12 C
București
miercuri, 8 ianuarie 2025
AcasăTechPonta: Adrian Ţuţuianu se retrage din calitatea de membru supleant CNI

Ponta: Adrian Ţuţuianu se retrage din calitatea de membru supleant CNI

Președintele CJ DÂmbovița, Adrian Țuțuianu, se retrage din calitatea de membru supleant al Consiliului Naţional de Integritate (CNI), pentru care a primit luni votul în Senat, anunță premierul Victor Ponta, într-o declarație transmisă Mediafax. O cerere în acest sens va fi depusă, marți, la Biroul Permanent al Senatului.

Conform aceleiaşi surse, motivul este că acesta "nu doreşte să aducă atingere imaginii PSD, în contextul unor suspiciuni de neclarităţi în relaţia cu ANI".

Citește și: Baronul Adrian Țuțuianu, printre controlorii activității ANI

Plenul Senatului a votat, luni, o parte din noii membri ai Consiliului Național de Integritate, după audierea acestora în Comisia juridică, fiind vorba de nouă membri titulari ai CNI și nouă membri supleanți, urmând ca noua conducere a CNI să aleagă noul președinte al acestui for.

Cei nouă membri titulari și nouă membri supleanți au fost votați individual, prin votul secret electronic al senatorilor, pentru un mandat de patru ani.

Față de propunerea făcută de Comisia juridică, în urma audierilor, plenul Senatului a respins numirea persoanelor propuse de PDL pentru poziția de membru titular și membru supleant, respectiv a Cynthiei Curt și a Cristinei Trăilă.

Mandatul foștilor membri CNI a început în 2010 și a încetat la 1 noiembrie anul acesta.

Comisia juridică a avizat favorabil, în 3 decembrie, o parte din propunerile de candidați pentru calitatea de membru al Consiliului Național de Integritate (CNI), din partea PDL, PNL, Minorități, UDMR, Ministerul Justiției, Ministerul Finanțelor și din partea mai multor asociații. Anunțul a fost făcut atunci, la finalul ședinței, de președintele comisiei, Cătălin Boboc (PNL).

Astfel, au fost propuși ca membri titulari ai CNI: Cynthia Curt, din partea grupului PDL din Senat, Bogdan Găureanu, propus de grupul senatorial al PNL, Tiberius Tănase, din partea grupului parlamentar al minorităților naționale, Peter Zsuzsanna, propusă de UDMR, Ciprian Ciucu, din partea Asociației pentru apărarea drepturilor omului în România – Helsinki, Landany Laszlo Zsolt și Xenia Cosette Teodorescu, nominalizați de Asociația Națională a Funcționarilor Publici, Viorel Miron, din partea Asociației Orașelor din România, Simona Maya Teodoroiu, nominalizată de Ministerul Justiției și Cătălin Antoanid Dumitru, propus de Ministrul Finanțelor.

De asemenea, ca membri supleanți ai CNI au fost propuși Alina Barbu, Ion Damian, Cristina Trăilă, Iuliana Cristina Păduraru, Gabriel Lungu, Novak Levente, Elena Calistru, Adrian Ţuţuianu, Gyözö István Bárczi, Sergiu Ţâra.

Cele mai citite

Fructele exotice, o alternativă pentru sezonul rece. Beneficii și utilizări ale acestora

Iarna este sezonul în care frigul și zilele scurte ne pot afecta energia și starea de spirit. În lipsa fructelor locale, dat fiind că...

Vreme neobișnuit de caldă pe 8 ianuarie: Unde se vor înregistra 18 grade

Astăzi, 8 ianuarie, vremea aduce temperaturi primăvăratice, mai calde decât ar fi normal pentru această perioadă a anului. În Dobrogea și Bărăgan, maximele vor ajunge...

Oamenii de știință au descoperit „punctul fierbinte” ascuns care a contribuit la crearea Marilor Lacuri chiar înainte ca America de Nord să existe

O echipă de cercetători a descoperit că un "punct fierbinte" antic, acum situat sub Oceanul Atlantic în apropierea Insulelor Capului Verde, a jucat un...
Ultima oră
Pe aceeași temă