21.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăTechBăsescu le cere lui Iohannis și Ponta să-l remanieze pe Darius Vâlcov....

Băsescu le cere lui Iohannis și Ponta să-l remanieze pe Darius Vâlcov. Cum își argumentează fostul șef de stat demersul

Fostul președinte Traian Băsescu a făcut, sâmbătă seară, un apel către actualul șef de stat Klaus Iohannis și premierul Victor Ponta pentru remanierea ministrului de Finanțe Darius Vâlcov, urmărit penal pentru trafic de influență.

Băsescu a arătat, într-un mesaj postat pe rețeaua de socializare Facebook, că ” orice oră întîrziere în remanierea ministrului de finanţe Vâlcov are efecte grave de credibilitate politică în exterior, pe pieţele financiare, dar şi pe cursul de schimb”.

Citește și: INTERCEPTĂRI. „Pulifricii” ministrului Finanțelor, Darius Vâlcov, cărau banii cu mașina la casele de schimb valutar. Mita totală: 2.000.000 euro

Redăm mesajul fostului șef al statului:

”Domnule Preşedinte Iohannis,
Domnule Prim Ministru Ponta,
Ştiu că este weekend, dar ministrul de finanţe al României a fost pus sub învinuire pentru presupuse fapte de corupţie (nu spun că este vinovat).
Vă rog înţelegeţi că orice oră întîrziere în remanierea ministrului de finanţe Vâlcov are efecte grave de credibilitate politică în exterior, pe pieţele financiare dar şi pe cursul de schimb.
Faceţi remanierea domnului Vâlcov înainte de ziua de luni (am sperat că o faceţi azi).
PS: Dacă era vorba de ministrul de la cultură, mediu, transporturi, tineret şi sport poate mai puteaţi aştepta pînă luni”.

Darius Vâlcov este acuzat că, pe vremea când era primar al orașului Slatina, a primit 2.000.000 de euro pentru a face trafic de influență în beneficiul unor firme de construcții, care aveau lucrări în Slatina, Scornicești,Piatra Olt și Drăgănești.

Cele mai citite

Cluj-Napoca: Marcel Ciolacu a testat un nou model de mașină electrică

Premierul Marcel Ciolacu a testat la Cluj-Napoca un prototip de maşină electrică produs integral în România. Testul a avut loc în timpul vizitei pe...

Marcel Ciolacu: Nu e nevoie de legislație suplimentară, ca domnul președinte Iohannis să candideze

Declarația a fost făcută în timpul unei vizite la Cluj Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat, sâmbătă, la Cluj, că nu crede că...

Tipuri de mașini de găurit: cum o alegi pe cea care ți se potrivește?

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...
Ultima oră
Pe aceeași temă