măsuri ca FCSB să nu mai participe la competițiile sportive deoarece, conform Biroului de Informare și Relații Publice al Tribunalului București, prin extrasul Registrului Special al Federațiilor și Fundațiilor, FCSB nu a fost niciodată afiliată la FRF. Nici măcar nu se pune problema dezafilierii FCSB, deoarece acest club nu a fost afiliat niciodată, începând cu anul 2004. Mă întreb ce rol are Federația Română de Fotbal, atât timp cât nu-și îndeplinește obligațiile statutare? Și nici nu ar avea cum să și le îndeplinească, neavând un Comitet Executiv legal, și un Statut actualizat și validat de instanță." " - M.U.

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design