21.1 C
București
duminică, 30 iunie 2024
AcasăTechOrban, reacție acidă la adresa premierului: Inculpatul Ponta nu este în măsură...

Orban, reacție acidă la adresa premierului: Inculpatul Ponta nu este în măsură să dea certificate de cinste

Fostul ministru al Transporturilor, liberalul Ludovic Orban,  i-a transmis premierului Ponta că este ultimul care ar putea da certificate de cinste, având în vedere că este inculpat pentru fapte de corupţie, informează Mediafax.

“Victor Ponta vorbește de funie în casa spânzuratului. Singurul premier din întreaga lume civilizată inculpat pentru fapte de corupție nu este în măsură să dea certificate de cinste”, a declarat Ludovic Orban.

Citește și: Cine este noua propunere a PSD la Transporturi, după ce Iohannis l-a refuzat pe Fifor

Reacția liberalului a vapărut ca urmare a afirmațiilorlui  Ponta potrivit cărora refuzul preşedintelui de a-l numi pe Mihai Fifor la Transporturi este nejustificat, având în vedere că acest portofoliu a fost deţinut în trecut de Ludovic Orban, iar Fifor este de o mie de ori mai cinstit.

Liderul PNL a mai precizat că “preşedintele nu a ridicat obiecții legate de cinstea lui Fior, ci de pregătirea profesională a acestuia”. După câte propuneri paralele cu domeniul de activitate a făcut Ponta, neîncrederea preşedintelui este justificată, a mai spus Orban.

“Ştiu că Victor Ponta este obsedat de mine, dar dacă are insomnii, îi recomand să-şi numere oile din Parlament”, a conchis prim-vicepreşdintele PNL.

Citește și: Iohannis a RESPINS propunerea lui Ponta la Ministerul Transporturilor. Ponta: A făcut-o din ambiție

Premierul Ponta a declarat, miercuri, că respingerea propunerii pentru Transporturi de către Iohannis este o chestiune de “ambiţie”, adăugând că preşedintele nu are competenţa necesară să evalueze nominalizarea şi nu poate refuza a doua propunere pe care PSD a făcut-o ulterior, în persoana lui Iulian Matache, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

“M-am obişnuit cu chestia asta de la Traian Băsescu. Iohannis e profesor de istorie (de fizică-n.r), e competent sau ce? Mă îndoiesc ca Iohannis este specialist in Transporturi”, a comentat Ponta. El a amintit că, potrivit unei decizii a Curţii Constituţionale, orice altă propunere va face preşedintele va trebui să o accepte. “Portofoliul este a PSD. Mâine la CEx se va stabili cine va fi”, a mai spus Ponta.

“Mă gândeam pe cine a avut PNL la Transporturi…Ludovic Orban. Hai să fim serioşi. Cred că este de o mie de ori mai cinstit Fifor”, a mai declarat Ponta.

Președintele a transmis premierului, printr-o scrisoare, decizia de a respinge propunerea de numire a lui Mihai-Viorel Fifor în funcția de ministru al Transporturilor, întrucât persoana nominalizată nu are expertiza și experiența managerială necesare, informează Administraţia Prezidenţială. 

Cele mai citite

Silvestru Șoșoacă despre Diana Șoșoacă: Europa o refuză, Ciolacu o ia în brațe

„ Europa o refuză, Ciolacu o ia în brațe. Șosoacă a avut nevoie de PSD-ul lui Ciolacu. Nota 5, mă refer la 5% se...

Silvestru Șoșoacă despre Diana Șoșoacă: Europa o refuză, Ciolacu o ia în brațe

„ Europa o refuză, Ciolacu o ia în brațe. Șosoacă a avut nevoie de PSD-ul lui Ciolacu. Nota 5, mă refer la 5% se...

EURO 2024: Germania trece cu 2-0 de Danemarca și e în sferturi

Germania a obținut calificarea în sferturile Campionatului European, după victoria cu 2-0 în fața Danemarcei. Meciul s-a jucat la Dortmund și a fost întrerupt...
Ultima oră
Pe aceeași temă