ANALIZĂ. Penalii care vor intra pe ușa din dos în Parlament. Candidații respectă doar parțial criteriile de integritate, în timp ce liderii partidelor susțin că au făcut curățenie

de Romulus Georgescu , 29 noiembrie 2016 - stire actualizata la ora 15:00, 29 noiembrie 2016

Listele electorale sunt înțesate de candidați cu probleme penale sau incompatibili.

S-au stabilit criterii morale ce sunt respectate, de multe ori, doar la vârful formațiunilor politice. În teritoriu, unde opinia publică este mai puțin vigilentă, acestea sunt ignorate.

Mişcarea civică „Iniţiativa Ro­mânia“ a lansat site-ul www.alegeri­parlamentare2016.ro, un ghid al alegătorului, potrivit căruia printre cei 746 de candidaţi cu şanse de a intra în Parlament se află 352 de persoane cu probleme penale, incompatibile, inamici ai statului de drept.

Pentru fiecare dintre candidaţi s-a făcut o evaluare de risc pe baza informaţiilor privind integritatea (probleme penale, in­compatibilităţi, conflicte de interese sau alte fapte grave), atitudinea faţă de statul de drept şi traseismul politic.

Colecția de penali a ALDE

Statistica dată publicităţii arată că peste 71% din candidații eligibili ALDE sunt în cel puţin una dintre aceste situaţii. În cazul acestui partid, mesajul anti-Justiție vine chiar de la vârf, co-președintele Călin Popescu Tăriceanu candidând pentru un nou mandat, deși este trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă și fa­vorizarea infractorului.

În aceste condiții, partidul a devenit un aspirator de penali, punând pe liste oameni precum Dian Popescu (Gorj), venit de la PNL, după ce a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Un alt condamnat cu suspendare pentru mită electorală este Gigi Chiru (Constanța). Interesant este că ALDE a reușit să accepte pe liste și candidați refuzați de PSD, cum ar fi fostul primar din Pitești, Tudor Pendiuc, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită și abuz în serviciu.

Și fostul primar din Ploiești, Andrei Voloșevici, a prins un loc pe listele ALDE, deși a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu și trafic de influență.

La Satu Mare candidează Ovidiu Silaghi, inculpat de DNA pentru trafic de influență, și Ana Maria Papici, suspectată de corupție. Ion Ariton (Sibiu) este trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu și folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite în dosarul Gala Bute. Ilie Niță (Suceava) are trei dosare - pentru înșelăciune, emiterea de file de cec fără acoperire și braconaj.

Steluța Cătăniciu candidează pentru un nou mandat în Cluj, deși a fost găsită în conflict de interese, prin decizie definitivă a instanței (2015). Eugen Durbacă, aspirant la un loc de deputat în Galaţi, este cercetat pentru instigare la abuz în serviciu.

Oamenii președintelui Băsescu

67,7% din candidații PMP au de asemenea probleme, potrivit studiului. De altfel, Traian Băsescu însuși candidează în București, deși este urmărit penal pentru spălare de bani. Unul dintre cei mai controversați politicieni de pe listele PMP este Gelu Vișan, fost pedagog, acuzat de o elevă că a bătut-o şi că a întreţinut relaţii sexuale cu ea.

La Bacău,  PMP a apelat la Valerian Vreme, urmărit penal de DNA pentru abuz în serviciu în dosarul licențelor Microsoft. Haralambie Vochițoiu este cercetat penal de DNA pentru declaraţii false şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.  Liviu Balint (Sălaj) a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală.

Candidat în Mureș, Claudiu Puiac este urmărit penal de DNA pentru complicitate la abuz în serviciu. Aurel Olărean (Suceava) are la activ trei dosare, dintre care în unul a fost deja condamnat pentru abuz în serviciu. Cornel Sămărtinean (Timiș) este trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu în perioada în care a deținut funcția de director al aeroportului din Timișoara.

În 2015, Vasile Toniță (Vaslui) a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare pentru înșelăciune, dar pedeapsa i-a fost suspendată și i-a fost stabi­lit un termen de suprave­ghere şi de 2 ani şi 6 luni. Victor Tarhon (Tulcea) este acuzat de luare de mită în dosarul Ioanei Băsescu.

PSD a ocolit propriul Cod de Integritate

În cazul PSD, autorii studiului au identificat probleme la 52,2% din candidați. Și liderii acestui partid au dat semnalul de la vârf, ocolind propriul Cod Etic în cazurile candidaturilor lui Liviu Dragnea – condamnat cu suspendare în dosarul fraudării referendumului din 2012 – sau Victor Ponta, trimis în judecată pentru fals în înscrisuri și urmărit penal pentru obținerea de foloase necuvenite.

În aceste condiții, nici nu este de mirare că penalii PSD au luat cu asalt listele în teritoriu. Astfel, social-democrații din Vaslui i-au oferit un loc fostului liberal Dan Bordeianu, deși problemele acestuia cu legea sunt de notorietate, fiind trimis în judecată pentru abuz în serviciu și fals în înscrisuri, dar și condamnat pentru viol înainte de 1989.

Listele de candidaţi ai PSD din Prahova includ două persoane trimise în judecată pentru fapte de corupţie. Prima persoană este senatorul Radu Oprea (evaziune fiscală şi spălare de bani), iar a doua este fiica fostului baron prahovean Mircea Cosma, Andreea, acuzată de complicitate la abuz în serviciu în privinţa vânzării ilegale a unor terenuri.

La  Argeș candidează Mircea Dră­ghici, trimis în judecată de DNA pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu sau Cătălin Rădulescu, con­damnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pen­tru dare de mită. Sorin Lazăr, can­didat pe listele PSD Buzău, are la activ două condamnări cu suspendare – pentru conflict de interese și pentru abuz în serviciu.

În unele cazuri, cei cercetați în același dosar candidează în tandem. Așa se întâmplă în Dolj, unde pe listele PSD se regăsesc primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, dar și admi­nistratorul public al primăriei, Radu Preda, trimiși în judecată pentru două infracțiuni de complicitate la luare de mită și instigare la spălare de bani.

În alte cazuri, supraviețuirea pare posibilă dacă ești mai puțin cunoscut. Gabriel Vlase vrea un mandat de deputat în Bacău, deși este cercetat pentru trafic de influență într-un dosar instrumentat de DNA, disjuns din dosarul în care Viorel Hrebenciuc a fost trimis în judecată. În schimb, Hrebenciuc s-a retras din Parlament după apariția dosarului.

În Giurgiu, Niculae Bădălău vrea un nou mandat de parlamentar, deși este urmărit penal pentru trafic de influență pentru că ar fi oferit bani unei procuroare să îi închidă un dosar de spălare de bani. Bădălău a fost condamnat, în 1988, la un an de închisoare pentru că a furat patru saci de grâu, conform B1 TV.

În Călărași, social-democrații l-au pus pe liste pe Iulian Iacomi, un primar din județ,  inculpat pentru luare de mită. La Dâmbovița, Adrian Ţuțuianu este cercetat de DNA pentru trafic de influenţă în legătură cu campania electorală pentru alegerile locale din 2012.

Criteriile PNL se topesc la distanță de Capitală

În cazul PNL, procentul candi­daților cu probleme este de 38,8%. Și aceasta pentru că liberalii au întocmit un Cod de Integritate care s-a aplicat atunci când a fost vorba de persoane cu vizibilitate care s-au retras după ce au ajuns în vizorul procurorilor – vezi cazurile Vasile Blaga sau Ludovic Orban.

Însă, în teritoriu, o serie de candidați s-au strecurat prin filtrele de integritate. Numai în Botoșani, departe de lumina reflectoarelor, liberalii au trei candidați cu probleme. Este vorba de Verginel Gireadă, condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare pentru infracțiunea de însușire prin fals de documente ale unor terenuri. La rândul său, Costel Șoptică este suspectat de trafic de influență și instigare la abuz în serviciu.  Și Viorel Grigoraș este anchetat pentru înșelăciune.

Marius Bălu (Mehedinți) este urmărit penal pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu. La Călărași candidează Răducu Filipescu, aflat în stare de in­com­­patibilitate prin constata­rea ANI, după ce, în calitate de președinte al CJ Călărași, a alocat bani către două firme pe care el le conducea în perioada 2009-2010. Din același motiv a fost de­clarat incompatibil și Romulus Bulacu (Vâlcea), fost consilier județean.

Comentarii

 • jane

  01 decembrie 2016 4:39

  După ce a fost în relaie cu Scott timp deapte ani, el a rupt-o cu mine, am făcut tot posibilul să-l aducă înapoi dar tot ce a fost în Zadar, am vrut ca el înapoi atât de mult din cauza iubirii ampentru el, am rugat cu tot, am făcut promisiuni dar a refuzat. I-am explicat problema mea pentrucineva on-line i ea a sugerat că ar trebui să contactez mai degrabă un rolă vraja care ar putea ajuta-mi arunca o vraja pentrua adu-l înapoi, dar eu sunt tipul care a crezut niciodată în vraja, am avut nici o alegere decât pentru a încerca-l, I mail rolă vraja, i mi-a spus nu a existat nici o problemă că totul va fibine înainte de trei zile , că fostul meu vaîntoarce la mine înainte de trei zile, el a aruncat vraja și surprinzător în a doua zi,a fost de aproximativ 1600. Fosta mea numit mi, amfost atât de surprins, I-au răspuns la apel și tot ce a spus a fost căel a fost atât de rău pentru tot ceea ce sa întâmplat, că el a vrut ca eu să se întoarcă la el, că el iubete-mi atât de mult. Am fost atât de fericit i sa dus la el, că a fost cum am început să trăiesc împreună fericiti din nou. De atunci, am făcut promisiunea că nimeni tiu că au oproblemă relație, mi-ar fi de ajutor pentruastfel de persoană consultând el sauea de rolă vraja doar real i puternic care ma ajutat cu propria mea problemă și care este diferit de toate fals cei acolo. Oricine ar putea avea nevoie de ajutor derolă vraja, e-mail lui greatmutabayahoo.com putei e-mail-l dacă avei nevoie de asistenă sale în relatia ta sau nimic. POATE greatmutabayahoo.com nu opri vorbesc despre tine SIR lui adresa de E-mail CONTACT-l acum pentru soluție la toate ta problema

  raspunde comentariului
 • theresawilliams

  29 noiembrie 2016 22:32

  Bună ziua, eu sunt Theresa Williams După ce a fost în relație cu Anderson de ani de zile, sa despărțit de mine, am făcut tot posibilul să-l aducă înapoi, dar totul a fost în zadar, l-am vrut înapoi atât de mult din cauza iubirii am pentru el, l-am rugat cu totul, am făcut promisiuni, dar el a refuzat. I-am explicat problema mea la prietenul meu și ea a sugerat că ar trebui mai degrabă să contactați un aparat de turnare vraja care ar putea ajuta să-mi arunce o vrajă să-l aducă înapoi, dar eu sunt genul care nu a crezut niciodată în vraja, am avut de ales decât să-l, încerc mail rolă vraja, iar el mi-a spus că nu a existat nici o problema ca totul va fi în regulă, înainte de trei zile, că fostul meu se va întoarce la mine înainte de trei zile, a aruncat vraja și în mod surprinzător, în a doua zi, a fost în jurul valorii de 16. Fostul meu ma sunat, am fost atât de surprins, i-am răspuns la apel și tot ce a spus a fost că el a fost atât de rău pentru tot ce sa întâmplat că el a vrut să se întoarcă la el, că el mă iubește atât de mult. Am fost atât de fericit și sa dus la el, care a fost modul în care am început să trăiască împreună fericit din nou. De atunci, am făcut promit că cineva știu că au o problemă relație, aș fi de ajutor pentru astfel de persoane de către el sau ea referindu-se la singura rolă vraja reală și puternic, care m-au ajutat cu propria mea problemă. e-mail drogunduspellcastergmail.com puteți să-l e-mail dacă aveți nevoie de ajutorul lui în relația ta sau orice alt caz.1 Dragoste vraji2 vraji dragoste pierdută3 Vrăji Divorțul4 Vrăji Căsătoria5 ortografică obligatorii.6 Vrăji Breakup7 Alunga un iubitor rămas singur8. Vrei să fie promovat în birou9 doresc să satisfacă iubitulContactati acest mare om, dacă aveți orice problemă pentru o soluție durabilăprin drogunduspellcastergmail.com

  raspunde comentariului
 • hmm

  29 noiembrie 2016 21:47

  Clasamentul este prin urmare 1. Nu votati ALDE, peste 70 la suta penali. 2. Nu votati PMP-ul lui Basescu, aproape 70 la suta sunt penali. 3. Nu votati PSD-ul, peste 50 la suta penali. 4. Nu votati PNL-ul, aproape 40 la suta penali.E important a se aminti faptul ca USR-ul nu are penali intre candidati chiar daca pe ici pe colo mai apar cativa cu niscaiva probleme de imagine. E suficient sa stim pe cine votam si sa evitam votul in dreptul partidelor cu candidati penali la alegerile care vin.

  raspunde comentariului
  • mirela

   29 noiembrie 2016 22:18

   bravo ! uite insfarsit un comentariu matur, onest si concis ! Da, asa e ! prima conditie ca o societate sa functioneze corect este ca ea sa fie condusa onest DE SUS IN JOS ! Fara corectitudine, totu lse prabuseste. Este de altfel receta succesului reconstructiei Germaniei care era in ruine dupa WW2 ! Caci , daca si acolo cei ce au gestionat banul public ce provenea in proportie de peste 80 procente din ajutor american de refacere , ar fi furat acei bani precum PSD, PNL, PMP si alte partide ce au mai fost la putere si s-au dedulcit la averea publica, probabil Germania, oricat ar fi pompat americanii bani, ar fi aratat precum Romania azi - milioane de someri si cateva sute de bogatani din politica. Fara corectitudine, totul devine bolnavicios si saracia umple tara .

   raspunde comentariului
 • barbu florea

  29 noiembrie 2016 18:56

  CACIALMA DE LA FOSTIII - adevarati sau falsi - REVOLUTIONARI - 1989 - PARTIDUL ALIANTA NOASTRA ROMANIA .... LUSTRATIA ELECTORALA MAI BINE 40 DECAT MAI PUTIN DE 5 ! LA VREMURI NOI ! NU TOT NOI ! IN LISTELE ALEGERILOR PARLAMENTARE 2016, PE LOCURILE ELIGIBILE respectiv procentul realizat la alegerile anterioare, sau, cota de popularitate a liderului partidului PERSONALITATI CU VALOARE MORALA, PROFESIONALA, PATRIOTI din tara sau diaspora , CARE NU AU FACUT POITICA, NU AU FOST REVOLUTIONARI CU SIMBRIE DE LA SISTEMUL POLITIC ANTERIOR . In octombrie 2016 am participat in calitate de nou membru la o sedinta a Partidului Alianta Noastra Romania sector 1, prezidata de dl. Marian Munteanu presedintele partidului, am cerut cuvantul, la final,dupa ce am ascultat si celelalte pareri. Acest cuvant, s-a transformat intr-o discutie amiabila si directa, cu dl. Presedinte in fata auditorului. I-am prezentat pe larg, cat de larg s-a putut, in discutia libera STRATEGIA pe care o propun pentru INTOCMIREA LISTELOR DE CANDIDATI a partidului, liste care sa LUSTREZE TOTAL SAU PARTIAL pe fostii -1 Candidati anteriori ai diverselor partide politice la Alegerile Parlamentare.-2 Alesii si numitii lor din Parlamentul Romaniei, Senat si Camera Deputatilor si fostii demnitari din ultimii 27 de ani si nu numai.-3 Revolutionari adevarati sau falsi care au beneficiat de MITA POLITICO-SOCIALA acordata de regimul neocomunist de dupa 1989.-4 Celelalte CRITERII DE INTEGRITATE legale.Astfel intrucat POPULARITATEA presedintelui Partidului Alianta Noastra Romania, este de circa 20 si deoarece asa cum a sustinut si presedintele si vreau sa fiu de accord cu dansul, AR FI NEDREPT ca cei care sunt in staful partidului si s-au alaturat sincer acestei initiative si celalti membrii de partid care au muncit, vor muncii, au contribuit cu suflet si material la bunul mers al partidului, sa NU fie lipsiti de posibilitatea de a candida. Astfel , presupunand ca vom reusi datorita situatiei actuale a romanilor si a Romaniei si unei strategii sincere si loaiale sa realizam 50 , la aceste alegeri, LOCURILE DELA 20 LA 40 VOR FI OCUPATE DE ACESTIA INCEPAND CU PRESEDINTELE DE PARTID daca a primit mita politico-sociala , de mai sus. Aceasta strategie va insemna respectarea Proclamatiei de la Timisoara punctul 8 prin Lustratie Electorala, dar va aduce urmatoarele efecte benefice pentru partid si infaptuirea unei NOII ORDINI IN ROMANIA -Mobilizarea stafului, membrilor si a mijloacelor materiale, la maximul posibilitatilor reale, existand si o MOTIVATIE PERSONALA.-Posibilitatea desemnarii Primului Ministru si a Guvernului, dupa alegeri, conditie absolut necesara pentru instaurarea unei NOI ORDINI Ec. Fin. Soc.si chiar Politice prin trecerea la DEMOCRATIA PARTICIPATIVA si anume meritocratie si meritocratism .-Realizarea MAJORITATII PARLAMENTARE , absolut necesara pentru legiferare, modificare, amendare si anulare a Legilor abusive, protectioniste, discriminatorii, lipsite de dreptate si bun simt.Primele 20 din locurile de pe listele A.N.R. vor fi ocupate de cei mai performanti profesori, doctori, ingineri,economisti IT-isti si alte categorii, care nu au facut politica in ultimii 27 de ani, nu au beneficiat de mita politico-sociala de dupa revolutie si alte criterii de integritate, din tara si din diaspora emigrarii.Membrii partidului trebuie sa se mobilizeze si sa isi largesca randurile, pentru ca dupa Lustratia Electorala Parlamentara, urmeaza generalizarea lustratiei electorale la toate celelalte alleger si nu in ultimul rand LUSTRATIA ADMINISTRATIVA . P.S. Am demisionat din Partidul Alianta Noastra Romania deoarece CONTRAR CELOR DISCUTATE pentru REALIZAREA UNEI NOI ORDINI - 1 Primul pe LISTA SENATORILOR este MARIAN MUNTEANU , presedintele partidului si BENEFICIAR AL MITEI POLITICO-SOCIALE , acordata de MAFIA POLITICA adevaratilor si falsilor revolutionari, pentru a INABUSII TOTAL Proclamatia de la Timisoara punctul 8 - 2 Primul pe LISTA DEPUTATILOR este MIRCEA COSA fost Ministru al GUVERNULUI TRADATORE NASTASE beneficiar a MULTILE AVANTAJE din F.P.P. si F.P.S. , complice la TRECEREA AVUTIEI NATIONALE A INTREGULUI POPOR in PROPRETATEA STATULUI care dupa crearea FONDURILOR a generat JAFUL NATIONAL SI GENOCIDUL PERPETUU DE PANA ACUM , mai mult , fiind Ministrul Economiei , a girat si aplicat PRIVATIZAREA M.E.B.O. care a transformat ECONOMIA ROMANEASCA IN FIER VECI, ROMANIA DIN TARA PRODUCATOARE IN CONSUMATOARE, FORTA DE MUNCA EMIGRANTA, PAUPERIZAREA CELOR RAMASI IN TARA . s.a. . amanunte in blog Cu stima si respect ! Barbu Florea www.barbu-florea.ablog.ro barbu1952.agmail.com 0723911380

  raspunde comentariului
 • barbu florea

  29 noiembrie 2016 18:48

  OARE ? ROMANIA SI ROMANII ISI MERITA SOARTA ACTUALA la asa un popor votant asa alesi si numiti in Autoritatile Publice, ca in ultimii 27 de ani ! DE CE NU REACTIONEAZA NONVOTANTII, NU ESTE SI TARA LOR ? La alegerile anterioare locale, parlamentare si prezidentiale, foarte rar s-a depasit prezenta la vot mai mare de 50 din Listele Electorale, cu toate fraudele care s-au comis de fiecare data. Aceasta datorita, in primul rand, iresponsabilitatii si lipsei de educatie civice si democratice, dar si faptului ca politica a devenit dupa Revolutia din 1989 care a fost furata de fostii nomenclaturisti si securisti, o mocirla mizerabila, tradatoare, minciunoasa si corupta , in care multi oameni valorosi, cinstiti, patrioti, competenti, de bun simt, dupa ce au vazut directia in care a luat-o tara, au evitat sa intre, s-au fiind saraci nu au putut face fata mitei electorale si sponsorizarilor mafiote, care au facut jocurile intodeauna, Legii Partidelor Politice si Legii Electorale, care au limitat alaturi de pragurile electorale s.a accesul partidelor politice fara sponsorizari interesate, in marea lor majoritate ilicite si nu au intrat intr-o astfel de competitie inechitabila. In toata aceasta perioada nu a existat COMPETITIE PE PROGRAME DE GUVERNARE, ci o competitie a TRAFICULUI DE INTERESE, bazat pe MITA si MITA ELECTORALA, ca sa nu mai vorbim de VOTUL PE LISTE si la ultimile alegeri parlamentare de VOTUL UNINOMINAL ORIGINAL made in Romania, din 2008, care a promovat candidatii de pe locurile II , III , uneori chiar cu un numar derizoriu de voturi accumulate, in detrimental candidatului cu cele mai multe voturi accumulate in colegiu. Acum trecand de la general la concret, va voi prezenta istoria candidaturii mele la Alegerile Parlamentare 2008 in Colegiul 3 Bucuresti. Am fost nominalizat de catre PNG-CD candidat pentru Colegiul 3 Bucuresti in care locuiesc de mai bine de 30 de ani si la campania electorala am facut tot ce am putut omeneste posibil, fara multe ajutoare, pentru ca alegatorii sa ma cunoasca si spram sa ma voteze majoritar si ve-ti vedea ca aveam si motive serioase pentru aceasta. Am avut urmatorii contracandidati, principali, care au obtinut mai multe voturi decat mine, in ordinea voturilor obtinute Irinel Cristu PDL, Ludovic Orban PNL, Marius Marinescu PSD acum PRM, Petrica Preda PRM si Barbu Florea PNG-CD, cu totii am aflat cu siguranta, pe surse, ca acest colegiu va promova candidatul de pe locul al II-lea, motiv pentru care candidata de la PDL Irinel Hristu a avut o campanie electorala stearsa, afisand pe strazi si panouri electorale numai un pliant A-4 portocaliu, in care se prezenta modest si cu un scris marunt, dar a fost votata majoritar datorita inertiei alegatorilor de a vota PARTIDE POLITICE , chiar si atunci cand alegerile erau uninominale. Daca va amintiti, in precampania electorala, candidatul PNL Ludovic Orban a comis un accident grav de circulatie, in zona Cotroceni, lovind cu autoturismul pe care il conducea, o fata care traversa pe trecerea de pietoni si a fugit de la locul accidentului, accidental fiind totusi filmat de camerele de lut vederi ale strazii, publicat initial de presa si vazut de foarte multi trecatori. Un gest reprobabil , de condamnat civic si legal, icalificabil pentru un candidat dar mai ales pentru un deputat din Parlamentul Romaniei. Deasemenea daca va mai amintiti, tot in precampania electorala, candidatul PSD Marius Marinescu intr-o emisiune televizata de B1 TV , in urma unor discutii mai aprinse pe probleme politice cu o doamna de la PDL , a luat cu mana paharul cu apa protocol ce il avea pe masa si a aruncat toata apa in fata si pe pieptul doamnei, in plina emisiune, numind-o FATA DE BIDEU WC , motiv pentru care emisiunea a fost intrerupta . Si iata cum eu neica nimeni Barbu Florea incepeam sa am din ce in ce mai multa credibilitate, credeam eu, cu programul meu publicat inca de atunci in barbu-florea.ablog.ro , m-am lansat cu mai mult curaj si timp in campania electorala, visand ca PNG-CD va depasii pragul electoral de 5 , ca doamna Irinel Hristu va iesii pe primul loc datorita partidului la putere si puternic financiar, cei doi Ludovic Orban si Marius Marinescu VOR FI SANCTIONATI DE ELECTORATUL RESPONSABIL din colegiul 3 pentru faptele lor incalificabile si incompatibile cu demnitatea de Deputat al Romaniei, iar eu voi fi promovat de pe locul al II-lea, pentru ca la 501, in nici un caz nu puteam spera. Dar am supra apreciat electoratul din Colegiul 3 Bucuresti, crezand ca daca sunt bucuresteni, sunt mai informati, cu o educatie civica solida, mai verticali si exigenti cu candidatii pe care sunt chemati sa i voteze, dar am avut o mare dezamagire si o experienta trista. Si atunci ma intreb si va intreb ce pretentii mai avem ? la sarmanii muncitori, tarani si copii lor, care se lupta cu greu pentru subzistenta, sau la milioanele de emigranti din diaspora saraciei, care multi nu au pregatirea si informatia bucurestenilor, sunt usor de manipulat datorita saraciei, au devenit imuni la procesul democratic fals din tara, datorita pauperizarii continuii, lipsei sperantei,disperarii si dezinformarii permanene si sistematice prin media PARTINICA. Acestea sunt parte din motivele care m-au determinat asa cum am aratat anterior, sa nu mai accept la PUTERE si nici in OPOZITEI aliantele mafiote PSD, PNL, ALDE, si derivatele LOR PMP, PANR,USR, PRU, alte partide ex. PAS, si altele nostalgice , elitele lor corupte si tradatoare si sa militez pentru o ALIANTA a POPORULUI. Acum un popor LUCID , dupa 27 de ani de minciuna, ar trebuii sa trimita acasa MACAR PENTRU 4 ANI pe toti cei care au fost ALESI sau NUMITI in Autoritatile Publice romanesti in aceasta perioada, DEOARECE NU S-AU FACUT TREABA PENTRU CARE POPORUL ROMAN I-A ALES SI PLATIT REGESTE, PENTRU CA EI SA FURE SI AIBA INTERESE PERSONALE SI DE GRUP MAFIOT . Acum in 2016 cand SUNTEM INTR-O SITUATIE NATIONALA si INTERNATIONALA, cel putin ASEMANATOARE , cu 23 august 1944 , cand TRADAREA ROMANIEI A INTORS ARMELE IMPOTIVA NEMTILOR ALIATI cu care armata romana a luptat alaturi, pentru a deveni INVINGATORI INVINSI la mana COMUNISMULUI RUS, e timpul sa VOTAM CU REPNSABILITATE SI UNITI PENTRU O NOUA MAJORITATE . Si ca si cand, nu ar fi suficienta O - NENOROCIRE pe capul romanilor USL au incalct Constitutia Romaniei prin interventia politicienilor in justitie, cu o comisie senatoriala , anchetand procurorii care au verificat fraudele EVIDENTE de la Referendumul 2012 pentru demiterea presedintelui Romaniei. Pentru actuala putere, parlament si guvern, este mai importanta SALVAREA BARONULUI MAFIOT Liviu Dragnea presedinte al C.J. Teleorman si PRESEDINTE al PSD , DECAT RESPECTAREA STATULUI DE DREPT si a CONSTITUTIEI ROMANIEI, anume principiul separarii puterilor in statul de drept . Daca pe PSD, PNL, ALDE, PUNR, UDMR, USR, PRU, ANR . uneste hotia, coruptia, tradarea, traficul de influienta, mita REVOLUTIONARA , mita electorala si politica PE NOI CEILALTI , majoritatea poporului Roman din tara si diaspora trebuie san e uneasca disperarea, saracia, patriotismul, bunul simt si experienta trista de pauperizare si umilinta din ultimii 27 de ani. Pentru ca Romania nu este NUMAI A LOR , ci a noastra a tuturor Romanilor si a urmasilor urmasilor nostrii, pentru ca sub acest pamant si pe diverse campuri de lupta zac oasele MOSILOR si STRAMOSILOR NOSTRII EROI AI NEAMULUI ROOMANESC . In concluzie NU NE MERITAM SOARTA DE ACUM si avem obligatia sa o facem MAI BUNA SI MAI DREAPTA indiferent ce sacrificii personale si sociale va trebuii sa o facem , deaceia consider ca solutia este o a treia alianta CONVENTIA POPULARA NOUA ORDINE din ROMANIA www.barbu-fprea.ablog.ro in competitia electorala din 11.12.2016 DOAMNE LUMINEAZA PE LIDERII CURATI AI POPORULUI ROMAN AMIN ! DOMNE LUMINEAZA-I PE ROMANI neavand cu cine VOTA , in Alegrile 2016 Parlamentare , AVAND PE listele de vot ACEIASI MARIE dar, cu alta PALARIE, . Sa-I VOTEZE PE TOTI stampiland buletinul de vot LA INTAMPLARE .CAT TINE TUSUL DE PE STAMPILA, --- mai multe partede, astfel VOTUL VA FI ANULAT . . Daca ROMANIA VA AVEA 40 voturi ANULATE si 40 voturi TOTALE VALIDATE - pe toate partidele si independenti, VA FI STARE DE URGENTA IN U.E. UE va intervene in LEGISLATIA ELECTORALE ROMANA Cu sreranta ! Barbu Florea

  raspunde comentariului
 • Gorun

  29 noiembrie 2016 16:49

  PSD, fost FSN, fost PCR, fost PMR, fost pus de rusi!!!!!

  raspunde comentariului
 • Gorun

  29 noiembrie 2016 16:45

  -Dece nu sunt arestati, judecati si condamnati??????????

  raspunde comentariului
 • TRADICEANU

  29 noiembrie 2016 14:15

  Parlamentarii de dupa 1990 ar trebui judecati drept criminali de razboi de tribunalul de la Nuremberg, pardon, Targoviste, pt felul in care au distrus tara economic, social, cultural si i-au redus popu latia la jumatate fata de 1989

  raspunde comentariului
 • Mirela Antonescu - Brasov

  29 noiembrie 2016 14:09

  In ultimii doi ani am asistat in mod paradoxal la o activitate mai intensa in Parlament a PSD ! Evident ca asta a fost din orgoliul lor de infranti in alegerie lprezidentiale . Aceasta activitate mai intensa a PSd a adus si cateva realizari pozitive gen reducerea de TVA inclusiv la alimente de larg consum si alte cateva reglementari fiscale . Dar aceste initiative legislative au fost extrem de departe de adevaratele prioritati care sunt relansarea economica, in principal a productiei interne de bunuri si produse, si subsecvent reducerea somajului care a atins la noi cote neintalnite in Europa civilizata. Iar marele PNL nu a venit cu absolut nicio lege majora in Parlament , ajungand sub domnia lui Gorghiu Dej la o odihna platita cu bani grei vreme de doi ani si la o lipsa de dialog cu PSD ..precu msi la replici stupefiante ale Alinei Gorghiu care , de cate ori veneau cu vreo idee interesanta PSD_istii, Alina urla `pai asta o stiam si noi ! Pai asta era o idee a noastra ! Dupa care...vota impotriva !` ...Marea problema urata din Parlament, a fost jocul pervers al PSD-istilor ,care, sub masca acestui usor reviriment legislativ pozitiv , a promovat si sinistre initiative legislative precum pensiile speciale pentru parlamentari, tendinta de a mari salariile parlamentarilor, tentativa de a dezincrimina conflictu lde interese, apararea infractorilro din randurile lor proveniti , asaltul continuu contra justitiei si democratiei, incercarea de a limita numaru lsi tipu lde probe admise in justitie etc. Acest lucru ne aduce inca o data aminte de bataia de joc continua a PSD fatza de poporul roman de 27 de ani incoace. Rolul nefast atat economic cat si moral acest partid in raport cu cetatenii, statul si tzara sunt inegalabile. Pentru ca daca ne uitam bine in istorie, vom observa ca dramele mari produse oamenilor de catre PCR s-au mai inmuiat odata cu discursul din februarie 1956 al lui Hrusciov pri ncare acesta denunta crimele staliniste si s-au atenuat si mai mult odata cu venirea la putere a cuplului Brejnev- Mikoian . Au urmat persecutii de natura mai mult ideologica si de libertati ale drepturilor omului decat persecuti ide natura economica, ba din contra, s-ar putea spune ca regimul comunist a folosit cu succes banii luati imprumut de la banci straine ridicand o industrie si o infrastructura ce a dainuit mult timp aasigurand o dezvoltare economica fara precedent si crearea a multor milioane de locuri de munca ! Pe cand PSd a distrus efectiv toata industria tarii, in unele cazuri in mod premeditat si interesat - deci in scop de jaf - alteori din prostie, nepricepere si indolenta. Scopul principal al fruntasilor acestui partid a fost de IMBOGATIREA PERSONALA pana la limite greu de atins in lumea civilizata, de asa maniera incat ambasadorii si personalitatile occidentale ce vin la Bucuresti se uita stupefiati la luxul orbitor in care traieste protipendada PSd ....dar , iaca, de cand s-a dedulcit la putere - fara sa faca nimic remarcabil in plus - si protipendada Marelui PNL formata din `varfurile` de smecheri cu steif ale fostelro PDL si PNL mic. Nu tin aici teorii despre cat de `la baza` partidelor o fi ajuns jaful tarii si imbogatirea membrilro de rand, pentru ca nu stiu si nu vreau sa jignesc facand caracterizari aiurea dar `injectati ` cu ser politic si halucinati si cu spirit de turma sunt cu certitudine si parlamentarii obisnuiti ai celor doua partide si membri ide rand, aproape la fel ,de vreme ce niciodata nu iau atitudine si sunt chiar slugarnici si uneori lingusitori de nu-i adevarat fatza de cei ce s-au imbogatit in mod suspect - sunt celebre tiradele libidinoase ale lui Ioan Oltean cand declama ca atucni cand apare dna Udrea `pana si soarele se ascunde` !!!! sau celebrele `Iliescu apare, soarele rasare !` ` Nu vrem Kent , nu vrem valuta , vrem pe Roman sa ne f..... !` sau tropaielile indignate ale parlamentarilor PSD atunci cand Dragnea s-a plans in plin plenulk parlamentulu ica este `persecutat` de `nemiloasa` media romaneasca ca e imoral si are o amanta careia i-a cumparat masina si apartament si platit studii si aranjat post de consultanta la vaci , platit cu 3.000 lei, subliniind ca tov Catalian Stefanescu a ajuns parlamentara si consultanta la vaci doar prin `meritele` sale !!!! Daaaaaaa, asa e tov Dragnea ! La 20 de ani Catalina ii ... invata cum se ingrijeste si mulge vaca pe taranii care cresteau vaci de sute de ani ,din mos in fiu ! Si...era consultanta exact la o firma ce `accesase ` fonduri europene sub directa obladuire a tov Dragnea ! Si se mai vorbeste ca Dragnea avea si el parandaratul lui dupa o asemenea `nevinovata` ajutorare cu fonduri directionate EXACT acolo ! Iar salariul Catalinei era cam de 7 ori mai mare decat salariul minim pe economie de atunci !!!! De ! trebuia sa aiba grija de `ugere` si tot ce seamana cu ele ! ...Iar parlamentarii PSd , dupa lamentatia lui Dragnea, au inceput sa tropaiasca indignati de ziceai ca esti la Congresul acela PCR in care membrii PCR spalati la creier s-au ridicat in picioare slugarnici sa il sustina pe Ceausescu cu tunete de aplauze ...atunci cand saracul PArvulescu a indraznit sa se opuna cultului personalitatii si realegerii marelui mincinos si dictator de la Scornicesti ! .....In aceste conditii , vedeti dvs, e greu de scapat de astfel de jalnice personagii, degeaba ne framantam noi daca membrii de partid ai fiecarui partid in parte asista indiferenti - sau uneori chiar au avantaje materiale din asta - cum sefii lor de partid ruineaza tara dar ei traiesc in lux exorbitant , de nu au toti politicienii Europei adunati la un loc asemenea averi precum politicienii romani ! Si pentru a fi echidistanti , voi remarca si supusenia sinistra a membrilor si parlamentarilor PNL fatza de madona ranita a neamului Alina Gorghiu Dej , marea amatoare de aventuri sexuale cu barbati casatoriti, cea care si-a recunoscut indirect, public, intr-un interviu, pacatul unui chiuretaj cand a ramas gravida cu unul dintre ei si n-a dorit sarcina ...probabil sa nu se ...compromita politic , cea care imprreuna cu echipa de lichidatori judiciari a contribuit la ruina Inst. Nat. al Lemnului provocandu-se astfel o paguba statului roman - care o platise tocmai ca sa il apere ...si nu s-a prezentat, strategic, exact la ultima sedinta de judecata favorizand astfel declararea falimentului INL ...cea care nu isi petrece concediile in Brazilia sau Africa ca PSd-stii ci tocmai in insula Rhodos, ca la Predeal, ii pute....cea care a bagat PNL in cea mai neagra perioada din istoria sa, nicio initiativa legislativa de doi ani incoace ,dovada scaderea dramatica la jumatate a procentelor PNL in intentia de vot a romanilor si asta exact de cand e ea sefa. Ah, dar am gresit, dragi tovarasi ! Alinutza Burghiu Dej a avut totusi o initiativa legislativa ! Era gravida si si-a propus in Parlament o elge pri ncare urma sa capete - si deja poate capata, dar ea a ales sa nu isi ingrijeasca bebe-ul ci sa ne `parfumeze` cu prezenta sa mirifica in fruntea PNL - o indemnizatie de mama de 10 ori mai mare !!! Ea si toate mamicile ce au salarii colosale in raport cu noi, amarastenii ! Deci, puteti suspina linistiti, toti cei ce ati - si am - crezut in lupta politica biruitoare a PNL in raport cu PSD si in ultima speranta a noastra, a romanilor someri, acea speranta in dreapta politica - puteti deci dormi linistiti ! De doi ani incoace am schimbat umilitorul kil de ulei lunar PSD-ist cu admiratia halucinata de foame a toaletelor, parfumurilor, concediilor in Rhodos, cristalelor Swarovsky cu care Alina Burghiu Dej isi poate orna pattutul copilasului ei din cei 8000 lei cat poate ea capata ca indemnizatia de mama ! Da, dragi tovarasi ! Ea este mama eroina si de aia capata ea atata ! Iar noi, niste viermi asa cum ne categorisea Elena Ceausescu ! Ce diferenta este Elena Ceausescu si Norica Nicolai , Corina Cretu - care a vrut sa corupa un inalt demnitar american, a fost un scandal public monstru si se vorbeste ca e posibil ca aceasta Corina sa fie spioana a banuiti cui ..iata, trimesa printr-o enorma imprudenta si neglijenta a statului roman la Bruxelles - Rovana plumb, Andreea Vass paul, Raluca Turcan , Catalina Stefanescu , Elena Udrea, Gabriela Vranceanu Firea Pandele - supranumita si `vaporas` dupa prima achiztie publica incredintata unei familii care...surprize-surprize , se numeste, ghci ghicitoarea mea, da. ati ghciti, PANDELE !!! - Ecaterina Andronescu si ....ultima `speranta` a PNL-ului, Alina Gorghiu Burghiu Dej ?! Aceleasi metode de parvenire, acelasi arivism, aceeasi i-moralitate la cele mai multe dintre ele , aceleasi tirade sforaitoare despre onoare, datorie, munca, cinste, profesionalism, patrei ,credintza in ....hi, hi , `Dumnezeu` - ele au de fapt un Dumnezeu mai ...aparte, asa, cu doua cornitze si coada ! - aceleasi pupari de moaste si vizite la camine de batrani ..filmate, acelasi caschete muncitoresti si poze ...care sa dea cu poporu! Ah, poporu ` asta si patria si Dumnezeu, `reperele` lor morale in discursurile sforaitoare ...in pauzele de avut altceva in gura ! Asa ca, mai draga , poate veti fi de acord cu mine ca, dupa ce oricum situatia era dramatica cu astfel de `barbati ` - citeste infractori de sex masculin - in parlament sau cu diverse jalnice personagii cu sex incert - ce ne-au invitat, totusi sa le numaram ouale ! - exact asta ne mai lipsea amu` sa apara si astfel de gainuse electorale cum foarte portrivit le numeste simpaticul si inteligentul jurnalist Prisacariu, gainuse ....transpartinice si, se vede treaba , uneori transexuale, ale mai multor fosti sau actuali politicieni, ce intregesc imaginea catastrofala a actualului si fostelro parlamente postdecembriste care devin, iata, nu numai infractionale ci si imorale. Ce circ, ce cloaca imunda politichia romaneasca ! Si ce popor naiv, chiar fraier indraznesc sa spun, cel care rabda asa ceva. Sa fie oare foamea cea care ne-a anesteziat simtul luarii de atitudine ?!

  raspunde comentariului
 • SOCRATE

  29 noiembrie 2016 13:36

  ATENTIE mare LA ALEGERILE PARLAMENTARE PT CA DUPA 1990 ROMANIA A FOST CONDUSA DE MAFIOTI, HOTI SI BANDITI, IN PARLAMENT S-AU DAT PESTE 1500 DE LEGI NECONSTITUTIONALE DREPT PT CARE IN RO S-AU FURAT FABRICILE, UZINELE, SUPRAFETE IMENSE DE PAMANT SI APE , BOGATIILE SOLULUI padurile aurul verde SI SUBSOLULUI, platim la straini curentul electric al nostru, gazele naturale ale noastre, petrolul nostru, pana si apa noastra, FORTA DE MUNCA CEA MAI PRODUCTIVA peste 4 milioane A EMIGRAT IN STRAINATATE, RAMANAND LOCALITATILE DEPOPULATE. S-AU DISTRUS SITEMUL DE SANATATE, INVATAMANTUL, MEDIUL ECOLOGIC, JUSTITIA, SIGURANTA NATIONALA, ETC. PENTRU A NU SE AJUNGE DUPA ALEGERI LA REVOLTA SOCIALA ACUM CU OCAZIA ALEGERILOR NU TREBUIE VOTATA NICI O LISTA CU VECHI PARLAMENTARI. CEI CARE SUNTETI CONSTIENTI SI PATRIOTI SALVATI ROMANIA DE LA PIEIRE.

  raspunde comentariului
 • Andi

  29 noiembrie 2016 11:34

  Din nou, probleme cu constructia propozitiilor. Am si eu o intrebare - nu mi dau seama din titlu, la care jumatate a candidatilor va referiti? cea de la brau in sus sau de la brau in jos? Corect ar fi - jumatate DINTRE candidati

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design