23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportLista demnitarilor forțați să demisioneze. Care au fost declarațiile care i-au costat...

Lista demnitarilor forțați să demisioneze. Care au fost declarațiile care i-au costat locul de muncă

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Vasile Șalaru, a declarat că demisionează din minister, după ce a declarat că elevele ar trebuie să învețe cum ”să meargă frumos, să fie gazde bune și cum se servește ceaiul” au înfuriat opinia publică. Însă, Șalaru nu este singurul demnitar ale cărui declarații l-au costat locul de muncă. 

Daniel Barbu, fostul ministru al Culturii, Ioan Rus, fostul ministru al Transporturilor și fostul ministru de Interne, Radu Stroe, se află pe lista demnitarilor care au făcut declarații dezastruoase, care au atras critici dure din partea societății civile și care au culminat cu demisiile lor. 

Astfel, Daniel Barbu, fostul ministru al Culturii, s-a plâns că programele pentru bolnavii de SIDA primesc mai mulţi bani decât cultura. Ministrul a demisionat la cererea lui Crin Antonescu, pe atunci președinte al PNL. 

Declarațiile fostului ministru al Transporturilor, Ioan Rus, sunt recente și, probabil, că nu vor fi uitate curând. Ioan Rus a declarat că românii pleacă în străinătate pentru câteva sute de euro în plus pe lună, iar “de banii ăștia, copiii se fac golani acasă şi nevastă-sa curvă”. A doua zi după declarațiile sale, Rus și-a depus demisia. 

Citește și: Ministrul Ioan Rus și-a dat demisia, după declarațiile JIGNITOARE la adresa românilor din diaspora

După accidentul aviatic din Apuseni, Ministerul de Interne, Radu Stroe, a fost criticat pentru proasta gestionare a operaţiunilor de salvare. Singurul regret al ministrului a fost că tragedia a avut loc în mandatul său. Stroe a demisionat după această declarație, cu precizarea că nu își reproșează nimic. 

Ministrul de Externe în Guvernul Tăriceanu, Adrian Cioroianu, a fost obligat să demisioneze după ce a făcut o declarație xenofobă, după ce un italian a fost ucis de un cetățean român de etnie romă. Cioroianu a declarat că romii ”care ne fac de râs” ar trebui duși în deșert. 

De asemenea, și Dan Șova și-a pierdut funcția de purtător de cuvânt al PSD, după ce a declarat că în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial nicun evreu din România nu a avut de suferit. În urma acestei declarații dezastruoase, în care practic a negat Holocaustul din România, Victor Ponta l-a trimis în vizită la muzeul Holocaustului din Washington. 

Citește și: Şova (PSD), care a negat ieri existenţa Holocaustului românesc, îşi cere scuze pe blog. Ambasada Israelului în România consideră “regretabile” faptele.

Secretarul de stat, Vasile Șalaru, a declarat că declarațiile lui au fost denaturate, dar și-a prezentat demisia. 

“Aceste ore de consiliere vizează, poate o să râdeți, poate nu, o integrare mai ușoară în societate, prin atitudine, prin ținută. Elevii noștri nu știu să calce pe stradă. Eu aș vrea să văd o elevă de clasa a XI-a sau a XII-a mergând frumos pe tocuri, dansând vals sau tango, știind să fie o gazdă bună, și cred că este o latură a învățământului românesc, care a fost total neglijată, și care ar putea aduce aminte, sper să nu zâmbiți, de trecuta educație de pension”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Educației Vasile Şalaru, potrivit publicaţiei Glasul Hunedoarei.

Citește și: Secretarul de stat din Ministerul Educației Vasile Șalaru a demisionat, în urma declarației controversate despre eleve

 

 

Cele mai citite

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...
Ultima oră
Pe aceeași temă