Tudose:"Pentru a preîntâmpina reacţia corului de bocitoare afirm că avem o creştere economică sustenabilă"

de Iulian Budușan , 14 noiembrie 2017 - stire actualizata la ora 21:30, 14 noiembrie 2017
Foto: Arhivă

Premierul Mihai Tudose a afirmat pe contul personal de Facebook, că nivelul creşterii economice pe trimestrul III, de 8,6%, reprezintă rezultatul muncii depuse de români şi de către companiile corecte din România. De asemenea, Tudose susţine că este vorba de o creştere economică sustenabilă, el precizând că face această afirmaţie pentru a preîntâmpina ”reacţia corului de bocitoare”.

”În trimestrul al treilea (perioada iulie-septembrie 2017), România, cu 8,6%, înregistrează cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, potrivit Eurostat. Această creştere economică este rezultatul muncii tuturor românilor şi companiilor corecte din această ţară. Pentru a preîntâmpina reacţia corului de bocitoare afirm cu toată responsabilitatea că avem o creştere economică sustenabilă. O spun cifrele: cu toate că avem un număr de salariaţi cu normă întreagă aproximativ egal cu anul 2008, în 2017 producem un PIB nominal cu 71 miliarde euro mai mare faţă de 2008”, a scris Mihai Tudose.

Faţă de acelaşi trimestru din anul 2016, Produsul Intern Brut a înregistrat în trimestrul al treilea al anului o creştere cu 8,8% pe seria brută şi cu 8,6% pe seria ajustată sezonier, a informat, marţi, INS. În primele nouă luni, Produsul Intern Brut a crescut, comparativ cu perioada ianuarie - septembrie 2016, cu 7,0%, pe seria brută şi cu 6,9% pe seria ajustată sezonier.

Comentarii

 • ilidia

  17 noiembrie 2017 14:26

  Precum chelul care se lauda am un par bogat...

  raspunde comentariului
 • Esti obraznic, premierule!

  16 noiembrie 2017 15:54

  Este obraznicie sa numesti criticile intemeiate si ingrijorarea pe care le-ati provocat cu aberatiile noului cod fiscal! Esti pe dinafara si la dreapta, in materie de economie! In economie nu merge cu "bla-bla-bla, avem crestere sustenabila". Cresterea voastra se bazeaza pe consum si pe imprumut masiv, pentru a putea plati salariile si pensiile. Asta ai tupeul sa numesti "crestere sustenabila"? Ai macar o idee vaga ce inseamna "sustenabil"? Lasa obrazniciile si retrage nenorocitul ala de cod fiscal mosit de "coalitia de guvernare" cu picioarele!

  raspunde comentariului
 • Doru

  15 noiembrie 2017 14:20

  Deontologii , politologii, geostrategii , pe scurt, mancatorii de ***** vor spune cu totul alceva. Au ei o formula aparte...constanta lui Cosmin Gusa.Apropos , astia cand au de gand sa plateasca impozitele ? Nu s-au saturat cei de la SRI de atata insolventa ?

  raspunde comentariului
  • Esti obraznic Dorulet cu parul cret!

   16 noiembrie 2017 15:59

   Cel care mananca ceea ce se subintelege prin cele 4 asteriscuri esti chiar tu. Mereu te dai tantos, desi esti doar o umila sluga pesedista! Cred ca nu pricepi nimic in afara faptului ca trebuie sa aplauzi si sa scrii baliverne, ca sa sustii aberatiile pesedimii! Nu poate fi sustenabila o economie bazata exclusiv pe consum de produse din import si pe imprumut national! Asta este reteta sigura pentru o noua criza economica, una de proportii, ca si cea produsa de alt tembel, Tariceanu, acum 8 ani! Hai, sterge-o la Antene, acolo e de tine!

   raspunde comentariului
 • ilidia

  15 noiembrie 2017 12:23

  Mananca *****. Isi inchipuie ca-l crede cineva? Nici el nu crede, dar e "ordin de la partid"...

  raspunde comentariului
 • Bircea madea

  15 noiembrie 2017 10:04

  Da,și pentru corul de lingători de dosuri bolșevice ,adică prostacii latrina3 spun așa 0 autostrazi,0 spitale ,0 școli ,0 grădinițe ,0 creștere nivel de trai .

  raspunde comentariului
 • Lucian

  15 noiembrie 2017 8:13

  Gura ma ti de retard psd ist, Tudose! Arogant nenorocit! Crestere bazata pe consum si datorii, boule.

  raspunde comentariului
 • Vaxi

  15 noiembrie 2017 4:56

  Crestere anarhica, euro, preturi, inflatie, inseamna tumoare economica

  raspunde comentariului
 • laur

  14 noiembrie 2017 23:22

  ROMANIA sa exporte produse si servicii in tarile din ASIA, ORIENT, AFRICA, AMERICII. In acest mod cresterea economica si PIB-ul vor fi pozitive mereu. Cresterea economica se observa usor in magazine, lucrurile scumpe, vacante, masini de lux si vile.

  raspunde comentariului
  • Ei, lasa!

   16 noiembrie 2017 16:04

   Pentru ca sa se exporte, trebuie sa se si produca! In Romania investitiile sunt la pamant, iar multinationalele, care asigura locuri de munca, primesc bobarnace si picioare in spate, de la "inteligentii" coalitiei de guvernare cu picioarele. Asa ca, slaba nadejde!

   raspunde comentariului
 • Dan Surpateanu

  14 noiembrie 2017 22:30

  Da, mersi ca astia bogati vor fi si mai bogati si astia de traiesc din salarii de va tin pe voi sefi or sa fie si mai saraci inflatia, scumpirea combustibililor si tot valul ce va urma, salariile mai mici daca asa are chef patronu, ca intre mine si patron s-a bagat in contract statu ca asa are el chef, pensia viitoare mai mica pentru o pensie prezenta mai mare, pensia altora, nu a mea. Cica astia sunt socialisti! Bine ba Robin Ud pe invers!

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design