-1.6 C
București
sâmbătă, 18 ianuarie 2025
AcasăSportVIDEO. Frankfurter Allgemeine Zeitung: Ecaterina Andronescu l-a apărat pe Victor Ponta în...

VIDEO. Frankfurter Allgemeine Zeitung: Ecaterina Andronescu l-a apărat pe Victor Ponta în scandalul PLAGIATULUI pentru că şi ea a PLAGIAT

UPDATE: Contactată de România liberă, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că nu a plagiat niciodată în viaţa ei si că gestul jurnaliştilor germani este unul „impardonabil”.

Ecaterina Andronescu comentează acuzaţiile de plagiat. Vezi ce spune ministrul

_ _ _ _

Cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung scrie, într-un articol publicat joi, că ministrul Educaţiei din România, Ecaterina Andronescu, l-a apărat pe premierul Victor Ponta în cazul plagiatului privind teza de doctorat pentru că se simţea cu musca pe căciulă.

Mai exact, FAZ, care citează Integru.org, o acuză pe Ecaterina Andronescu că, în anul 2003, pe când era ministru al Educaţiei în Guvernul Adrian Năstase, ar fi plagiat o lucrare ştiinţifică.

„Un alt membru al Guvernului român, ministrul social-democrat al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, este suspectă de plagiat. Platforma de Internet Integru.org a analizat un material ştiinţific despre care ministrul afirmă în CV-ul ei că este co-autor. Rezultatele pot fi văzute pe adresa de Internet – http: // integru.org / 6 – şi demonstrează, fără doar şi poate, că materialul este plagiat”, scrie FAZ.

Publicaţia germană aminteşte că Ecaterina Andronescu a fost numită ministru al Educaţiei în luna iulie a acestui an de către premierul Victor Ponta, după ce Corina Dumitrescu, apoi Ioan Mang s-au retras din funcţiile în care au fost nominalizaţi din cauza acuzaţiilor de plagiat.


<!–
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/7a04778b3d4b64a5f42134d54c6d749b/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// –>
&lt;a href=”http://www.contentchannel.ro” mce_href=”http://www.contentchannel.ro” target=”_blank”&gt; &lt;img border=”0″ alt=”content channel” title=”content channel” src=”http://worker.contentchannel.ro/img/logo-mic.png” mce_src=”http://worker.contentchannel.ro/img/logo-mic.png” /&gt; &lt;/a&gt;

Frankfurter Allgemeine Zeitung subliniază că două comisii independente, printre care şi Consiliul de Etică din cadrul Universităţii Bucureşti, după verificări detaliate, au ajuns la concluzia că Victor Ponta şi-a plagiat teza de doctorat susţinută în anul 2003. Comisia de Etică subordonată Ministerului Educaţiei a explicat, însă, că legea permitea atunci preluarea de materiale dacă autorul apărea în Bibliografie.

Cotidianul german scrie şi despre scrisoarea deschisă publicată de Revista 22, în care ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, i se cere să-i retragă titlul de doctor premierului Victor Ponta.

Citeşte şi PLAGIAT PONTA: Peste 1.600 de universitari au semnat scrisoarea adresată lui Andronescu, în care i se cere să-i retragă titlul de doctor lui Ponta

PLAGIAT PONTA. Scrisoare deschisă pentru Ecaterina Andronescu: „Retrageţi-i titlul de doctor!” Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu şi Monica Macovei sunt printre semnatari

FAZ povesteşte că Ecaterina Andronescu şi-ar fi plagiat o lucrare ştiinţifică în anul 2003, pe când ocupa atât funcţia de ministru al Educaţiei în Cabinetul Adrian Năstase, cât şi pe cea de decan al Universitaţii Politehnice din Bucureşti.

Un articol de 5 pagini, intitulat „Synthesis of TBP-Based Ferrofluids”, care a fost publicat în revista „Analytical Chemistry”, informează cu privire la un experiment realizat de Aurelia Cristian Nechifor, doctorand sub îndrumarea Ecaterinei Andronescu.

Aşa cum arată Integru.org, părţi importante din materialul publicat în revista „Analytical Chemistry” este un plagiat în contextul în care în text apar părţi din munca altor oameni de ştiinţă. Materialul al cărui co-autor este şi Ecaterina Andronescu a fost inclus în lucrarea de doctorat a Aureliei Cristina Nechifor.

FAZ scrie că acest caz a fost descoperit în anul 2006 de către o jurnalistă din România. Cu toate astea, a rămas fără rezultat pentru că s-au făcut presiuni politice asupra ziarului care trebuia să publice materialul. În plus, articolul a fost şters şi din baza de date online a ziarului.

Pe atunci, chimistul olandez Gerard van Ewijk, de la Universitatea Utrecht, i-a confirmat jurnalistei că rezultatele muncii sale au fost copiate „cu neruşinare” şi atribuite altor cercetări.

Integru.org a discutat despre această problemă cu şase oameni de ştiinţă din Canada, Germania, Marea Britanie şi Statele Unite, care au comparat materialul co-semnat de Ecaterina Andronescu cu sursele. Ei au ajuns la concluzia că nu au fost respectate normele etice ale activităţii ştiinţifice. Mai mult, ei spun că nu poate fi vorba de neînţelegeri, mai ales că au fost folosite chiar şi imagini din alte publicaţii fără acordul sursei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă