5 C
București
luni, 11 noiembrie 2024
AcasăSportPremierul Tudose, declarație revoltătoare: Asta e. Ce putem să facem, să dăm...

Premierul Tudose, declarație revoltătoare: Asta e. Ce putem să facem, să dăm o lege să nu mai bată vântul? Topul oficialilor obligați să își dea demisia pentru afirmații controversate

După furtuna din vestul țării, în urma căreia opt persoane au murit și 137 au fost rănite, premierul Mihai Tudose a transmis condoleanțe familiilor victimelor, după care s-a întrebat, retoric: „Asta e. Ce să facem? Să dăm o lege să nu mai bată vântul?”

Totodată, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, s-a declarat, luni, mulțumită de modul în care autoritățile din județul Arad au gestionat situația creată în urma furtunii de duminică. Ea a mers la Arad pentru a discuta pe această temă cu reprezentanții autorităților județene și ai structurilor din subordinea ministerului. Ministrul Carmen Dan a precizat, la ieșirea din Prefectura Arad, că, după ce vor avea loc și discuțiile de la Timișoara, în cursul după-amiezii, vor fi centralizate pagubele și se va stabili modul în care județele afectate de furtună vor fi ajutate, potrivit Agerpres.

În trecut, declarațiile „neinspirate” ale unor politicieni i-au costat pe aceștia funcțiile. 

Octombrie 2015

Vasile Șalaru a fost demis din funcția de secretar de stat în Ministerul Educației, după ce  declarat că fetele ar trebui să se ghideze după enunțul: „Pieptul în faţă, dosul în spate şi să leşine băieţii.”

Iunie 2015

Ioan Rus a demisionat de la Ministerul Transporturilor, în iune 2015, după o declarație care viza românii care muncesc în străinătate.

„Lucreaza în construcții, autostrăzi etc. prin Europa. Au poate 1500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăștia, copiii se fac golani acasă și nevasta-sa, curvă. De 700 de euro, vin acasă jumatate.”



 

August 2014

În luna august 2014, Mirel Palada a fost demis din funcția de purtător de cuvânt al Guvernului, după ce a lansat atacuri violente la adresa jurnaliștilor.

 „Cum apare câte un subiect politic care învârtoşează spiritul bejboinic în opinanţi, de zici că-i catastrofă şi dezastru mondial, cum mai scot capul câte doi-trei-zece-douăzeci, depinde de intensitatea subiectului, de bezmetici acoperiţi de pe lista mea care îşi fac seppuku comunicaţional şi trântesc cu cuvintele anti-guvernamentale în baltă propagandistică la mine pe wall. Şi uite aşa mai frigem nişte purceluşi anti-guvernamentali la proţap şi le dăm block şi mai bem o bere în cinstea sufletelor răposaţilor care nu mai este. În seara asta era unul care acum era reporter la Gândul, iar inainte fusese la Hotnews, şi care făcea clăbuci cu spume la mine pe pagină. Ce plăcere să-l execut electric! Câta îndemânare am să omor prin blocare ziariştii obiectivi, deci anti-guvernamentali. Pufoşilor, nici nu ştiţi câtă plăcere îmi provocaţi", a spus el.

Ianuarie 2014

După accidentul aviatic care a avut loc, în 2014, în Munții Apuseni, ministrul de Interne de la acel moment a fost criticat pentru proasta gestionare a operațiunilor de salvare.  

„Îmi reproșez că s-a întâmplat în timpul mandatului meu nenorocirea asta”, a declarat ministrul Radu Stroe, în ianuarie 2014.
Declaraţia liberalului Radu Stroe a stârnit reacții în spațiul public, astfel că el și-a anunțat demisia.

Decembrie 2013

Totodată, în decembrie 2013, liberalul Daniel Barbu a demisionat de la Ministerul Culturii, la cererea lui Crin Antonescu, președintele PNL de la acel moment, după ce s-a  plâns că programele pentru bolnavii de SIDA primesc mai mulți bani decât cultura.

„Am fost cutremurat când mi-am dat seama câte Festivaluri Shakespeare am putea face dacă nu am avea acel program HIV-SIDA”, a spus Daniel Barbu.

El a stârnit controverse și în septembrie 2016, când a declarat că meseria de politician este cea mai grea, mai grea decât meseriile cele mai periculoase, precum mineritul şi a adăugat că este mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan, pentru că „spaţiul public a devenit un fel de teatru de operaţiuni în care orice ales local sau naţional îşi riscă libertatea, sănătatea, în fiecare zi”.

„Foarte puţină lume ştie de fapt ce faceţi cu adevărat în fiecare zi a săptămânii, adesea şi sâmbetele şi duminicile. E o meserie grea, în zilele noastre, pentru că este o meserie riscantă. E mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan”, a spus senatorul ALDE, la acel moment.

 

Martie 2012

În martie 2012, Dan Șova și-a pierdut funcția de purtător de cuvânt al PSD, după ce a declarat că în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial nicun evreu din România nu a avut de suferit.

În urma acestei declarații dezastruoase, în care practic a negat Holocaustul din România, Victor Ponta l-a trimis în vizită la muzeul Holocaustului din Washington. 

„Pe teritoriul României, niciun evreu nu a avut de suferit”, declara, în martie 2012, Dan Șova.

Aprilie 2008

Ministrul de Externe în Guvernul Tăriceanu, Adrian Cioroianu, a fost obligat să demisioneze după ce a făcut o declarație xenofobă, în contextul în care un italian a fost ucis de un cetățean român de etnie romă. 

Cioroianu a declarat că romii„care ne fac de râs” ar trebui duși în deșert. 

 „Acești oameni, din păcate-nu am studii de drept, nu vreau să pozez în altceva decât ceea ce sunt-dar, așa cum judec eu, acești oameni care comit astfel de fapte, aceștia nu trebuie trimiși în regim de celulă, cu televizor. Ar trebui puși la muncile cele mai dure și formate, probabil, batalioane din alea disciplinare.   Nu știu dacă asta le-ar aduce mintea la cap, sau nu. (…) Credeți-mă, eram ieri pe drumul dintre Alexandria și Cairo, la sfârșitul vizitei, îmi veneau știrile din țară, din păcate, pe SMS, pentru că nu puteam fi prins prin telefonia mobilă.  Eram cam în plin deșert și mă gândeam dacă nu cumva am putea cumpără un teren din deșertul ăla egiptean, să-i plasăm acolo pe cei care astfel de oameni ne fac de râs”, a spus el, la acel moment.

Citește și: Mirel Palada, campionul scandalurilor publice. Sociologul a criticat numeroși jurnaliști și politicieni: Mama lor de jegoși! Preşedintele s-a matrafoxat. Ce plăcere să-i execut electric!

 

Cele mai citite

Firmele din sectorul 1, premiate de CCIB

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), cu sprijinul Primăriei de sector, a organizat în Aula Carol I din sediul său istoric Topul...

Resorturi de lux în Phuket, cea mai frumoasă insulă din Thailanda 

Când vine vorba despre o călătorie în Thailanda, o destinație cu priveliști impresionante este Phuket. Este adevărat, nu toți turiștii includ această regiune în...

Proteste masive și ciocniri violente în Valencia după gestionarea criticată a inundațiilor

Sâmbătă, zeci de mii de oameni au ieșit în stradă în Valencia, manifestându-și revolta față de gestionarea considerată dezastruoasă a inundațiilor recente de către...
Ultima oră
Pe aceeași temă