21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechBiroul Electoral București obligă PNL să retragă lozinca anti - PSD care...

Biroul Electoral București obligă PNL să retragă lozinca anti – PSD care folosea un termen asociat antisemitismului

Biroul Electoral al Municipiului București a decis că PNL este obligat să retragă postarea electorală anti – PSD care utiliza termenul “pogrom” – termen asociat, în general, crimelor săvârșite împotriva evreilor.

“În urma unei plângeri depuse de dna. Gabriela Firea, președintele organizației București a PSD, Biroul Electoral de Circumscripție nr. 42 al Municipiului București a decis, în ședința din 23 noiembrie a.c., că Partidul Național Liberal a încălcat legea prin distribuirea, în mediul online, a unei postări care asociază Partidul Social Democrat cu o perioadă caracterizată de puternice tulburări sociale și politice. Mai precis, pe site-ul propriu și pe conturile partidului de pe rețelele de socializare a fost distribuit mesajul: „Dragnea: DUPA ALEGERI, TOȚI VOR PLĂTI #POGROMdeguvernare PSD” 

Astfel, în baza art. 80 alin. 1 și 2 și raportat la art. 65 alin. 3 din Legea nr. 208/2015, Biroul Electoral de Circumscripție a dispus obligarea PNL de a retrage, de pe site-ul propriu și de pe rețelele de socializare a postării care făcut obiectul sesizării”, informează, miercuri, un comunicat transmis de PSD.


Citește și: Gafă de campanie a PNL București: Dragnea, acuzat că pregătește un pogrom

Organizația PNL București a postat pe facebook un colaj fotografic în care președintele PSD, Liviu Dragnea, anunță „pogromul” de după alegeri. Termenul de pogrom definește însă o revoltă violentă îndreptată împotriva cetățenilor de origine iudaică. El a fost folosit în secolul XIX pentru a descrie atacurile împotriva evreilor din Ucraina și Belarus, parte a Rusiei țariste.


 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă