21 de preşedinţi de organizaţii judeţene ale PMP au devenit interimari, fiind „susceptibili” să fie schimbaţi în următoarele două săptămâni, ca urmare a rezultatelor obţinute la alegerile locale, a declarat joi preşedintele formaţiunii, Traian Băsescu, după şedinţa Colegiului Naţional al partidului.
El a mai anunţat că Robert Turcescu a fost desemnat şi preşedinte interimar al organizaţiei de Bucureşti, după ce a fost ales şi vicepreşedinte al PMP, informează Agerpres.
„A fost o şedinţă de analiză a alegerilor, s-a luat organizaţie cu organizaţie. Vă pot spune că 21 de preşedinţi de organizaţii judeţene au devenit interimari, fiind susceptibili la schimbare în perioada imediat următoare şi asta se va întâmpla în două săptămâni, ca urmare a rezultatelor pe care le-au obţinut”, a precizat Băsescu.
Băsescu a mai spus că a desemnat patru noi vicepreşedinţi dintre preşedinţii organizaţiilor judeţene sau dintre candidaţii de la Bucureşti (Robert Turcescu, Ştefănel Dan Marin, Ştefan Enache şi Adrian Todoran – n.r.) care au avut rezultate mult peste media partidului.
Preşedintele PMP a mai precizat că partidul a obţinut 1.291 de consilieri locali, este prezent în 16 consilii judeţene şi are 18 primari, menţionând că aceştia au fost împuterniciţi să-şi negocieze majorităţi cu care să poată „guverna” la nivel local.
„Pentru a asigura celor 18 primari posibilitatea să-şi exercite mandatul, au fost împuterniciţi să-şi negocieze majorităţi cu care să poată guverna local. De asemenea, atât preşedinţii de consilii judeţene cât şi preşedinţii de organizaţii locale au fost autorizaţi să negocieze formarea de majorităţi acolo unde sunt solicitaţi. Deci, nu s-a dat o linie politică, cu PSD sau cu PNL sau cu UDMR, ci să valorifice funcţiile de consilieri pe care le-au obţinut prin vot, bineînţeles, încercând să obţină şi angajamentul că o parte minimă din programul cu care au fost în campanie va deveni şi program al respectivului consiliu judeţean”, a arătat Băsescu.
El a subliniat că nu este vorba despre alianţe politice, ci de o participare în consilii, fără „angajament politic”.
„Noi nu facem alianţe politice, este exclusă această abordare, ne dăm seama că dacă rămânem să privim la lună, să facem cum s-ar spune opoziţie, pur şi simplu această brumă de consilieri pe care am obţinut-o nu ne va folosi la nimic în alegerile legislative şi vom participa, acolo unde sunt condiţii, la formare de majorităţi. (…) S-a stabilit o linie consecventă, să participăm la majorităţi în consilii fără niciun fel de angajament politic”, a conchis Băsescu