15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportTraian Băsescu: Sper ca pe lista lui Dragnea să fie și un...

Traian Băsescu: Sper ca pe lista lui Dragnea să fie și un membru PNL, altfel, riscul unui dezacord cu preşedintele Iohannis este iminent

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, scrie, pe pagina sa de Facebook, referindu-se la lista de premieri a liderului social-democraților, Liviu Dragnea, că dacă nu există și un membru PNL, riscul "unui dezacord major cu preşedintele Klaus Iohannis este iminent". 

"Hei Boss. Ai văzut vreodată o prăbuşire mai măreaţă ? (replică din Zorba Grecul) Liviu Dragnea a anunţat că are o listă cu patru premieri. Întreb şi eu, ca omul, între cei patru este măcar unul de la PNL? Nu de alta dar, altfel, riscul unui mare dezacord cu Preşedintele Iohannis este iminent", a replicat Băsescu.

241 de parlamentari au votat, miercuri, în favoarea moțiunii de cenzură care a vizat Guvernul Grindeanu. După ce moțiunea de cenzură a trecut, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a anunțat că a pregătit patru nume pentru funcția de premier, iar la Cotroceni va merge cu o singură propunere.

Conflictul politic a izbucnit miercurea trecută, după ce PSD i-a retras sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu. Joi, CEx a decis și excluderea lui Grindeanu din PSD, însă premierul a anunțat că va demisiona doar dacă o face și șeful PSD. Vineri, Sorin Grindeanu l-a desemnat pe Victor Ponta ca secretar general al Guvernului. Majoritatea miniștrilor PSD și-au anunțat demisia. În weekend, coaliția de Guvernare a depus o moțiune de cenzură împotriva Executivului Grindeanu, urmând ca miercuri să fie votată.

Astfel, ședința de miercuri a Parlamentului a debutat cu o nouă lectură a textului moţiunii de cenzură, numită „România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor”.

În moţiune se menţionează că, la cinci luni de la instalarea Guvernului, coaliţia de guvernare a făcut o evaluare a activităţii Executivului, în urma căreia a decis să retragă sprijinul politic acordat Cabintelui. Decizia a dus la demisia a 25 din cei 27 de membri ai Cabinetului, care au înţeles „corect reponsabilitatea politică ce le revine în cadrul unei democraţii constituţionale”. Documentul vorbeşte în continuare de „Guvernul Ponta-Jianu-Grindeanu”, pe care îi acuză de dispreţ faţă de regulile democratice ale funcţionării instituţiilor.

Totodată, în cele patru pagini ale moțiunii, premierul Grindeanu este acuzat că și-a pierdut „busola bunului-simț” și că „este un act de responsabilitate politică pe care trebuie să-l facă Parlamentul României”.

 

 

Cele mai citite

Curiozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la ouăle de ciocolată din Statele Unite.

Paștele catolic în 2024 se sărbătorește duminică, 31 martie. Iată 12 lucruri interesante despre Paștele Catolic: Fiecare copil din Marea Britanie primește în medie 8,8...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă