10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăAldineAdina Vălean, propusă de populari pentru funcția de vicepreședinte al PE

Adina Vălean, propusă de populari pentru funcția de vicepreședinte al PE

Europarlamentarul PNL Adina Vălean și alți cinci europarlamentari ai PPE au fost desemnați de populari să ocupe funcții de vicepreședinți ai Parlamentului European, informează Mediafax. Plenul PE va valida săptămâna viitoare aceste propuneri.

"Grupul Partidului Popular European din Parlamentul European şi-a desemnat candidaţii pentru funcţiile de vicepreşedinte al Parlamentului European. Adina Vălean, europarlamentar din partea Partidului Naţional Liberal, a fost aleasă alături de Rainer Wieland, Antonio Tajani, Ramon Valcarcel, Ildiko Gall şi Mairead McGuinness", se arată într-un comunicat al PNL.

"Ar putea fi pentru prima dată de la aderare când România obţine o poziţie de vicepreşedinte al Parlamentului European. Este un semnal puternic pe care PPE îl dă românilor, să aibă încredere că sunt apreciaţi în Uniunea Europeană. (…) Cooperarea în interiorul delegaţiei României în PPE este un semnal bun pe care îl dăm pentru un partid de dreapta unit şi puternic acasă şi în Europa", a susţinut Adina Vălean în comunicatul citat.

Cei şase europarlamentari PNL aleşi la scrutinul din 25 mai s-au alăturat grupului PPE, după ce, în mandatul anterior, eurodeputaţii liberali au făcut parte din grupul ALDE. De asemenea, este în desfăşurare procesul de afiliere a PNL la PPE.

Delegaţia deputaţilor PPE din România – formată din 6 membri PNL, 5 membri PDL, 2 membri UDMR şi 2 membri PMP – a decis la începutul lunii iunie să adopte o formulă de copreşedinţie, care să fie asigurată de Adina Vălean (PNL) şi Theodor Stolojan (PDL).

Parlamentul European are 14 funcţii de vicepreşedinte.

Cele mai citite

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...

VIDEO. Predoiu: “Ungaria continuă să susțină aderarea României la Schengen terestru”

În urma unei întâlniri de lucru cu omologul său de la Budapesta, Sandor Pinter, ministrul Afacerilor Interne din România, Cătălin Predoiu, a reiterat angajamentul...
Ultima oră
Pe aceeași temă