15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăTechGALERIE FOTO. Ce nu s-a văzut la televizor la Congresul PNL

GALERIE FOTO. Ce nu s-a văzut la televizor la Congresul PNL

Discursurile lungi i-au determinat pe mulți dintre delegații la congresul PNL să părăsească sala, preferând localurile care înconjoară Romexpo.

Mulți dintre delegați s-au întors în sală abia în momentul crucial – discursul candidatului Ludovic Orban, care a strâns cele mai multe aplauze.
Paradoxal, în cadrul discuțiilor din zona de relaxare, majoritatea delegaților la congres nu păreau să aibă emoții în privința bătăliei interne. ”Ludovic e ca și câștigător. Marea bătălie este posturile de prim-vicepreședinți și vicepreședinți”, afirma un parlamentar PNL, înconjurat de colegii de filiale.
Principalul subiect de discuție la o bere sau la o cafea era situația din PSD. ”PSD face și treaba noastră. Am privit, până acum, PSD ca pe un partid disciplinat, dar ceea ce ce întâmplă depășește orice imaginație”, comenta un liberal. Altul își întreba nerăbdător colegii. ”A venit vreo veste de la UDMR?”, cu trimitere la moțiunea de cenzură inițiată de PSD împotria propriului guvern.

5000 de delegați ai PNL s-au reunit la Romexpo pentru a-l alege pe noul președinte al partidului, în cursă intrând Ludovic Orban și Cristian Bușoi. De menționat că, în momentul în care pe scenă au apărut cei doi candidați și susținătorii lor, Ludovic Orban a întrunit cele mai multe aplauze. Pe scenă au venit fiecare dintre candidați, însoțiți de cinci susținători. Intâi, a urcat Bușoi împreună cu Theodor Stolojan, Mugur Cozmanciuc, Alin Tișe,Nicolae Robu și Dan Motreanu, apoi Ludovic Orban, împreună cu Raluca Turcan, Ilie Bolojan, Mircea Hava, Iulian Dumitrescu, Vlad Nistor.

​Starea de spririt a fost surprinsă și de Mircea Hava, primarul din Alba-Iulia, susținător al lui Ludovic Orban. ”Unele discursuri îmi amintesc de discrusurile din vremea studenției, când abia așteptam să ies din sală. Oricum, nu discursurile schimbă votul, votul se tranșează prin negocieri”, a sintetizat Hava.


 

 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Un film românesc și unul România – Republica Moldova participă la festivalul de film de la Moscova, în ciuda sancțiunilor asupra Rusiei. Regizorul român...

Un film realizat în România, intitulat "21 de rubini", a fost prezentat în cadrul festivalului de film de la Moscova (19 - 26 aprilie...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă