6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportPreședintele Klaus Iohannis, la întrevederea cu Donald Trump: Toată lumea este îngrijorată...

Președintele Klaus Iohannis, la întrevederea cu Donald Trump: Toată lumea este îngrijorată cu privire la amenințarea Rusiei. Trebuie să fim pregătiți și deschiși

Președintele român Klaus Iohannis a declarat, vineri, într-o conferință de presă comună cu omologul său american, Donald Trump, că este nevoie de dialog cu Rusia, însă și de descurajarea acțiunilor lui Vladimir Putin.

Klaus Iohannis a fost întrebat de jurnaliști cum comentează afirmațiile președintelui rus Vladimir Putin, potrivit cărora România ar putea deveni o țintă a Rusiei. 



„Toată lumea e îngrijorată (n.r – cu privire la amenințarea pe care o constituie Rusia), dar a fi îngrijorat trebuie să ducă la pregătire. Așa că trebuie să fim foarte pregătiți și deschiși. În opinia mea, avem nevoie de dialog, dar, pe de altă parte, avem nevoie de ce am decis la NATO: o descurajare a Rusiei. Un dialog ar trebui să ducă către o discuție fezabilă”, a răspuns Klaus Iohannis.

La rândul său, Donald Trump a fost întrebat despre amenințarea Rusiei în regiunea Mării Negre. În acest context, el a răspuns: „SUA sunt gata să protejeze. Tocmai de aceea am vrut să mă asigur că avem banii necesari să fim acea forță”.



Klaus Iohannis a efectuat, în această săptămână, o vizită în Statele Unite. În cadrul întrevederii cu președintele Statelor Unite s-a discutat despre parteneriatul dintre România și SUA, care a împlinit 20 de ani. Totodată, președintele american a lăudat eforturile României în lupta antiterorism, cât și decizia de a mări cheltuielile de Apărare la 2%.



 
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă