6.3 C
București
duminică, 10 noiembrie 2024
AcasăTechScandal la Cluj. Liberalul Tişe cere demisia şefului CJ. Seplecan este membru...

Scandal la Cluj. Liberalul Tişe cere demisia şefului CJ. Seplecan este membru PNL

Alin Tişe, vicepreşedintele PNL, a cerut, luni, demisia şefului CJ Cluj, liberalul Mihai Seplecan pe care îl acuză că a negociat „în secret” preluarea deşeurilor din judeţ şi a blocat o altă investiţie în acest sens, pentru care vor plăti clujenii, în timp ce Seplecan spune că este „soldat disciplinat” şi nu atacă, se arată într-un comunicat al liberalului Alin Tişe.

Nerealizarea în ultimele două luni a depozitului temporar de gunoaie este responsabilitatea exclusivă a lui Seplecan. Clujul este într-un blocaj al gunoaielor de nepermis, întrucât interesul public a fost înlăturat în favoarea interesului privat al unei firme. În câteva luni nicio primărie de comună sau oraş nu va mai avea unde să depoziteze gunoaiele. Responsabilitatea îi aparține lui Seplecan, care trebuie să demisioneze. Orice zi în care Seplecan conduce incompetent şi iresponsabil Consiliul Judeţean Cluj înseamnă blocarea proiectelor județului Cluj şi afectează în mod grav interesele cetățenilor județului Cluj, imaginea şi credibilitatea noului PNL. Pentru acestea, Seplecan trebuie să demisioneze de la conducerea Consiliului Judeţean. Consilierii județeni sunt oameni responsabili, care nu-l mai pot gira prin votul lor. Solicit demisia de urgenţă!„, a scris Tişe în comunicat.

Vicepreşedintele liberal susţine că o regie din subordinea CJ – Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Privat (RAADPP) – ar fi putut realiza în ultimele două luni depozitul temporar, dar obținerea avizului de mediu a fost blocată la nivelul Agenției de Mediu Cluj/Ministerul Mediului de către „cei care aveau interes să favorizeze o firmă privată„.

Este un fapt de o gravitate fără precedent: un județ blocat în criza gunoaielor de o persoană care nu apără interesul public. În urmă cu două luni au existat mai multe întâlniri între Primăria Cluj-Napoca, Primăria Feleacu, RAADPP şi Seplecan pentru ca RAADPP să realizeze pe un teren proprietate de stat depozitul temporar de deșeuri. Aflăm din presă că, de două luni, fără mandat de la Consiliul Judeţean Cluj, Seplecan negocia în secret cu o firmă privată (Prosal Bucureşti – n.r.) pentru a prelua ea, fără o procedură transparentă, toate deșeurile Clujului. Aflăm că firma respectivă a cumpărat teren în secret, utilaje în secret, în baza negocierilor cu Seplecan„, scrie senatorul liberal care spune că efortul RAADPP de a realiza depozitul temporar şi de a lua teren de la comuna Feleacu „a fost sabotat” prin blocarea eliberării avizului de mediu, responsabilitatea blocării RAADPP aparținându-i „exclusiv lui Seplecan„.

În mod iresponsabil, în loc să susțină RAADPP să realizeze urgent depozitul, el negocia în secret, cu o firmă privată. Venirea firmei a fost premeditată, ea având garanția de la Seplecan că va primi gestionarea pe cel puțin 5 ani a tuturor gunoaielor Clujului. Interesul public a fost înlocuit de interesul privat prin complicitatea absolut iresponsabilă a lui Seplecan care a preferat să facă combinații cu o firmă privată, blocând RAADPP, în intenția ei de a rezolva temporar problema deşeurilor. Toate acestea pe buzunarul clujenilor, întrucât se știa că întârzierea realizării unui depozit temporar va duce la mărirea tarifelor pentru clujeni, persoane fizice şi juridice„, arată Tişe.

Potrivit acestuia, Primăria Cluj-Napoca a fost sabotată de către Seplecan pentru a-i afecta credibilitatea, „atât credibilitatea primarului, cât şi a PNL, partidul care conduce orașul şi care are majoritate în Consiliul Local„.

La sfârşitul anului trecut, CJ Cluj a reziliat contractul, invocând executarea unor lucrări neconforme, iar în ianuarie 2015 a depus o plângere penală împotriva firmelor care fac lucrările la centru. Reprezentanţii CJ Cluj anunţau că proiectul este în curs de revizuire şi au avansat un nou termen pentru finalizarea lucrărilor, 31 decembrie 2015, aminteşte Mediafax.

 

Cele mai citite

Diferențele salariale pe regiuni se adâncesc: Angajații din București câștigă dublu față de cei din Teleorman

Salariile medii nete au crescut în aproape toate județele din România, majoritatea înregistrând creșteri de peste 10%. Excepție fac județele Cluj, Mureș și Gorj,...

Acțiunile Tesla explodează, urcând capitalizarea companiei la peste 1 trilion de dolari

Tesla înregistrează un avans spectaculos al acțiunilor, cu o creștere de peste 8% doar astăzi, depășind pragul de 1 trilion de dolari la capitalizarea...

Firmele din sectorul 1, premiate de CCIB

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), cu sprijinul Primăriei de sector, a organizat în Aula Carol I din sediul său istoric Topul...
Ultima oră
Pe aceeași temă