PSD a lansat operațiunea „Salvați beizadeaua Andreea Cosma”. Comisia SRI încearcă să spele onoarea familie Cosma

de Romulus Georgescu , 23 martie 2017 - stire actualizata la ora 13:36, 23 martie 2017
PSD a lansat operațiunea „Salvați beizadeaua Andreea Cosma”. Comisia SRI încearcă să spele onoarea familie Cosma

Comisia SRI,  condusă de Adrian Țuțuianu (PSD), încearcă să spele imaginea  familiei Cosma, anchetând presupuse abuzuri ale serviciului secret.

Comisia SRI a audiat-o pe Andreea Cosma (deputat PSD), trimisă în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu,  și pe fostul ofițer SRI Daniel Florea. Comisia a primit mai multe documente, care vor face obiectul analizei, a anunțat, Adrian Ţuţuianu (PSD), șeful acestui for.  El nu a oferit detalii, pe motiv că audierea a fost secretă.

Ulterior, însă, unii parlamentari din comisie au avut grijă să dea ziariștilor informații „pe surse”. Potrivit acestora, documentele depuse la comisie ar demonstra faptul că SRI  și-ar fi depășit atribuțiile, implicându-se în instrumentarea unor dosare care vizau familia Cosma, mult peste ceea ce prevedea protocolul de colaborare cu Ministerul Public. Operațiunea ar fi început în 2014, când protocoalele dintre SRI și alte instituții erau legale (fiind anulate printr-o decizie a CCR din 2016 n.r). Atât timp cât documentele au caracter secret, presa nu are posibilitatea să verifice acuratețea informațiilor lansate neoficial. De menționat că, anterior, Țuțuianu recunoscuse că verificările vizează întreaga familie Cosma, afirmând că sesizarea se referă la „instrumentarea unor dosare penale, inclusiv dosare penale în care dânsa sau membri ai familiei au calitatea de învinuit, de inculpat sau sunt trimiși în judecată”. Mircea Cosma, fost președinte al CJ Prahova și fiul său Vlad Cosma, fost deputat, au fost condamnați pentru corupție. 

La limita legii

Însă, membrii comisiei nu s-au arătat dornici să-l audieze și pe Sabin Iancu, şeful SRI Prahova, adică filiala acuzată de încălcarea protocoalelor. „Nu l-am chemat pentru că mi s-a părut corect mai întâi să vedem care sunt problemele.  Eu nu vreau să facem o regulă din audierea unor ofiţeri de informaţii pentru că, practic, denaturăm întreaga activitate a Comisiei. Vor fi audieri atunci când apare ca absolut necesar”, a spus Ţuţuianu.
Implicarea lui Țuțuianu într-o operațiune legată de familia Cosma este discutabilă din punct de vedere juridic. Regulamentele parlamentare interzic formarea de comisii de anchetă pe subiecte aflate deja pe rolul justiției. Surse din PSD afirmă că operațiunea ar fi declanșată cu sprijinul liderului PSD, Liviu Dragnea.

Relațiile lui Țuțuianu cu familia Cosma au fost oscilante. Aflați inițial în conflict pentru granița dintre Dâmbovița și Prahova, cei doi s-ar fi apropiat pe zona anti-justiție. Colaborarea dintre cele două familii doi a fost întărită, recent,  de ofensiva PSD împotriva multinaționalelor. Un ziar din Prahova, apropiat de Vlad Cosma, a publicat o știre neconfirmată potrivit căreia o firmă străină le-ar fi cerut angajaților să participe la protestele împotriva ordonanței 13. Articolul a stat la baza unei cereri a lui Țuțuianu ca SRI să verifice implicarea multinaționalelor în proteste.

Dosarele familiei Cosma

*Andreea Cosma este judecată pentru complicitate la abuz în serviciu. În calitate de notar, ea este acuzată că ar fi fost implicată în vânzarea la prețuri subevaluate a unor terenuri.

* Fostul președinte al CJ  Prahova, Mircea Cosma,  a fost condamnat la opt ani de închisoare, în timp ce fiul său, fostul deputat Vlad Cosma, a primit cinci ani de închisoare, într-un dosar de corupție.
 

Comentarii

 • dan

  20 aprilie 2017 11:11

  La ce-i mai trebuie fusta. Oricum la cat a stat capra s-a obisnuit fara.Misto in parlamentul Romaniei. Avem di tati panarame, hoti, analfabeti, condamnati, impotenti intellectual etc.Daca o scoatem la produs, facem bani de pe urma putoretei.

  raspunde comentariului
 • Ce inseamna graba!

  18 aprilie 2017 18:47

  Don'soara si-a luat numai bluza, n-a mai apucat sa-si puna si fusta!

  raspunde comentariului
 • io dixit

  05 aprilie 2017 12:35

  ciociolina aia din poza e parlamentar, sau n-am citit eu bine?alde-psd, partide cinstite de altfel, stiu de borfet?

  raspunde comentariului
 • Dorel Danaila

  25 martie 2017 21:06

  Imi amintesc ce cruci isi facea Cosma-fiul la tribuna parlamentului,aburindu-ne ca parintii lui l-au invatat sa fie cinstit,bla bla bla.Dupa ce tatal si fiul au fost condamnati,iata ca PSD este penetrat de un alt membru al famigliei,de asemenea cu dosare penalea se vedea maniera mafiota prin care penala,in numele tatalui, a ajuns in parlament.Si iata un PSD cu o sfinta treime curat-penala.

  raspunde comentariului
 • [email protected]

  23 martie 2017 23:56

  Ai nevoie de un împrumut pentru a plăti facturile? Împrumut pentru a cumpara o masina? Împrumut pentru a educa copiii dumneavoastră? Contactati-ne acum i să obină împrumutul la un interes rezonabile prin intermediul aidenwilliamloanfirmoutlook.com

  raspunde comentariului
 • Lostrișteanu Frăguță

  23 martie 2017 17:28

  Che bella Famiglia! Che bella Cosa Nostra! Uomini d-onore, shpaga e ciubukul! Pille Cuonoscentze e Relazioni! PCR nelle tuta sua splendore! Mafia Rossa domina Romania!

  raspunde comentariului
 • Misu

  23 martie 2017 14:20

  psdalde= HOTII DE LA MIEZUL NOPTII!!!!!!!

  raspunde comentariului
 • Bircea madea

  23 martie 2017 14:08

  CIUMA Roșie și NOAPTEA CA HOTII vă va rămîne numele pe vecie,

  raspunde comentariului
 • Franjo Glavina

  23 martie 2017 13:49

  Acest partid de bestii trebuie scos in afara legii.

  raspunde comentariului
 • vasile

  23 martie 2017 13:46

  Infractori din toate institutiile statului, uniti-va !

  raspunde comentariului
 • Zagura

  23 martie 2017 12:20

  Dinastii create de noua nobilime. Urmeaza ca parlamentul sa adopte o lege conform careia toti au sange albastru. Si interdictia sub sanctiune penala de a afirma altceva.

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design