15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăVIDEO Iohannis: "Predictibilitatea economică nu trebuie să rămână doar un slogan pentru...

VIDEO Iohannis: “Predictibilitatea economică nu trebuie să rămână doar un slogan pentru seminarii”

România a încheiat anul 2017 cu o creștere economică record în Uniunea Europeană, de 7%, care generează însă și o serie de contradicții și, bineînțeles, foarte multe așteptări.

Dincolo de dimensiunea cantitativă a creșterii economice, reperele acesteia în materie de producție și competitivitate vă aparțin dumneavoastră, mediului de afaceri, în special acolo unde și atunci când investițiile vizează perspective de dezvoltare pe termen lung și sectoare competitive ale economiei noastre.

De exemplu, sectorul IT, sectorul energetic și industria auto sunt, în prezent, domenii cu un potențial economic deosebit de important pentru România.

Sectorul IT, bunăoară, a depășit constant ponderea de 5% din PIB, fiind deasupra mediei europene și în plină expansiune. Inovația și tehnologia vor constitui platforma indispensabilă a economiei viitorului, iar potențialul creativ pe care România îl deține merită a fi pus în valoare.

În calitate de oameni de afaceri, dumneavoastră înțelegeți cel mai bine faptul că performanța mediului de afaceri nu poate fi, pentru prea mult timp, deasupra calității politicilor economice pe care Guvernul le promovează.

De aceea, am atras atenția tuturor guvernelor, dar cu precădere celor trei din ultimul an, că predictibilitatea economică nu este un slogan la care se apelează doar cu ocazia seminariilor.

În esență, lipsa de predictibilitate atrage și lipsa de sustenabilitate a performanțelor economice, iar mediul de afaceri știe cel mai bine că ceea ce se câștigă ușor de multe ori se pierde la fel de ușor.

Tocmai de aceea, pentru a obține un parcurs economic durabil, decidenții de politică economică trebuie să fie capabili să ofere încredere mediului privat, prin măsuri bine fundamentate, transparente și, mai ales, predictibile, care să rezolve problemele din economie, nu să creeze altele poate chiar mai mari”, a spus Klaus Iohannis.

 

Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă