18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportUNJR va da în judecată Guvernul României pentru hotărârea privind desecretizarea arhivei...

UNJR va da în judecată Guvernul României pentru hotărârea privind desecretizarea arhivei SIPA

Președintele Uniunii Judecătorilor, Dana Gîrbovan, a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că, după ce hotărârea de guvern privind arhiva SIPA va fi publicată în Monitorul Oficial, se vor face toate demersurile necesare pentru a da în judecată Guvernul Grindeanu pentru modul în care a adoptat-o.

"Confirm că, după ce hotărârea de guvern va fi publicată în Monitorul Oficial, vom pune în mişcare demersurile necesare pentru a acţiona în judecată Guvernul Grindeanu pentru modul în care a adoptat această hotărâre de guvern", a scris preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR), Dana Gîrbovan, pe pagina sa de Facebook. 

"Ceea ce s-a prezentat în comunicatul Ministerului Justiţiei pe data de 6 iunie nu este «avizul CSM», ci doar un «punct de vedere» al unei direcţii din cadrul CSM. Proiectul de hotărâre iniţiat în 2016 de ministrul Raluca Prună, şi cu atât mai puţin proiectul secret adoptat în 2017 de Guvern la iniţiativa ministrului Justiţiei Tudorel Toader, nu are nici un aviz din partea CSM. CSM-ul a clarificat într-un comunicat emis public pe data de 2 iunie aceste aspecte (…) Dezinformarea că CSM ar fi avizat această hotărâre de guvern este numai una dintre multele inadvertenţe din afirmaţiile ministrului Toader cu privire la această hotărâre de guvern, care a fost făcută în aşa mare secret încât nici până azi, la o săptămână după adoptare, nu-i ştim conţinutul", a transmis Gîrbovan.

Potrivit președintelui UNJR, CSM-ul a cerut pe 16 mai Ministerului Justiţiei publicarea tuturor rapoartelor şi documentelor privind arhiva SIPA.

"Hotărârea de guvern privind arhiva SIPA iniţiată de ministrul justiţiei Tudorel Toader nu doar că riscă să acopere sau să împiedice cercetarea prezumtivelor ilegalităţi semnalate în spaţiul public cu privire la ceea ce s-a întâmplat cu această arhivă de peste 12 ani, dar naşte din nou suspiciunea rezonabilă că serviciile de informaţii şi politicienii doresc să între legal în posesia conţinutului acestei arhive cu scopul de a şantaja magistraţi", a mai transmis preşedintele UNJR.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...
Ultima oră
Pe aceeași temă