8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăPoliticăMarius Nicoară (PNL) rămâne senator, deşi a fost condamnat definitiv la un...

Marius Nicoară (PNL) rămâne senator, deşi a fost condamnat definitiv la un an cu suspendare

Senatorul PNL de Cluj, Marius Nicoară a fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare, pentru conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice.

Marius Nicoară a declarat însă că nu va demisiona din Parlament și că va contesta decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, la CEDO.

”Mi s-a încălcat dreptul la apărare. Sunt atâtea cazuri în România, ca și cel al meu, care au primit achitări. Doar pe mine m-au condamnat și asta pentru că sunt parlamentar. Voi demonstra că sunt nevinovat, dar asta presupune timp și bani”, a spus Marius Nicoară.

Senatorul PNL este acuzat că în data de 28 noiembrie 2014 a produs un accident de circulație, într-un moment în care se afla sub influența băuturilor alcoolice.

„La data de 28 noiembrie 2014, în jurul orei 23:45, inculpatul Nicoară Marius Petre a condus un autoturism pe strada Eugen Ionescu, pe sensul de mers către Calea Turzii, din municipiul Cluj Napoca, iar în momentul în care a ajuns în dreptul imobilului cu nr. 13, nu a păstrat o distanţă corespunzătoare faţă de mașina din faţa sa, producând un accident de circulaţie și intrând în coliziune cu un autovehicul care frânase pentru a efectua un viraj la stânga. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a martorului V.C.R. , conducătorul auto al mașinii cu care a intrat în coliziune și care a refuzat să depună plângere. Prin raportul de expertiză medico-legală s-a concluzionat că inculpatul Nicoară Marius Petre avea la ora indicată o alcoolemie de cca. 1,65 grame la mie”, au arătat procurorii.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...
Ultima oră
Pe aceeași temă