Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, referitor la întâlnirea informală de la Snagov cu membrii Biroului permanent, liderii de grup şi preşedinţii comisiilor și pentru care s-au plătit 6000 de lei, că întrebuinţarea Parlamentului nu trebuie gândită în funcţie de bani, adăugând că în această logică s-ar putea desfiinţa cu totul Legislativul. Presa nu a fost invitată la reuniune, iar reprezentanţii PNL au anunţat că nu vor participa, scrie Mediafax.
„Suma de 6.000 de lei este bugetul maximal aprobat. Dacă judecaţi întrebuinţarea Parlamentului în funcţie de bani atunci greşiţi pentru că după această logică îngustă a venit Băsescu să propună parlament unicameral pentru că se cheltuie mai puţin” a spus Tăriceanu înainte de a pleca de la Senatului.
Tăriceanu a mai afirmat ironic că dacă Parlamentul s-ar defiinţa nu ar mai trebui cheltuit niciun ban. „Vă spun ceva, nu se va cheltui nimic dacă desfiinţăm Parlamentul, sunteţi de acord cu această logică?„. Preşedintele Senatului a mai spus că o astfel de abordare înseamnă să „coborâm discuţia foarte mult”, adăugând că este un lucru regretabil şi că refuză să se coboare la acest nivel, motivând că suma de 6.000 lei s-ar fi cheltuit şi dacă întâlnirea s-ar fi făcut la Senat.
Întrebat cum comentează afirmaţiile PNL potrivit cărora locul ales este nepotrivit, precum şi refuzul de a participa, Tăriceanu a spus că liberalii au avut posibilitatea de a propune o altă locaţie însă nu au făcut acest lucru. „Nu le răspund, dacă atât au putut să spună despre acest lucru. Puteau să aibă o propunere de loc mai bună, nu au făcut-o. Important pentru ei ar fi să arate disponibilitatea la dialog, la colaborare instituţională, dacă ăsta este lucrul pe care îl invocă, îl pot aprecia ca fiind penibil„, a declarat Tăriceanu.
Tăriceanu a mai spus că scopul întâlnirii este de a-i provoca pe colegii săi la reflecţie şi de a identifica cele mai potrivite soluţii deoarece, susține șeful Senatului, aleșii se confruntă cu probleme legate de credibilitatea Parlamentului, necesitatea aducerii la zi a Regulamentului Senatului potrivit deciziilor Curţii Constituţionale, precum şi nevoia de a reda Senatului funcţia esenţială de dezbatere pe care o are orice Cameră a Parlamentului.