Alba: Cum au protestat un deputat şi alţi membri ai Mişcării Populare împotriva legii defăimării

de Roxana Petre , 12 februarie 2016 - stire actualizata la ora 14:55, 12 februarie 2016
Foto: www.facebook.com/clement.negrut.1

Un protest faţă de legea defăimării a avut loc, vineri, la Alba, unde preşedintele organizaţiei Alba a Mişcării Populare (MP), deputatul Clement Negruţ, şi patru dintre candidaţii din judeţ ai partidului, la alegerile locale, s-au prezentat cu foi albe lipite pe gură, la o conferinţă de presă, informează Agerpres.

"Mişcarea Populară protestează împotriva 'legii defăimării' a lui Liviu Dragnea. Am ales această metodă de protest pentru a ne arăta indignarea pentru această lege prin care PSD-ul, prin domnul Dragnea, încearcă să pună pumnul în gură celor care îşi doresc liberă exprimare pe reţelele de socializare, şi nu numai. E un prim pas spre dictatură, e un prim pas şi un semnal şi către dumneavoastră, cei din presă", a susţinut deputatul Clement Negruţ. 

Citeşte şi: Dragnea și-a sters toate comentariile de pe Facebook la postarea despre Legea defăimării. Cum își explică gestul

Acesta a adăugat că MP se opune categoric "acestui demers al lui Liviu Dragnea şi al PSD-ului", menţionând că "nu este pentru prima dată când PSD-ul încearcă să se opună libertăţii de exprimare a cetăţenilor".

Negruţ a făcut aceste declaraţii în timp ce avea lipită foaia pe o jumătate de gură, ceea ce ar simboliza faptul că "nu a putut Dragnea să i-o închidă pe toată"

Pe foile ţinute în mâini de către deputat şi candidaţii MP la alegerile locale din Blaj, Zlatna, Galda de Jos şi Lupşa se putea citi "Vrem libertate de exprimare", "Nu ne băgaţi pumnul în gură","PSD vrea să tăcemşi "Nu Legii "Dragnea"'. 

Proiectul de lege privind promovarea demnităţii umane şi toleranţei faţă de diferenţele de grup a fost denumit "legea defăimării" pentru "a se încerca să se spună că este o lege negativă", a declarat, miercuri, preşedintele PSD, Liviu Dragnea. 

Membrii Comisiilor juridică şi pentru drepturile omului din Camera Deputaţilor au dat marţi, în şedinţă comună, raport de admitere pentru proiectul de lege privind promovarea demnităţii umane şi toleranţei faţă de diferenţele de grup, adoptând şi un amendament care vizează aplicarea unor sancţiuni contravenţionale pentru cei care discriminează persoane fizice între 1.000 şi 30.000 de lei, respectiv grupuri sociale, între 2.000 lei şi 100.000 de lei. 

Citeşte şi: Dragnea, noi precizări despre Legea defăimării: Liber la criticat politicieni

Raportul a fost adoptat cu majoritatea voturilor deputaţilor PSD, fără susţinerea UDMR şi PNL. Proiectul a fost adoptat de Senat, Camera Deputaţilor fiind for decizional în acest caz

Comentarii

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design