UPDATE: „În cazul domnului Meleşcanu, a fost un vot secret referitor la excluderea domniei sale din partid, un vot care, în covârşitoare majoritate, a fost pentru excludere”, a precizat deputatul PNL Cristian Adomniţei, după şedinţa Delegaţiei Permanente, relatează Mediafax.
Adomniţei a spus că 90 de membri ai Delegaţiei Permanente au votat „pentru” excluderea lui Meleşcanu, şase membri votând „împotrivă”.
El a spus că zece voturi au fost anulate.
Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a declarat, în urmă cu o săptămână, după şedinţa BPC, că propunerea de excludere din partid a lui Teodor Meleşcanu va fi discutată în Delegaţia Permanentă, forul statutar competent, convocat în 12 martie, el precizând că excluderea se poate face chiar dacă Meleşcanu este autoduspendat.
„Autosuspendarea implică o calitate care poate fi supusă unei sancţiuni”, a spus Voicu.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, în urmă cu două săptămâni, că nominalizarea lui Teodor Meleşcanu la şefia SIE este „o afacere” între Traian Băsescu şi Teodor Meleşcanu şi a anunţat că va cere excluderea din partid a senatorului.
Antonescu a spus că Meleşcanu nu l-a informat nici pe el, nici pe alt lider liberal despre propunerea de a ocupa funcţia de director al SIE.
Teodor Meleşcanu a declarat ulterior, referindu-se la solicitarea preşedintelui PNL, Crin Antonescu, de excludere a sa din partid, că a urmat pas cu pas prevederile Statutului şi că, în opinia sa, este greu, dacă nu imposibil, să excluzi un membru autosuspendat.
Numirea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a fost validată în 28 februarie de Parlament.
Delegaţia Permanentă a PNL a aprobat, luni, cu majoritatea voturilor, excluderea din partid a lui Teodor Meleşcanu, numit director al SIE, relatează Mediafax.