17.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăTechRaluca Turcan, despre întâlnirea dintre președintele Iohannis și Donald Trump: Relațiile româno-americane...

Raluca Turcan, despre întâlnirea dintre președintele Iohannis și Donald Trump: Relațiile româno-americane ajung la un alt nivel

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a precizat, vineri, că întâlnirea dintre președintele Klaus Iohannis și omologul său american Donald Trump reprezintă „o reușită extraordinară, politică și diplomatică”, potrivit Agerpres.

„Relațiile româno-americane ajung la un alt nivel. Președintele Iohannis și proiectele României au întregul sprijin al Statelor Unite. A fost un mesaj extrem de clar pentru România și pentru prioritățile asumate de președinte: lupta împotriva corupției, statul de drept, dezvoltarea economică și asigurarea securității naționale", a declarat Raluca Turcan.

Președintele Klaus Iohannis a fost primit vineri la Casa Albă de omologul său american, Donald Trump, cei doi având convorbiri tete-a-tete.

Klaus Iohannis a efectuat, în această săptămână, o vizită în Statele Unite. În cadrul întrevederii cu președintele Statelor Unite s-a discutat despre parteneriatul dintre România și SUA, care a împlinit 20 de ani. Totodată, președintele american a lăudat eforturile României în lupta antiterorism, cât și decizia de a mări cheltuielile de Apărare la 2%. 


Pe aceeași temă:

Fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu, despre întâlnirea lui Klaus Iohannis cu Donald Trump: Din punct de vedere diplomatic, este un câștig

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, a declarat, vineri seara, că întâlnirea dintre președintele Klaus Iohannis și omologul său american, Donald Trump, la Casa Albă, reprezintă un câștig din punct de vedere diplomatic.

Cele mai citite

EXCLUSIV. Companiile de stat, chestiune de siguranță națională, doar în declarațiile puterii. Ministerul Economiei, fără apărare la falimentul Lido S.A.

Statul rămâne lipsit de reacție în cazul falimentului Lido S.A., companie la care este acționar majoritar, în condițiile în care afacerea pare gândită pentru...

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...
Ultima oră
Pe aceeași temă