19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechPNL reclamă manipularea de către PSD a opiniei publice, prin sondaje trucate

PNL reclamă manipularea de către PSD a opiniei publice, prin sondaje trucate

PNL a depus o sesizare la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) prin care cere stoparea "tehnicilor de manipulare" a opiniei publice, prin "sondaje trucate", folosite de PSD în campania electorală, a afirmat purtătorul de cuvânt al liberalilor bucureşteni, Cezar Preda, vineri, într-o conferinţă de presă. 

"PNL vine în această campanie electorală cu un candidat onest (…) şi care doreşte ca Bucureştiul să fie un oraş european. PSD vine cu trei lucruri importante: doi candidaţi – Gabriela Vrânceanu Firea Pandele şi Nicuşor Dan, vine cu sondaje trucate, folosind aici pe domnul Pieleanu şi domnul Palada, şi mai vine, într-un final, cu un program pentru Bucureşti plagiat", a declarat Preda, citat de Agerpres. 

Potrivit acestuia, "sondajele măsluite" sunt "sondajele care încalcă legea". "Plătiţi fiind, dau eronat orice cifră pentru a manipula şi pentru a dezinforma opinia publică. Astăzi am depus la AEP o sesizare în care am cerut să asigure alegeri corecte, o informare corectă a cetăţenilor pe toate canalele media şi prin toate mijloacele permise de lege, inclusiv analizele sociologice. Trebuie să punem punct acestor tactici, tehnici, strategii de campanie, bazate pe manipulare şi dezinformare, incriminate în Codul civil român. Aceasta este singura armă a PSD şi a doamnei Firea", a spus liberalul. 

În opinia acestuia, Nicuşor Dan e ''un iepuraş împins în luptă de oamenii PSD". 
Preda a adăugat că, la solicitarea PNL, Nicuşor Dan a prezentat o parte din lista finanţatorilor săi. "Sunt onorabili, dar sunt ai PSD", a susţinut liderul liberal. El i-a nominalizat în acest sens pe omul de afaceri Sir George Iacobescu, dar şi pe Iulian Stanciu, care, spune Preda, "înainte de a deveni patronul eMag, a fost fondatorul Asesoft, alături de Sebastian Ghiţă". "Cred că trebuie să publice întreaga listă. De ce nu o publică pe toată ? (…) Cine l-a finanţat pe domnia sa? Există oare printre finanţatori şi firme care au probleme acum, firme care sunt în atenţia opiniei publice? Îl somăm să facă publice aceste liste", i-a transmis Cezar Preda. 

Totodată, liberalul a acuzat-o şi pe Gabriela Firea că ar fi "plagiat" programul său electoral pentru Bucureşti de la ceilalţi competitori. "Doamna Firea, în preambulul programului său pentru bucureşteni, spune aşa: au fost utilizate date şi materiale cu caracter public, au fost preluate informaţii din documente oficiale, sugestii şi propuneri lansate în spaţiul public în ultimii ani. Adică a copiat programele altora. (…) Cum poţi să scrii într-un program pentru bucureşteni că, de fapt, tu l-ai făcut luând dintr-o parte şi din alta. Păi contribuţia dumneavoastră unde este? (…) La ce rezultate s-o aştepta doamna Firea eu îi dau următorul răspuns al PNL: să se aştepte aşa cum se aşteaptă orice elev la rezultatele pe care le ia în urma copierii", a arătat Preda. 

Cele mai citite

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă