6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechScandalul din PSD: Social-democrații din Timiș îi iau apărarea lui Sârbu și...

Scandalul din PSD: Social-democrații din Timiș îi iau apărarea lui Sârbu și grupului de la Cluj

Biroul Permanent Judeţean al PSD Timiş a arătat că Ilie Sârbu şi grupul de la Cluj "nu au ce căuta în PSD", că aceştia au format "singurul curent reformist care a existat vreodată în acest partid", într-un răspuns la acuzațiile lui Șerban Nicolae, transmite Mediafax.

"Aşa numitul «Grup de la Cluj» din PSD nu a fost niciodată o mişcare paralelă cu partidul nostru, ci a fost expresia unei nevoi interne după eşecul de la alegerile prezidenţiale din 2004. Considerăm că momentul în care Ioan Rus, Ilie Sârbu, Vasile Dâncu şi alţi social-democraţi din ţară (nu neapărat din Ardeal şi Banat) au decis să lanseze public ideea reformei ce se impunea în PSD a fost bine ales, iar rezultatele s-au văzut. A fost, de fapt, singurul curent reformist care a existat vreodată în acest partid. PSD a ieşit întărit din acest proces, iar faptul că de un deceniu suntem cel mai mare şi important partid al ţării confirmă acest fapt", se arată într-un comunicat, de marţi seară, al Biroului Permanent Judeţean al PSD Timiş.

Aceeaşi sursă precizează că nu este prima dată când senatorul PSD Şerban Nicolae are o "ieşire de acest gen" şi că "etapa răfuielilor interne prin intermediul presei a trecut de multă vreme".

"Precizăm doar că senatorul Ilie Sârbu a fost preşedinte al Organizaţiei Timiş a PSD în cea mai dificilă perioadă de opoziţie şi tranziţie, perioadă în care domnul Şerban Nicolae şi alţi câţiva colegi încercau să destabilizeze partidul şi propuneau ruperea PSD. Domnul senator Sârbu a contribuit masiv, împreună cu noi cei de aici, la schimbarea percepţiei publice a electoratului timişean faţă de social-democraţie. Proiectul de comunicare publică lansat şi susţinut de domnul Sârbu a avut efecte pozitive în timp, la nivel regional şi naţional, şi tocmai de aceea PSD a devenit cel mai puternic partid şi în judeţul Timiş. Domnul Sârbu este unul dintre parlamentarii de Timiş care s-a implicat total în susţinerea unor proiecte administrative importante derulate în localităţile care compun colegiul senatorial", se arată în comunicat.

"Notorietate pe care, probabil, şi-o doreşte şi domnul senator Şerban Nicolae, dar pe care ar putea să şi-o construiască altfel, nu lansând comunicate şi scrisori deschise, prin care să îşi atace colegii", se arată în finalul comunicatului.

Citește și: VIDEO. Şerban Nicolae: Locul lui Ilie Sârbu şi Ioan Rus NU este în PSD. Reacţia liderului senatorilor social-democraţi

Senatorul PSD Şerban Nicolae a transmis, marţi, o scrisoare către social-democraţii transilvăneni, în care susţine că "locul lui Ioan Rus şi al lui Ilie Sârbu nu este în Partidul Social Democrat", solicitând, totodată, demisia celor doi din partid.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a răspuns, marţi, acuzaţiilor lui Şerban Nicolae, spunând că atunci când venea la el să îl roage să îi dea funcţie Şerban Nicolae nu mai considera că nu e social-democrat.

Liderul senatorilor PSD l-a invitat pe Şerban Nicolae să meargă la Timişoara şi să ceară demisia sa, într-o şedinţă sau o adunare generală cu toţi membrii de partid şi primarii.

"În toţi anii aceştia nu a constatat domnul Şerban Nicolae că eu, că Ioan Rus, Grupul de la Cluj, că am înţeles că la asta face referire, că nu suntem social-democraţi? (..) Dar când venea la mine să mă roage să îi dau anumite funcţii, în calitatea mea de lider, nu a zis «dar tu nu eşti social-democrat». Trebuia să spună: «tu nu eşti social-democrat» (…) Luaţi-i pe fiecare, şi Şova cu Dragnea. Acum, asta e firesc să facem noi, în loc să ne concentrăm pe ce avem de făcut?", a mai spus Ilie Sârbu.

Citește și: PSD rămâne unit de guvernare

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă