Șeful Camerei Deputaților, social-democratul Liviu Dragnea, a afirmat, luni, la Parlament, că se consideră o persoană „foarte cinstită”. El a continuat precizând că dosarul a fost inițiat de un procuror „care și- uzurpat calitățile oficiale”, potrivit Agerpres.
„Mă consider o persoană foarte cinstită, o persoană care a fost condamnată pe marginea unui dosar politic iniţiat de un procuror care şi-a uzurpat calităţile oficiale şi care la ora asta, eu, cel condamnat, nu are hotărârea care să îi spună de ce a fost condamnat. Dacă vi se pare normal ca după zece luni un om în România să nu ştie pentru ce a fost condamnat pe de o parte, pe de altă parte o hotărâre incompletă la care lipseşte expunerea şi motivarea, Codul de procedură penală spune practic că acea hotărâre nu există. Drept pentru care am şi făcut această contestaţie la executare”, a răspuns Liviu Dragnea.
Liderul PSD a ţinut să precizeze că el nu a furat nimic.
„Şi ca să închei, eu nu am furat nimic, doamnă. Eu am fost trimis în judecată, aduceţi-vă aminte, acelaşi scandal şi aceiaşi presiune şi manipulare îngrozitoare din 2012 când se spunea că eu am furat două milioane de voturi. Şi acum le caută. O să văd dacă le găsesc pe undeva, în condiţiile în care am fost trimis în judecată pentru ceva şi am fost condamnat pentru altceva. În primă instanţă. În a doua instanţă nu am reuşit să aflu de ce”, a conchis Liviu Dragnea.
Cele două proiecte de ordonanță de urgență prin care se grațiază mai multe categorii de pedepse penale și prin care sunt modificate legi, urmau a-l salva, miercuri, pe Liviu Dragnea, președintele PSD, de ambele dosare penale, spun sursele României Libere apropiate Guvernului. După ce ar fi scăpat de dosarele penale, Liviu Dragnea ar fi vrut să declașeze procedurile pentru a ocupa fotoliul de premier.
Liviu Dragnea are un dosar penal în care este judecat la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru instigare la abuz în serviciu. Dragnea este acuzat că în 2006, pe când avea funcție de conducere în PSD și era președintele Consiliului Județean Teleorman, și-ar fi instigat soția (pe Bombonica), șefă la Protecția Copilului Teleorman, și alte persoane cu funcții în acest serviciu public social, să angajeze fictiv și să plătească salarii pentru două persoane care munceau la sediul PSD din Alexandria.