7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăTechOprea, despre nominalizarea lui MRU la șefia SIE: De principiu, îl sprijinim...

Oprea, despre nominalizarea lui MRU la șefia SIE: De principiu, îl sprijinim pe Iohannis

Președintele UNPR,  Gabriel Oprea, a declarat, duminică, că formațiunea pe care o conduce îl susține “de principiu” pe președintele Klaus Iohannis în privința nominalizării lui Mihai Răzvan Ungureanu la șefia SIE, informează Agerpres.

Citește și: Victor Ponta: Iohannis ne consideră pe toți niște IOBAGI

“Pe probleme de securitate națională, îl susținem pe președinte indiferent cum îl cheamă. (…)L-am susținut la numirea domnului Hellvig. Nu am știut nominalizarea pe care o va face, din principiu am spus că îl susținem și la nominalizarea de la SIE. O spunem de cinci ani, nu o spunem de ieri, partenerii noștri știu. Oricum, este o problemă pe care UNPR o are, în schimb, în tot ce înseamnă guvernare a țării, suntem total în coaliția de guvernare. (…) De principiu, îl sprijinim pe președintele României”, a spus acesta, duminică, la o emisiune pe postul B1Tv.

Oprea a adăugat că președintele Klaus Iohannis a primit sprijinul UNPR și în vederea adoptării Strategiei de apărare.

“L-am susținut pe președintele Iohannis pe proiectul de 2% PIB pentru înzestrarea Armatei pe zece ani, într-un context complicat de securitate. L-am susținut pe Strategia de apărare, (…) o Strategie bună, modernă, de stat NATO”, a mai spus acesta.

Citește și: Oprea nu vrea să îi ia locul lui Ponta în fruntea Executivului

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat că parlamentarii social-democraţi vor vota împotrivă sau nu vor participa la vot, acuzând “lipsa de respect şi dispreţul” preşedintelui Iohannis.

De asemenea, premierul a mai precizat că acordul dintre UNPR și PSD nu are în vedere și un vot comun pentru conducerea serviciilor de informaţii. 

 

Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă